Blir du lei dæ da mamma?

 

-“Oi no kjem pappa og henter dæ snart, det blir morsomt, ikke sant?”

“Blir du lei dæ da mamma?”

Han sitter på sengekanten og er bare 4 år. Større enn to år er han, og mange synes han er stor gutt nå. Jeg er mamman og synes han er en liten tass som var baby i går. Men han er ikke det. Han kan gå, snakke, gå på do og han kan skrive navnet sitt og telle til langt over tretti.

“Nei, mamma blir ikke lei sæ lille venn. Æ savne dæ når du drar, men glede mæ til å se dæ på mandag. Husk mamma ska danse, jogge og møte vænna. Mamma e glad.”

Han gir meg en klem og vi snakker om hvor gøy han skal ha det til pappan sin.

Barnefri. Et ord for oss aleneforeldre som faktisk har fri fra alt i blant.

Jeg lyver litt hver gang, for jeg blir kjempelei meg og må jobbe med meg selv for ikke å grine hver gang barna drar. Men selv om de kjære ungene er framtida for deg og meg, så er det så viktig at de vet hvor sterk muttern og fattern er. Det er så important at de skjønner de ikke er ansvarlige for mammas ve og vel.

Så jeg kjører high style free, og går all inn på ekte! Straks jeg har vinket farvel og slengt nusser til jeg nesten stuper, er det på med treningsklær. Ut og jogge uten tids-skjema. Styrketrening og aerobic på stua foran flua på veggen. Inn i dusjen, foran skjermen. Netflixe til jeg ser dobbel black list og trippel good girls. Orange kan pause litt, før jeg ser både dirty og Bundy. Besøk av venner til langt på natt.

Neste dag er det oppi med hårblekinga, på med ansiktsmaska, en slags pedikyr og kind off manikyr. Ut med blekinga og oppi med hårkuren. Kremer meg her og kremer meg der. Oppdage høvelen igjen, long time no see. 4 lag med neglelakk i ei seng på stua på date med netflix igjen. To lag hvitt og to lag sparkle. Billige greier, men luksus for alenemamma. Oh yeah, the barnefri.

Kjære barn, dåkk e framtida for mæ, og derfor er det så viktig at mamma drar ut og rocker iblant med venner som får a til å le, ikke sant? På dag tre er det lørdag, og forspillet er netflix hele dagen. Kostholdet er ren lowcarb og hele kåken stinker stekt grønnkål, for nå er det all in! Snart skal mamma og co kanskje sette seg på ei eller anna strand og forse for real. Så skal vi kjenne på friheten og kjenne sommerlukta natta lang, til vi braker løs med nars og dans.

Så ikke bekymre deg for mamma, lille venn. La storebror fortelle deg om happymom, for han er snart 10 år og vet hvor sosial jeg er. Når han gleder seg til milkshake kan nemlig den lille gågata i byen din ta 20 minutter å komme seg gjennom før vi når kaféen, fordi mamma absolutt skal skravle og le med alle hun kjenner. Not good, not good, men dere vil forstå hvor gøy det er å snakke med venner når dere blir store gutter.

Ja, jeg savner dere, kids, hvert eneste minutt jeg ikke kan klemme dere og fortelle dere hvor glad jeg er i dere. Men det kan bli for mye mamma også, ikke sant. Too much. Og dere trenger en uthvilt utgave av meg med ren hud, stelt hår og 4 lag med neglelakk. Dere trenger en mamma som har danset seg gjennom sommernatta og ledd seg fordervet fordi hun har venner som er helt rå.

Jeg elsker dere. Bare vent til neste helg, da skal vi være gærne sammen da, og lage taco som bare rakkarn. Spise oss trill runde og se på tegnefilm. Dra og leke i parker og kanskje reise litt. Kanskje mamma har ombestemt seg, og vi tar en tur ut av landet likevel?

Jeg skal bare jogge dulle party ut på vift først. For helt ærlig frister hverken lekeparker eller tegnefilm nå. Bare hvis jeg kan disse med venninnene mine.

Sees med et smil, en klem og kos fra mamma!

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg