Hjemmelaget ansiktsmaske


 

Liker du å stelle godt med deg selv, og samtidig spare penger der du kan?

It’s all about the money. But honey. Hva om vi bare hopper av den mølla der, og sparer der vi kan? Min mor lærte meg tidlig at mange bekker små blir stor å.

De aller fleste vet hvordan man lever på budsjett. Hva enten du er student, forelder eller bare økonomisk bevisst, så kan det innimellom lønne seg å stramme til litt rundt nettbanken sin.

Jeg elsker å spare små bekker for å renne ut i den store elva, og bygger demninger der jeg kan. Ei krukke ansiktsmaske til ca 100 kr er en slik bekk. Og du vet, flere slike små blir stor å. Sammen med den fine buksa du ikke kjøpte, jakka du droppa, hårkuren du aldri handla, og den latten per dag du skjerpet inn på, har du plutselig spart 1500 kr.

Let’s be smart.

Har du honning, egg, kakao, banan, fløte, cottage cheese, banan, acokado, kakaopulver og kokosolje? Eller bare noen av ingrediensene? Mix sammen din egen ansiktsmaske og spar både miljøet og minibankkortet ditt.

Jeg tok meg en liten spa-stund etter lunsj med barna i dag. Og det virker kanskje pow wow, men jeg må innrømme at mellom leker og bakgrunns-støy så var det ikke så avslappende. Jeg var nok mer desperat etter å pleie huden min, siden jeg gikk tom for ansiktsmaske weeks ago, og jeg er ikke den som kan skryte på meg perfekt hud. Never been.

Dette fant jeg på google om hvordan ingrediensene jeg mikset sammen virker på huden, uten at jeg kan garantere annet enn at jeg kjenner huden er fuktig og ren etterpå, og mindre tørr enn ved bruk av leiremasker fra butikken:

Eggehvite: (Eggeplommen kan visst brukes som ansiktsmaske i seg selv) Renser og hjelper huden til å trekke seg sammen.

Kakaopulver: Nærende.

Banan: Rik på vitamin A, nærende.

Fløte: Roer ned sensitiv hud.

Honning: Fuktighetsgivende, dreper bakterier, mykgjørende.

Cottage cheese: No idea. Det bare stod som ingrediens i ei av de hjemmelagede maskene, så jeg putta oppi en dært.

Havregryn skal visst også være bra, men jeg var tom.

Avokado: Full av antioksidanter, vitamin E, rik på fett.

Kokosolje: Fuktighetsboost.

 


 

Flere timer etterpå kjenner jeg at huden fortsatt er myk, ren og fuktig, og jeg vurderer å bare lage hjemmelagde ansiktsmasker fra nå av. Jeg klæsjet det på leggene også, og andre områder som lett blir tørre. Ja, dette var noe for meg, selv om jeg ikke så ut mens jeg holdt på med styret, og barna ble livredde for mammaklemmer.

Du, som meg, har sikkert hørt om disse superflinke vegandamene som lager hudpleie og diverse superprodukter hjemme på kjøkkenet. Men det var ikke så vanskelig altså. Det er mye mer tid og energi – krevende å dra på butikken for å skaffe seg ei krukke med noe lignende vi på lik linje klæsjer på huden og lar virke.

Andre ingredienser som skal være bra for huden er: eplejuice, gurkemeie, havremel, naturell yoghurt og sitron.

I like it!

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg