Det beste rådet til foreldre

 

 

 

 

Takk til flotte Lindis som stilte opp som modell for dette innlegget, med sin vårgrønne stil.

 

2013. Det hang stoler i taket og de hadde annerledesklær. Melka var blå og den andre melka var rosa. Jeg klødde meg i hodet, og skjønte lite. Du vil ikke tro det, men stolene hang faktisk i taket; det var ikke jeg som var trøtt.

Min første arbeidsdag som vikar i Fosslibekken barnehage (Nå: Espira) var som tatt ut av en gøyal drøm. Jeg var sjenert og hadde lav selvtillit når det kom til arbeidslivet. Men de så mennesket i absolutt alle i barnehagen; barn som voksne, pedagoger som vikarer, foreldre som barne og ungdomsarbeidere; alle like mye verdt. Jeg kom rett oppi annerledesdagen, og mange gjennomførte komplimenter og proffe tilbakemeldinger ventet meg. Arbeidsmiljøet som seilte langt utenfor den konkurransepregede jobbhverdagen mange er vant til.

2019.

Oppe mot skogen bak Fosslia barneskole ligger en verden for seg selv, der Reggio Emilia-metoden gir seg uttrykk i hundrevis av små detaljer som barna får skape av, og være så kreative som barn jo faktisk er.

Jeg vet det så godt, og jeg er ikke i tvil når jeg uansett må finne en ny barnehage til 4åringen. Etter en uheldig hendelse i barnehagen han gikk i etter vi flyttet, stoler jeg bare på en eneste barnehage i denne byen: Espira barnehage, tildigere Fosslibekken barnehage.

Gutten min smiler til meg og klapper meg på kinnet. Øynene hans stråler, og det er som om han sier stille: “Gå du, mamma, det går bra!” Han har bare hatt to små tilvenningsdager med meg til stede, og jeg har gått rundt med en glad klump i halsen. For jeg har aldri vært borti en barnehage som har forberedt barna i barnehagen på den nye gutten. Første dag, tirsdag, ble han omringet av spente, smilende, glade barn som vennlig klappet ham på ryggen, holdt ham i hendene og sa: “Du kan leke med oss.”

Å føle seg som en populær liten prins, som ved middagsbordet forteller om gutten som sa at han kunne få bestemme hva de skulle leke. Å kjenne seg godt likt, i det han ved frokostbordet neste dag gjentar det: “Mamma! Han sa jeg kunne få bestemme hva vi skulle leke!!”

Denne barnehagen inspirerer barna våre til å tenke sjæl, og alle får være nøyaktig den de ønsker å være. Her jobber folk som de er, og ser barna som de er. Alle er vi annerledes, og sånn er det. Alla har vi behov for å være enestående, og hvis du bor i Stjørdal og leter etter en genial, trygg og original barnehage som setter ditt barns behov mer enn skyhøyt, more like grenseløst, søk på Espira barnehage.

Lindis ruver elegant og selvsikker over sommerbakken. Hun er den hun er, intet mer, intet mindre. Hva andre skulle mene om hennes valg av hårfarge eller hennes smykkevalg, er ikke like viktig som det faktum at det er hennes liv og hun bestemmer. Barndommens Fauske er langt unna, men hun trygger seg med sin egen stil. Hun er hjemme i seg selv uansett hvor hun er. Slik oppdrar jeg mine barn. Jeg lærer dem at storebror med sine egenskaper er like god som lillebror med sine helt annerledes egenskaper. Forskjellig, vi er alle forskjellig, og noen trives bak kassa på dagligvaren, mens andre trives bak spaken på et fly.

Og vi er

alle

velkomne i Espira barnehage i Stjørdal. Å velge den barnehagen for dine barn er det beste rådet jeg kan gi 😁

 

Children be safe and original, children be happy and creative.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg