Nakenbading, skamben og andre elementer

 

Hey woman. Hva er du? Er du klok? Smart? Humoristisk og kreativ? For du er alt annet enn alle de negativt ladede ordene om deg som kvinne, hva?

Du vet hva jeg mener, for du er ikke noe slags encella cameltaw, degradert til et lite objekt. Pretty good looking? Sexy as f**k? Slut? Grå mus? Stygg? Forbanna fi**e with a bad outfit? Dr*****erring? H..e med skamben å drasse rundt på?

Det er mange ord å forholde seg til når du er en dame. Mange der ute vil analysere deg og definere deg, kun fordi du er en kvinne. Mindre pene ord er oppfunnet, og hver dag sliter du som analysert under lupen. Enkelte er verre enn andre. For noen skal for enhver pris informere deg om hvilket objekt du er i dag. Det gjør noe med deg at denne sorten aldri forteller deg hvor smart eller kreativ du er. Hvor genial den idéen var, eller hvor talentfull du er.

Personlig har jeg opplevd å få kjeft ute på byen fordi jeg “snakket om for maskuline ting”. Jeg fikk pekefingeren i ansiktet mens han brølte: “HVORDAN tror du jeg skal greie å bli interessert i DEG når du snakker som en mann?”

Well, guess what? Jeg er ikke her for at noen skal “bli interessert i meg”. In fact; could’nt care less? Yes! Nøyaktig; jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva menn synes om meg.

I stedet for å få høre om dine talenter, dine geniale idéer og dine evner ellers, er du alltid bare noe å se på. “Vakker”, “sexy”, “pen”, “søt”, “fristende” eller du ser “sliten ut”. Du inviterer noen på stranda, men det første vedkommende lurer på er om du skal ha på bikini. For da er du så hot. Så du dropper ham, og drar til parken med noen venner heller, før dere kaster bikinien og nakenbader utpå kvelden. Som stille demonstrasjoner i det skjulte. Like born this way, you know. Trenger ingen bikini. Behøver ikke å “være hot”. For sånn som dette er vi født, og sånn er det bare.

Du hadde tenkt at han og du skulle snakke litt sammen på stranda. Utveksle idéer, bli kloke på hverandre og kanskje kaste litt ball. Til helvete med bikinien. Til pokker med hele greia, for mens mannfolka sprader dunder rundt med de uidentifiserbare brystvortene sine, er du lei av å bli degradert til et grundig forpult objekt bare du viser litt hud.

Et hett sinne koker under pupper, lår og rumpe. Det finnes et landskap bak huden som ingen ser. Hos menn er dette indre en selvfølge, for menn er jo så smarte, hva? Smarte nok til å spørre om objektet kan tre inn i en bikini så det behager øynene hans.

Men kvinnen er så mye mer, skjønner du ikke det? Hun kan tenke, snakke, synge, danse og oppnå toppkarakterer i fag du ikke engang greier å uttale, og en kvinne LAGET DEG OG BAR DEG FRAM. Made you and carried you for 9 months. You see? Pappan din kunne aldri gjort noe sånnt, han bare sådde et frø. Prøv å være hele jordkloden med ild, vann, jord og luft, og skap et helt liv med disse sterke elementene til stede.

Prøv å være kvinne i konstant konflikt med objektivisering på høyt nivå. Henne som alltid må bevise at hun er mer enn skamben og cameltaw, pupper og rumpe hun må skjule, blondt eller mørkt hår, slank nok eller plus size, på evig jakt etter riktig spakkel i sminkeverden, og forøvrig god damned supersmart og med et hjerte av gull. Prøv det en dag; du vil bli overrasket over hvordan det krever sin kvinne å hele tiden måtte bevise at hun er så mye mer enn det du ser.

Gutta tar seg en håndjager, men ikke engang der finnes et navn kun for kvinnen. Nytelse er for menn i verden 2019, og kvinner er fortsatt for mange kun et verktøy for at mannfolka skal få det til.

But times are changing. Mens de oppegående menn med respektable hjerner driver med objekt-analyse, stormer objektet fremad og opp mens årene går. Statsminister og partiledere, advokater og butikksjefer; here they come. And don’t you dare: du objektiviserer ikke sjefen. Du hilser på henne og nærmest bukkeneier, på lik linje som om sjefen var en mann.

Velkommen til framtida: Du blir tvunget til å legge oldefar’s maskuline enerett til stemme og utdanning, på bålet, og brenne det til evig tid. Der heksene en gang ble svidd, er det nå likestilling som er hett.

Gjør plass 2019, her kommer kvinnen, the boss. The mother earth that made you. The life of nature: Kjør likestilling, vi har enda et stykke igjen!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg