Årets russekort og årets russ 2019 er kåret!

 

De er selve symbolet på mai, vår og at det nærmer seg den store dagen. Men ikke minst hersker en uskreven relasjon mellom barn og russ, i form av et lite, populært kort. 17.mai skal ungdommene slitne, men glade, blåse i fløyter og kaste de siste russekortene sine til glade unger.

For oss foreldre er det digg å se russen glede barna våre. Samtidig undrer vi oss over det som skjer; de små ser opp på russen med store øyne i det de får et russekort, og en liten papirbit som dette kan få småtroll til å juble og hoppe av lykke. God damned om det bare var så enkelt i hverdagen. Det er noe med russen som vi voksne aldri helt kan fatte og begripe, siden de samme småfarskene en halvtime tidligere stod og freste som lemmen, og brølte som løver.

Ja russ er gøy hva. Bare pek ut i lufta og si: “Se gutten min, en russ!” Eller: “Åh, jenta mi, slutt å gråt! Der tasser det en russ borti, se!”

Men noen russ skiller seg ut mer enn andre. Dette russeslaget setter seg ned på huk og lar barna prøve å blåse i russefløyta si. Se på lua deres og sånne ting. Du kan ane at det er disse ungdommene som kunne jobbet med barn i framtida.

I fjor kåret vi snille Alida Knutsen til årets russ 2018. Les om da minsten møtte Alida her .

I år har vi addet årets russekort også, samt årets russevenner. For årets russ har både et smashing nice russekort, og hun har greie russevenner som behandler barna like bra som henne.

 

Gratulerer til Sara Gressetvold som årets russ med årets cooleste russekort, og gratulerer til Henrik Brandåstrø og Ramona Rismark som årets russevenner. De møtte barna på en kjempesnill måte, selv om festen sikkert var lang kvelden før, og det gleder en vårmamma stort. Gutta mine på 4 og 9 hadde tidenes opplevelse da de åpnet så kidsa fikk se inn i russebilen, og minsten fikk prøve fløyta til Sara. Bedre møte med russen kan ikke unger få.

 

Vi må skryte litt av russekortet til Sara. Hun sa først at hun ikke kunne gi bort flere russekort, for hun hadde bare et igjen. Men minuttet etterpå la hun merke til at lille Even hadde fått et kort, mens Mathias ikke hadde fått. Da ga hun det siste russekortet til Mathias uten at han spurte, og uten å blunke. 9åringen min er stolt over å ha fått det siste kortet av Sara, og tar godt vare på det. Her er Sara med 4åringen min:

 

Vi snakker russ som gir det lille ekstra for å glede små vårspente barn, og vi ønsker russebilen Duracell 2019 en strålende russetid, og minner om at hele russebilen er hjertelig velkommen innom på terrassen vår hvis en sliten ungdom trenger å hvile seg litt i vårsola. Vi har ikke noe coolt å by på, men vi har sunn mat hvis dere trenger energi.

 

 

Youth of the nation, russ 2019: Kos dere, nyt russetida, og husk å være snille og passe på hverandre 🥰

 

Jury for årets kåring: Mathias, Even og forbipolene.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg