Det heftige året vinker farvel

De siste timene ebber ut av 2019, og de aller fleste vil bare løpe inn i 2020 med raketter i baken og hverandre i hendene.

Jeg også.

For makan til heftig år som 2019 har jeg ikke enda opplevd, og alt skulle skje på en gang som perler på ei snor. Noen sorte, og noen hvite perler.

Vi møtte 2019 med et sjokk 3 dager ut i det nye året. Hun som valgte å reise sin vei var så ung, og et nydelig lys ble slukket for alltid.

Måtte de vi mister for tidlig få hvile i fred, og måtte de stikke innom og passe på oss iblant.

I minnestunden kjøpte jeg en bolig. Jeg holdt på å bli gal av alle minnene i huset på Lykketoppen, der jeg banket løs på sofaen tvert jeg var alene, mens tårene vasket tankene altfor klare og tydelige. Jeg snakket til henne som om hun fortsatt var der, for hun hadde vært i alle rom.

Det ble en grusom start på året, og jeg greide ikke å glede meg over boligkjøp, men pakket i rent hysteri. Vi skulle snarest bort derfra, i en tid da jeg tenkte å bruke minst et halvt år på å finne det nye hjemmet vårt.

Ut av huset, inn i leiligheten, fikk jeg plutselig for meg at nå skulle det reises. Så vi reiste som pokker. Er det noe jeg kan så er det å rømme på hue og ræva bort fra alt som er fælt. 10åringen og jeg dro til Gran Canaria, og hvem tar med seg en 5åring alene til Mallorca? Jo, jeg.

Han måtte først bytte barnehage to ganger vel og merke, han er tøff den gutten. Først inn i nytt hjem, så på sykehuset pgr av uheldig hendelse i den nye barnehagen i sentrum, så til ny barnehage, før sydentur med crazy mama.

Så var det på tide å endre på hjemmet, og vi fikk stort tilskudd for å få bygget om boden og det ene soverommet til to soverom. Et til minsten og et til meg. Størstemann har fått en hel hybeldel av leiligheten som rom. MT byggteknikk rakk å bygge det grove av de to rommene før de tok juleferie, og innen 13.januar 2020 er rommene ferdig gjort og malt. Dette er snakk om firmaet som holder sine løfter og som utfører jobben langt over profesjonelt nivå. Jeg skulle ønske at året endte med dette.

Men det skulle ende med nok et selvmord. Det startet med et, og sluttet med et. Først ei jeg kjente godt, så en kjendis alle trodde de kjente.

Det gjør noe med deg. Du endrer deg når du sitter igjen her under stjernehimmelen og undrer deg. Du begynner å tenke over hvordan andre oppfatter deg. Hvordan du kan bidra for å glede andre. Og sakte men sikkert oppdager du at når du mener å være hyggelig, høres du mindre hyggelig ut. Så du fikser det. Du blir selvbevisst og mer forsiktig med hvordan du behandler folk.

Da barna var babyer smilte jeg så mye som mulig til dem, og tenkte over ansiktsmimikken min. De skulle jo speile mamman sin. I det jeg går inn i år 2020, har jeg begynt å skru tiden flere år tilbake, og jeg tenker nøye over hvor vennlig det er mulig å virke. Det var ikke meningen at jeg skulle slutte å smile til barna så mye som jeg gjorde, bare fordi de vokste seg større.

Alle behøver et smil. Og det skal de få. Det skal jeg gi.

Samme hvor mange forskjellige perler 2019 hadde å gi på et perlekjede akkurat stort nok til å bære, skal jeg smile så mye mer enn jeg gjorde i fjor. Skal jeg behandle gjestene våre enda bedre. Og spørre mange flere om det egentlig er sant at de har det bra.

Det koster ikke mye å bry seg, men det koster en hel avgrunn av et mareritt å se dem reise sin vei.

Godt nyttår skal det bli, fordi jeg tror vi alle kommer til å bry oss på mange kreative måter i 2020. Verden er ny. Hver dag. Så godt nyttår til deg og dine, fra oss her i Stjørdal.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg