Er du hekta på bobler?

 

Det er snart høytid, og du er kanskje avhengig av noe som gjør deg helt tussete bare du ser ei flaske med det i; nemlig bobler. Slik gjør du det beste ut av det:

 

Det begynte under mitt andre svangerskap. Mer og mer. For hver dag som gikk. Vann med bobler. Bobler i vann. En avhengighet som gikk så langt at jeg fikk en gave av familien min, nemlig en brusmaskin. Jeg kjøpte jo så mye brus. Det svei i halsen, og jeg ante ikke hvorfor eller hva som gjorde at jeg bare måtte ha brus, men det gikk med over 1 liter hver natt. Gudene vet hvor mange liter som gikk med om dagene.

 

Jeg er fortsatt totalt hekta på bobler, som i kullsyre. Og dette har altså vart i 5 år nå. Gravid-badedilla mi gikk over, men kullsyresuget mitt bare utviklet seg videre. Brusmaskina er fortsatt flittig brukt, og jeg heller i funlightsaft for å holde brusen sukkerfri. Den med fruktsmak lager champagnebrus, oh lord I love it.

 

Ved nærmere ettertanke er det vel ikke det verste å være hekta på. I mitt tidligere rufseliv både røyket og drakk jeg, og det var desverre ikke sokkene mine jeg røyket, men minst to pakker Rød 3 i uka. Så var det heller ikke saft jeg drakk, men dram og pils. At jeg ikke tålte noen av delene ble mer og mer framtredende med årene. Det pep i brystkassa mi bare bakken skrådde litt oppover, og trening; hva var det? Å bøye seg etter alt jeg mistet i min klumsethet? En paranoid tulling med pilsen i hånda er heller ikke så sjarmis, så jeg kuttet ut både nikotin og alkohol, og ble altså heller avhengig av funlightbrus.

 

På tjukka for andre gang: På sykehuset oppfordret diabetikersykepleieren meg til å drikke sukkerfritt med aspartam. I min avhengighet hadde det gått så langt at jeg frøs brus eller saft i fryseren så det ble slush, og satt og helte det i meg på sengekanten om natta. (Det er lov å le. Jeg så nok rimelig desperat ut der jeg satt.) Problemet var bare at det var sukker i skvipet, og jeg fikk diabetes så det dundret etter insulinsprøytene og kostholdsendringen. Bank i bordet han steike ta så dyktig jeg ble. Ungen min skulle søren ikke bade i sukkervann, nei. 

 

Sånn lærte jeg om den smarteste måten å drikke brus på: lage den selv, og putte oppi sukkerfri saft. Vi rekker nemlig aldri å få i oss så store mengder aspartam at det blir skadelig for kroppen.

 

Så hvis du er like kullsyregal som meg: Make it and fake it. Lag brusen selv, og ha i så mye sukkerfri smakstilsetning du bare vil. Ekspertene oppfordrer tilogmed gravide å velge aspartam foran sukker. 

 

“I’m in an add?” Nope. Er ikke det, hverken kjøpt eller betalt. Men brusmaskina var en fantastisk nyttig bursdagsgave å få for ei som fortsatt ikke fatter selv hvorfor sviende bobler er så innmari digg. Velg sukkerfritt og drikk bobler med god samvittighet!

 

…og dessuten; hvorfor ikke gå for ei alkoholfri jul også? Jeg kan med hånden på hjertet påstå at det er nå som jeg er totalavholds fra alkohol på 2.året at jeg har det gøy når jeg er ute på byen. Det er nå som jeg nyter kaffe og de hjemmelagde boblene mine at livet er digg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg