Run, outsider, run!

 

Diagnotiserte underdogs i fåreklær er skyggedansere. Det forventes mer av en sau fra gjøkeredet i tøff forkledning, enn enkelte forventer av seg selv. 

 

Disse som forteller i vei, mens du prøver å lytte. Prøver å henge med. Det handler alltid om henne selv, og det dreier seg alltid om han sjøl; men hvis det en sjelden gang handler om deg, da får du kjenne klørne og høre knurringen. For andre regler gjelder når det kommer til deg, serru. Ikke innbill deg at du får føle og tenke, og ikke tro de samme reglene gjelder for deg som for andre.

 

Som om du er en klovn. Som om du gidder å waste time on idiots. Som om du skal brukes som søppelbøtte. As if!

 

Så du vrenger av deg fåreklærne og uler i vei: “Nå er det noooook!” Fra gjøkeredet, til sau til ulv. Fra ulv til whatever fits you in sight. Yeah right. You don’t care, så du løper din vei i ekstase: endelig fri!

 

Ja slik kan det føles å sette grenser til folk som bare utnytter deg til sine egne fordeler: veldig godt. Er det ikke plass til deg, så ikke prøv. Du kan ikke forandre andre, og du kan ikke tvinge noen til å forstå deg, når de rett og slett ikke evner å fatte, ei heller begripe. 

 

Men du; du skulle forstå. Alle paranoide tanker skulle du bruke tid på å forstå. Du skulle trøste og du skulle fatte, ja tilogmed begripe. Men løp, løp, som en ekte ulv. Ul mot månen og vær sterk. Skap deg space her i verden, om du lever med adhd, asperger, scizofreni, bipolar eller epilepsi. Ikke alle kan forstå deg, men det gjør da ingenting? Ikke bruk så mye som et eneste sekund av det verdifulle, spennende, kreative livet ditt på saueflokker, geiteteiter og dikkedakker. Run, outsider, run!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg