Plages du med cellulitter? Prøv noe nytt!

(Bildene er knipset av Siv-Elin Spachmo og forbipolene)

 

Er du en av mange som merker at lårene lever sine egne liv bak der? Du prøver sommershortsen fra i fjor, og så ser det dønn: det har dukket opp flere striper gjennom vinteren.

Vel, jeg har råd å gi deg!

Plages du med cellulitter? Prøv noe nytt: gi en lang eff, ja en skikkelig blaffen i det!

Sannheten burde svi som bålrøyk for meg også, men så gjør den ikke det. Derfor er vel jeg den rette til å vise fram den, da jeg er en av få som ikke prøver å løpe fra denne sannheten. Verden er blendet av falsk skjønnhet, og internett koker over av redigerte kropper. Zoom derfor inn på bildene under, for dette er et  uredigert fristed.

Min venninne Siv skulle knipse noen bilder ute i naturen, og se hva hun fikk fanget! Det er så viktig å ikke glemme virkeligheten omkring hva som egentlig skjer med kvinnekroppen etter en viss tid. Siden jeg et av den typen som er lykkelig som singel, er jeg ikke her for å være penest mulig for menn. Jeg er her som meg, og gidder ikke å skjule hva livets tann gjør med kroppen min.

Den vrir seg i striper, arr og celluliter, og jeg er takknemlig for at jeg ikke konkurrerer om å skaffe meg en make, for da hadde jeg sikkert fått panikk jeg også.

Jeg er ferdig med å produsere barn, og jeg trives i mitt eget selskap, så hva har det å si hvordan kroppen min taler språket sitt?

Snart kommer flere rynker også, og jeg kommer ikke til å ta opp den kampen. Livet og døden vil vinne den, ikke jeg.

Kjære føtter, jeg elsker dere. Digger hver stripe, hvert arr og hver forbanna cellulitt. Føtter som bærer meg når jeg jogger, som tilgir meg når gåturen i skog og mark var for tøff. Lår som ser ut som at de faktisk har levd. Tær som balanserer meg, i det jeg er klar for nye år mens jeg går.

La oss ikke redigere det bort. Ikke visk ut deg selv. Sett deg ikke i skammekroken pgr av sannheten. Blås bålrøyken til side og blunk et par ganger, vis fram kroppen din som den er, og hev haka, kvinne! Du er her for å se verden. Hvis verden ser noe de ikke liker å se på ved deg, kan de se en annen vei. For her kommer du, ikke sant. Du og dine verdifulle år, på armer, mage og lår!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg