Denne boken forandrer livet mitt totalt!

 

Ved første øyekast kan dette se ut som reklame. Men jeg sverger ved lykken på toppen av Lykketoppen, at det bare er jeg som har falt for et tilbud i bokhandelen. Rett og slett. 

 

Det begynte med at 3åringen og jeg “vindusshoppet” på bokhandelen i byen her. Ja, jeg synes det er viktig å lære barna at de kan titte på og ønske seg, men legge tilbake og gå ut av butikken uten å handle noe. 

 

Og hva har vi så her? 

 

Vel. 3åringen ble helt starstrucked da han fant Paw patrole figurer, og jeg ble helt oppslukt da jeg fant denne boka, og det på tilbud. I det gogutten tviholdt på leken han hadde i hånden, brukte jeg boka for alt den var verdt: “Jaaa jeg skjønner deg, vennen. Jeg haaaar så lyst på denne rosa boka her, jeg også. Men vi har ikke penger til det nå.”

Hvilket var tidenes løgn. Vi hadde penger til begge deler. But a mama’s got to do what a woman’s got to do: hvis jeg kjøpte begge deler ble det litt dyrt syntes jeg. Kiden og storebroren vil vel på ferie til sommeren også.

 

Så hva gjorde jeg? 

 

Neste gang jeg var på kjøpesenteret bare måtte jeg. Sorry minsten, men det er til det beste for både deg, storebror og meg, og hele universet, at mamma lærer seg magisk opprydning av typen total makeover av dama fra Tokyo som har 3 mnd ventekø for kurs og konsultasjon. Folk står på venteliste for å stå på venteliste for å lære dette av Marie Kondo, skjønner du vennen? Og du har jo ikke merket at det er samme boka mamma setter nesa si nedi om dagen, som hun siklet etter i butikken, så.

 

For dette er ikke “vanlig rydding”, gutten min, og det skjønte mamman din allerede da hun snuste litt i den i butikken. 

 

Jeg er på dag to med magisk opprydning og har lest halve boka. Jeg må bare innrømme at denne dama blows my mind, og jeg har boblet over av lykke siden jeg stod opp klokka seks i dag, klar for å rydde videre. Jeg som trodde jeg hadde det ryddig fra før, oopbevarer altså så mye søppel i kriker, kroker, bod, skap og kott, at jeg er sjokkert. En hel butikk med klær helt siden str 74/80!

 

En bok har ikke lært meg så mye genialt siden “Elsk deg selv” med Wayne Dyer, “Endelig ikkerøyker” med Allen Carr” og Louise L Hay’s bøker. Heldigvis er dette dager da jeg har litt bedre tid, men jeg må fortsatt presse totalomvendingen i huset mellom skriving, stell av 3åring, og avtaler. 

 

Jeg leser gjerne flere bøker samtidig, og en annen bok jeg lærer mye av for tiden, er “Når livet slutter før det begynner” av Line Christoffersen og Janne Teigen. Den har jeg også lest halvveis, og jeg leser den fordi en nær venninne av meg måtte ta farvel med den vakre lille pia si for ikke lenge siden. Slike bøker kan hjelpe oss å forstå de nærmes usynlige sonene av områder ved livet vi ikke har opplevd selv. Man kan lære seg å stille opp bedre for de verdifulle vennene sine ved hjelp av lesestoff som åpner øyne som fra før er fylt opp med medfølelsestårer. 

 

Det handler om å være takknemlig, og hylle sine nærmeste, klær, ting og planter som man omgir seg med, i ryddige forhold. Da blir livet magisk. Hva angår husrydding, handler det ikke om fokus på det en skal kaste, men gleden og takknemligheten over det en vil beholde. En slags oppvekkende shopping. 

 

Akkurat nå er jeg takknemlig for en deilig morgenstund med min verdens herligste 3åring, og snart er det på tide å dra til barnehagen. Så skal jeg fortsette å trylle her i hjemmet vårt på Lykketoppen. Det er så mye mer å gjøre enn jeg ante. Hvorfor lagre alt dette som jeg ikke har sett snurten til bakerst i boden på de 2 årene vi har bodd her? 

Hvorfor ikke gi, kaste eller selge alt unødig?

 

Alt foregår i kategorier; og ikke etter rom, når man følger Marie Kondo sin metode. Så dere kan tenke dere alle kleshaugene fra kott, bod, gang og klesskap. Et luksusproblem? Ja, desverre, men jeg kan velge å snu og heller gi bort eller selge alt vi ikke bruker. Og det skal iallefall bli luksus når “lukingen i blomserbedet” er ferdig, og vi bare sitter igjen med ting og klær som vi elsker. Liker. Digger. Er glad i. 

 

Jeg gleder meg. Hva har du å glede deg over i dag? En kosestund med barna i kveld? En god middag? Kaffe? Gode venner?

Ha en fin dag!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg