Kjære stjernestøv: reis deg!

 

 

Jeg opplyser om at dette innlegget inneholder et par råd som ikke vil fungere dersom du har en umedisinert diagnose. I slike tilfeller anbefaler jeg profesjonell hjelp gjennom fastlege eller legevakt. I publiseringen nevner jeg metoder som kun vil fungere dersom du er frisk og stabil, men har normale reaksjoner på usunne relasjoner.

 

La oss gå noen år tilbake. En annen stue. En annen tid. Min stue. Hun sitter i sofaen min og ser på meg, før hun sier: “Æ trudd ærlig talt at du va en psykopat, Helene. Det va slik han framstilte dæ.”

 

På den andre siden i sofaen sitter en nær venninne av meg. Det var hun som avslørte for meg at kjæresten min hadde løyet for meg om viktige ting som du bare ikke lyver om. Denne damen for eksempel. En kvinne jeg ble glad i. For hun var opptatt av sannheten, og slik jeg hadde blitt framstilt var så langt unna sannheten som overhodet mulig. Mine venner kjenner meg som altfor snill. Men det skulle gå flere år før jeg skulle avsløre hele det falske spillet og svartmalingen jeg ble utsatt for. Og jeg er ikke den som aksepterer noen form for offer-rolle. Jeg er jo sterk, men kjente at noe ikke stemte.

 

Velkjent? Er du utsatt for systematisk ærekrenkelse? Har du gjort deg uvenn med noen som tørster etter å knuse deg? Da har du to valg: brenne i helvete eller selv være en grusende satan og ta alt med knusende ro. 

 

Det handler ikke om hva som blir slengt mot deg, eller av hvem. Det hele handler om hvordan DU velger å takle det hele. Er det noe å takle i det hele tatt, eller er det kanskje ingenting du rår over? Andre’s handlinger har du ingen makt over, men du kan gjøre følgende:

 

-Gråt ut og bli ferdig med tårene. Snakk ut, men kun med noen få.

 

-Ut og jogg på mykt underlag. Enten i en skog, på en idrettsarena eller på kunstgressbane, for å unngå hofteskadene du kan få av av å løpe på asfalt. På med musikken. Løp, og se for deg at du springer fra negative, falske og manipulative relasjoner. De fortjener ikke gull som DEG, så spurt. Gå litt. Løp. Jogg. Spurt. Gå litt. Gjenta. Bli het og sterk før du tar en styrkeøkt. Power: VELG å skaffe deg naturlig power, NÅ!

 

-Har du badekar? Dusj grundig og bad i havsalt (kjølp billig på dagligvaren). Hvis du ikke har badekar: smelt havsalt i lunkent vann og bruk som “krem” etter dusjen. Salt er beskyttende. Ganning funker ikke på de som roter nedi fjæra, sa en av mine venninner til meg. Senere fikk jeg bekreftet dette av to damer som kan dette med natur og krefter som ligger i usann ryktehets. 

 

-Nå er det nok, ikke sant? Noen føkker med deg, og du er ikke interessert i mer bullshit fra den kanten. Velg å reise deg. Velg alt som gir deg latter. Velg å tenk om dem som tror på sladder at de er umodne og tankeløse. Å kjøpe bull er like ille som å servere usann og utvannet shit. 

 

-Ta kontakt med meg dersom du blir utsatt for manipulativ oppførsel som du sliter med å sette grenser for, og jeg kan gi deg informasjon om senter som gjerne veileder deg gratis. Kort ventetid.

 

Selv har jeg forlengst begynt prosessen med å ta kontrollen tilbake. Vi med diagnoser kan også gråte, uten at det betyr annet enn normale reaksjoner. Jeg er ferdig med den verste tåretiden, og har innsett hva jeg har blitt utsatt for. Jeg skal love deg at det er DEILIG å finne igjen sin egen POWER, og jeg kan garantere deg at himmelen er blå som faen her bak skyene. 

 

Jeg kan ikke styre rykter og jeg kan ikke kontrollere han som vil meg så vondt. Men jeg kan nekte å ta imot, for her bestemmer jeg. Valg. Det handler om å VELGE hva jeg skal bruke energien, tiden og tankene mine på. Det er ikke noe annerledes med deg: DU sitter bak rattet i din bil. Livet er DITT.

 

La ingen kødde med deg! Ta grep NÅ, og innse at du ditt stjernestøv; er helt RÅ! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg