Munnbind: 10 gode grunner til å bruke dem!

 

Hei og velkommen til det som skulle bli nett-alderen, men som ombestemte seg og ble munnbind-alderen.

Da jeg ikke har dypnett-kunnskaper, kan jeg ikke uttale meg stort om dette med at corona plutselig er noe helt annet enn øl, om fake news eller fake people, aliens, romskip, at jeg kun husker navnet Aune på de to artikarene i Bleik i nord, om han komikeren i Farmen er singel, eller at Øde er et allright navn å ha når meningene om homofilt ekteskap står i stil med det: øde.

Samtidig som han har mange fine sider den kunstnergutten. Nei jeg kan ikke uttale meg om stort annet enn om det å være alenemamma som fyker hit og dit for å være alenemamma, og om akkurat den munnbleia.

For der har jeg erfaringskompetanse så det holder.

Let’s talk about that, baby. For noen få positive greier går det an å finne med det som før het mensen-bind, som har forvandlet seg på en magisk måte til “munn-bind”. Og “mens” jeg har ruslet rundt med lilla papir-bind foran ansiktet mitt her i iskalde nord, ja så har jeg greid å finne noen frosne men positive greier ved å bruke the big fashion of the year(s):

Velkommen til 10 tipp topp om munnbleia!

1. Sminke? Nei. Why? Litt mascara kanskje, om man gidder. Det er fantastisk å tenke på at en kan dra ei lue over hue, og så dekke halve ansiktet med ei sånn bleie. Alle damer vet at ofte er det gidd som fy å spakle seg med makeup for å skjule sjenanse eller hvilken grunn man enn har; bare åh, orker egentlig ikke!

2. Du valser inn i pandemibutikken, og før du har rukket å drepe håndbakteriene dine med dråper som minner om festene du var på i 1995 (bygdafestene, you know, der drammen smakte det butikken lukter) har snørra di blitt flytende som tårer. Vintersnørr, Norgesnørr, kall det hva du vil, men det er vinteren sin skyld, og sånn som du vil skjule. Og vipps, der er hele bindet full av snørr.  Før var bind bra for mensen, nå er det bra for å catche snørr. Altså; den funker mot eksponering av din private flytende vinternese den bleia. Jippi.

3. Så skal du ut av butikken, og punkt 3 her gjelder oss som går eller sykler: Ikke ta av bindet ditt. Nå kan du puste inn oppvarma luft, og du slipper at Norge-snørra di fryser til istapper under nesa di. Remember that, uh?

4. Denne gjelder overalt. På butikk? Ute og går? Du hører musikk of course, og om det er Tina Turner fra ørtenhundre og simply the best, Metallica fra skjermløse tider eller you need to calm down med moderne Taylor Swift, så kan du nå stille-synge med leppene uten at NOEN SER DET!! Hvor ofte har du ikke hatt lyst til å synge stille i hjernen din som er så alene der oppe med Seigmen, og RØRE PÅ MUNNEN DIN!? Yeah! Det gjorde jeg i dag, det var party oppi hue mitt, og alle så bare et bind som ivaretok vinternesa mi!

5. Hvis det hjelper mot å bli smitta, yey. Jeg henviser til de som kan det der nede i dypnettet. Jeg bare surfer her oppe og har tusen andre ting å tenke på, som i; skal jeg kjøpe de ullsokkene der til minsten? Eller har han nok? Tanntråd. Grovt polarbrød. Blabla. Dopapir, kjøkkenpapir, hvor pokker ble det av skrivepapirene? Hvilken skuffe? Skuffa!

6. Rekk tunge til hvem du vil. Ingen som ser.

7. Du driver å lære deg å smile med øynene. I know, for jeg gjør det selv. Og jeg spurte et av barna på skolen til minsten: “Sei mæ, vises det at æ smile no??” (Gliser) Hun svarte: “….eh. Ja..”

Jeg: “Så det vises på øyan??” Hun nikket og gikk. Så seg tilbake med store øyne, og gikk.

8. Business og mote Jeg ser flere som produserer sånne fancy “hold kjeften og nesa di”-bleier, og det er vel allright med bleie-gründere. Bra for dem.

9. Når du endelig tar av den maska, og PUSTER! Du kan nesten høre Prodigy fra nittitallet og helt hit: “Breathe with me!”

10. Blunk med øynene og flirt i vei, ingen kjenner igjen deg uten å studere deg i 5 minutter lell. “Er det deg? Nei. Deg? Du? Nei? Åja DU ja, heisann!” Og innen da er du long gone.

6åringen min og vår kattepus Diva, slipper. Heldigvis å gå rundt som bankranere med sånne munnbind og lue på. Eller må vi banke 3 bank i bordet nå? Weysann, en verden der barn som har slutta å tisse og bæsje i bleier, må begynne med ansiktsbleier. Eller dyr som tasser rundt med bittesmå munnbind. Business? Mote? Dyremunnbind. Spideman-munn-bleie. Elsa-bind.

Jeg  håper du som leser dette forstår ironi. Jeg er bare en mamma som tripper rundt og bærer på mange rare tanker. Det er et slit å ikke begynne å le når det kommer til enkelte av tankene midt inne på butikken, men hey; da kan jeg stille-flire, og så skjuler munnbleia resten for meg.

At the end of the day; så er det dette som er godt: å komme hjem til ei trygg stue, tenne noen lys og litt røkelse. Legge et Sabeltann-puslespill, pynte rundt ei av hulene til Diva Blue, si god natt til gogutten, og kjenne på freden og roen.

Vi ønsker deg en rolig og varm kveld, hilsen oss på Lykke-alléen i Trøndelag 😻🤷‍♀️🤦‍♂️🦸‍♂️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg