Hvem er sjefen?

 

BØ!

Ja du vet sånn skikkelig: “BØØØØ!”

Når de ikke kjenner deg lenger, aldri egentlig kjente deg, later som de kjenner deg, og så spretter du fram som den outsideren du er; rett fra sida.

Bø.

De klør seg i dunskjegg og i lave panner, mens de undrer seg. Var det ikke sånn at de eide deg likevel? Kunne de ikke bestemme ryktene om deg, forme deg og bosse over deg lell?

Man hadde jo presset deg ut til siden, og der skulle du sitte pent og rolig. Ikke komme på banen med sannheten i den ene hånda og selvsikkerheten i den andre.

Det er da desperasjonen ser ut til å sette inn. For enhver tulling som forsøker å eie et annet menneske, tråkker på de fleste for å heve seg selv høyest mulig. For å ha rett, forklarte et klokt hode meg her en dag.

“For å ha rett”??

Ja, så simpelt og primitivt; for å ha rett.

Selv er jeg proppet full av selvironi, og det kan være ganske komisk de gangene jeg tar feil. Og lærer noe nytt.

I own it.

Og jeg eier meg selv. Bø.

Anyhow; det er da desperasjon og kaos smeller til med all verdens morsomme beskyldninger, akkurat i dét du hopper inn i ditt eget liv igjen, fra outsider til outsider innafor: BÆM! POW!

For det har gått en stund, og når slike “æ villj ha rætt!”-kryp har brukt stund flittig på å poste bøss om deg på sosiale medier, skyldt på deg for alle sine egne feil og skikkelig stått på for å eie ditt liv, da tåler dem dårlig ” å itj ha rætt ”

Ren panikk. Nei de kan ikke ta feil. Løgnene må være riktige, og alle beskyldninger må også beholde sine ærefulle oppdrag.

Ta en titt nærmere. Hva er galt og hva er riktig? Har du gjort noe galt? Hvem kan bestemme det? Er det noen der ute som kan avgjøre veien i ditt liv og spille dommer der?

Lekte du paradise hotell på slutten av 90tallet? Og så? Var du litt “glorete horete” ei stund kanskje? Vel du skadet ingen, så BØ til alle de som skvetter når du banker i dine egne bord så møgla karsk fyker hit og dit forbi ørene på bygdadyr og wannabes: DU bestemmer hva som var riktig eller galt i ditt liv.

Nå blir det pinlig for den som skal ha aller mest rett. Nå rakner det. Men du har vært ute en vinterdag før, ja du er selve sommerfuglen; du tåler at det hagler rykter.

Det eneste tragiske er hvordan en hard snøball kommer trippelt tilbake. Du vet hvordan det funker, og det er nesten litt synd i sånne bedrevitere som må så innmari pisse på deg for å skjule at du har rett. Rett på ditt eget liv. Litt synd i sånne som må ha rett selv om det er feil.

Eller. Nei. De kan gråte seg sine egne hav for min del, og lage seg ei øde øy der de kan sitte og synes synd i seg selv. I virkeligheten min her på fastlandet er det er ikke synd i dem.

 

BØ!

 

Vaksinert? Ikke vaksinert? Hør nå her…

 

 

Sort hvitt, hva?

Er det sort hvitt for tida?

Hør nå her…

Noen mener ditt og noen mener datt. Enkelte står nærmest klar med sprøyta i hånda, mens andre roper stopp mens de forsøker å dra deg i motsatt retning.

Det er sort den ene dagen. Hvitt neste dag.

Verden prøver å gi inntrykk av at den koker. Men gjør den det?

Jeg er her som influenser, men jeg er også her for å støtte deg, Uansett hvilke valg du tar.

No right to judge!

Jeg har ingen rett til å prøve å påvirke deg. Om du velger å ta injeksjonen, så forstår jeg det. Og om du ikke vil, ja så er det sånn. Og jeg er ingen Gud. Jeg bare skjønner det også.

One United! Nå er det NOK uenigheter, er du ikke enig? Vi har en regnskog å redde, og vi har en pandemi å forstå oss på. For ikke å snakke om sult, nød og naturkatastrofer.

Sammen.

Sammen, alle sammen, ikke sant!

Hver dag holder jeg framtida i hånda mi. 5 syv år gamle fingre, i en liten hånd.

Han er ofte redd. Redd for at mamma skal forsvinne.

Og hver dag overbeviser jeg ham. Om at jeg blir her og passer på han.

Jeg lover, lille venn, jeg lover. Så sovner han i trygghet.

Så legger jeg meg ned på senga mi. Ser på det store bildet med den dype skogen. Kjenner bergkrystallen trykke mot brystkassa. Duften av røkelse henger i.

Og jeg vet at jeg egentlig ikke kan love noe. Bare være her. Så lenge jeg kan

 

Vaksine? Ikke vaksine? Full tiltro? I utprøving?

Vet du hva? Gjør hva du vil, jeg dømmer deg ikke. Barna mine behøver meg nå. Og våre valg er det ingen som trenger å vite om. Bare jeg er her, stødig og sterk. For de som er så mye yngre enn meg, og som stoler på meg.

Jeg skal ikke svikte.

Og det skal ikke du heller.

På alle våre måter å gjøre dette på;

La oss vise de som kommer etter oss at vi er UNITED. SAMMEN. VI. ALLE. UANSETT VALG.

Rekk en LANG FINGER TIL DØMMENDE folk.

Rekk den også til de som tror de har rett uten å vite mer fakta enn et usselt og oppbrukt ord.

Rekk den dit,

og smil hit.

Vi elsker deg. Uansett om du er vaksinert eller ikke. Du er like mye verdt. Vi et glad i deg. Samme hva du valgte. For vi er søstre og vi er brødre, i en lang klem av lys framtid. Vi og dere, dere og vi, i kjærlighet.

Om jeg tør å stå for mine valg? Selvfølgelig. Jeg er uvaksinert og frisk. Er du vaksinert? Eller ikke? Jeg har kaffe, til begge to.

ONE LOVE ♡