Ung kvinne misforstod, og drakk av doen


 

Jeg blir ofte completely misforstått. 

Lenge lurte jeg på hva det var med folk

Så fulgte noen år med: Hmmm, kan ALLE dem være så trege, eller er det MEG det er noe galt med?

De siste årene har jeg tenkt: Det ække dem. Det er meg. Det er JEG! Det må være noe skikkelig snålt med min måte å kommunisere på. Eller?

Derfor er det på tide med en aldri så liten gjentakelse. Let me repeat myself:

 

Det er altså meg det er noe misforstått galt med, og her er et par eksempel på at det er jeg selv som både dummer meg ut og gjør meg selv misforstått. Here it calmes. Nei comes. Kommer. Nei. Her kommer det:

 

Jeg skulle fortelle noe til min svigerinne Astrid, og var godt i gang med å fortelle om en gang jeg helst ville drikke vann fra en kjøkkenspring, da jeg skulle forklare en dame at jeg ikke ville drikke vannet fra springen på en do. Plutselig stod jeg på stuegulvet her foran Astrid, og tok meg selv i å si: “Ja, altså, æ ville jo itj drikk mer av dassvannet. Ærlig talt!”

Forstå den, den som kan. Som om jeg som ung kvinne misforstod, og drakk av doen.

 

Etterpå skulle jeg fortelle Astrid om at babyen min bare tisset gjennom Rema-bleiene, at vi hadde bytta til Pampers, og avsluttet med: “Han tissa bare gjennom, så æ dreit i de derre Rema-bleian, og kutta dem ut!” 

 

Pappan til barna mine ringte for å spørre om noe praktisk før skolestart. Plutselig “ramlet jeg litt ut av samtalen” i det jeg så inn i de fortryllende fine øynene til babyen min. Etter en stund hørte jeg det selv. Jeg satt der og sa inn i røret: “boddigoddi goggaga bottibo beibispjåkbotji…botji..” og satte i gang med å forklare herr barnefar at jeg ikke snakka til han.

 

…akkurat som jeg noen timer før hadde forklart Astrid at jeg ikke drakk dovann. At “dass-vann” på Helenespråket betyr “vann fra springen på dass.”

 

… og at “æ dreit i Rema-bleian” som bare kan bety å gjøre fra seg i Rema-bleier, på Helenespråket faktisk betyr å “gi blaffen i Rema-bleiene og kjøpe pampers i stedet. …nå ble dette nesten reklame, men jeg kan ikke se at å skrive om voksne som gjør fra seg i beibibleier faktisk selger de andre bleiene. 

 

Ingen tvil. Det ER jeg som er tard innen kommunikansjon. Gått for lite skole. Lært for få ord å variere med. Bør begynne å løse kryssord, så folk ikke klør av seg spørsmålstegnhodene sine og tror jeg både drikker dassvann, driter i bleier og snakker beibispråk. Blanding av katt og beibi.

Så: Ha relativt høy takhøyde under en prat med meg, da jeg kommer fra en annen verden og snakker et annet språk. Lett å lære. Gi det noen minutter.

Botji botti gogaga 😽👶🚽

 

Tekst og bilde fra 2015

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg