Når du er singel som en sokk

 

Den ser på meg med store øyne. Vokser for hver dag. I 5 dager holder den til på baderomsgulvet. Nesten vokser seg ut av badet, mens den bor i en av de største plastikkboksene.

Hver gang man er på do ser man den ligger der og skal til å bite en ræva. Det er bare å prøve å ikke se, men skynde seg ut bad ass fast, før noe skjer! Brr!

Så, etter 5 dager, fløtter jeg den på stua. For kanskje hvis den står der, I’ll kill that shit one day! Oh yeah, en dag skal det skje. Den har vokst enda mer, så den brer seg utover 2 store bokser og en liten. Begynner å se ut som et sånnt søppeldyngehav. Bare at den er ren.

Livredd tenker jeg på katastrofene som kan skje hvis jeg tar tak i den og krymper den bort. Noe farlig kan skje føles det ut som. Hva om det ikke er plass til alt? You know; i skuffer og skap? Og hvis jeg finner noe som må elimineres, hvor skal jeg gjøre av det? No shit, bare å utsette hele prosessen.

Så den ligger der fortsatt på dag 7. Eller var det 8? Den forbanna klesvasken. Tørr og klar etter tørketrommel-lass nr ørten og ti.

Det er faktisk tomt i sokkeskuffa mi, og jeg må rett og slett kill the stuff. Få den bort, den svære klesdynga med de skumle øynene. Noen ganger triste øynene. Depends on the day.

Så jeg trekker ned persiennene og setter på harry-musikken min. Danser og bretter, bretter og danser. Shakethatass! So you think you can dance and do the loundry? Hell yeah. I noen sekunder. Vil ta pause etter 3 plagg, ja for da har man værtfall begynt, ikke sant. Men livredd for flere dager med killing eyes midt i stuggu, fortsetter man å vrikke seg gjennom plagg for plagg. Den ene håndduken er nesten revet i stykker, for jeg bruker den til gjenbruk nemlig. Vaskekluter. River av en når vi trenger ei fille. Takk og pris for at man er den eneste voksne i hus med sånne rare uvaner. Kjøpe nye vaskekluter? Neh, nå er jeg så godt igang med den fillegreia her.

Så husker jeg. Ahaaa. Det kommer kanskje besøk i kveld, cuz it’s friday og barnefri. Da kan haugen med sammenbrettede fargeklatter bare ligge og se fin ut, og når den siste boksen er nesten tom, da stanser jeg. For dette er jo nesten gøy å gjøre når man har ei venninne sittende i sofaen skravlende.

Unnskyldning nr 100 på ei uke eller noe. Ja sånn kan det gjøres. Ikke gjøres, med andre ord.

Premien når det faktisk er gjort, er å gå igang med sokkelotteriet: en haug med deilige single sokker i sokkeboksen, som kanskje matcher med de ensomme nyvaskede i den skumle haugen som ikke er så farlig lenger. Spennende og like morsomt hver gang man finner en match og vinner seg et sokkepar. Hvor mange ganger har man ikke vært fristet til å kjøre rockesokker? Men da går man glipp av sokkelotteriet, så. Da så.

Yeah. Then I allmost killed it, damned that’s great! Problemet er den nye vasken som ligger i vaskemaskina og gliser før den skal shake seg gjennom tørketrommelen. Kanskje den blir liggende i en svær boks på badet og vokse seg dunderstor før jeg tør å røre den. Men…

…so what? Det går fint, og plager bare meg, for jeg er singel som en sokk 👍😉