Slanger i paradis knekker ikke en løvemamma

 

Det er sorteste vinteren, men sommer i mitt hjerte. Det er barna som gjør at det er sol og varmt vær inni meg, selv om vi er en drøy uke unna julaften, og kulda biter ute. 

Vi har omtrent bodd på sofaen i dag, 3åringen og jeg. Han var hjemme noen feberdager fra barnehagen forrige uke, og i går kjente jeg siste snev av varm guttepanne. I morgen kommer nok hverdagen i gang igjen, og mens han koser seg i barnehagen blir det julelunsj på Christina og meg (meglerfru1.blogg.no).

 

Venner betyr varme i paradis, for min del. Hva var vel hverdagen uten vennen mine? Det å være der for dem når livet gir motgang, minner om tider da de var der for meg. De sviktet aldri, men stod stødig ved min side, og lot meg vite at ikke alle her i verden er falske og long fucking gone når du trenger dem som mest. Friske pust fra alle kanter gjorde at jeg fikk ro til å bygge meg opp. 

 

Og hvem har hatt godt av det? Barna mine. De to herligste som behøver en glad, frisk og sterk mamma. 

 

Overalt i verden finnes slanger i paradis, som med hvesende, hviskende tiskestemmer smyger seg kamuflert fram mot det punktet da du ikke orker mer. Men du blir stadig flinkere til å se dem, og til å avsløre deres manipulative og selvdyrkende atferd. Nå blir du ikke lenger såret og lei deg, som før i tiden; men fly forbannet. 

 

Slanger i paradis knekker ikke en løvemamma!

 

For det er sommer i vinterhjertet ditt, og ikke aktuelt med ild du som brent barn skyr. Ingen kødder med deg lenger. Ingen kan kjøpe deg, det er den gode praten som gjelder. Ekteheten. Sannheten. At ting skal være endret, at ham skal være skiftet. Men de er fortsatt slanger, samme hvor mye ham de skifter. De er ikke endret før de reinkarnerer seg til noe ganske annet enn en slange. And you know. So what’s the use in summer snow?

 

For samme hvor iskaldt det er ute, står jeg stødig og varm her inne. En frisk mamma med bipolar 1 er tross alt ikke det verste her i verden; tvert imot. Kvelsmaten koker på komfyren, kjøkkenet er shinet, gutten er nybadet, og en spennende morgendag venter. Jeg dør ikke av et slangebitt, og er for seig for drama og shit. Digger dette livet, elsker denne styrken, og fryder meg over hvordan karma gir ærlige mennesket medgang og sommer i vinterland.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg