Du ver du er mamma når…

 

Du vet du er mamma når du har mindre enn en halvmeter å sove på. Og er fornøyd med det. Og ler hver gang du faller ut av den stappfulle senga.

 

Dette innlegget er nok stappa med stuptrøtte skrivefeil. Men dere får beklage. Man hadde sovna, serru, alle 3. Helt til to nabounger ringte på døren: “Har dere ballonger?’ Nei. Men selv om dere vekket meg, har jeg et smil til dere. For sånn er det være mamma; når eldstegutten får vannballonger i gave, tror naboungene at det er var vanlige ballonger. Og de trengte det for å lage en kjærlighetsfest.

 

Og da jeg krøp til køys igjen, fikk jeg kjenne:

 

Du vet du er mamma når du kjenner noe hardt i dyna. Hva kan det være? Et dyr? Dildo er det ikke, for kofferten vet du, og bare du hvor er innlåst. Litt skremt søker du i dyna, og finner  …en bit av en båt. Et sånnt lekeskip. Så skvetter du litt igjen, men åja: det var bare en ball. Og en legomann. Ja og en monsterfigur. Puh.

 

Du vet du er mamma når du vet du er mamma. As simple as that.

 

 …når du aldri blir helt ferdig. Hverken med klesvask ellee rydding. Eller vasking. Eller plukking. Eller støvtørking. Ordet ferdig er ferdig ass! Done and gone! 

 

Du vet du er mamma, og ikke pappa, når du ikke kan vise frem matfatene dine på snap uten å bli meldt til barnevernet. Altså puppene. Men fedre, de kan. Hva enn de knottene ER nå da.

 

Du vet du er mamma når alt du trenger er en bløt kos og blikkontakt med et par blå smaragder. Oh holy universe.

 

Du vet du er mamma når du er rimelig sikker på at du ikke er pappa.

 

Du vet du er mamma når du finner husnøklene i kjøleskapet, hammeren i vasken og leverposteien i hylla i gangen et par dager en hormonell gang i måneden.

 

Du vet du er mamma når du har hilst på mammapolitiet, sheriffdaddys og moralmødrene i seriøse seremoniaktige hendelser. Watching? Oh yeah, you better get used to moralprekener, sladreryktefrykter og det store svære bøgdadyret som aldri vet både A og B, men som gjerne lager sin egen  “næh, C D, du!”

 

Du vet du er mamma når du sparker alt drama ut av reiret ditt, fordi her bestemmer DU at fred og ro hersker. 

 

Go mama, kick drama.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg