Derfor kan man få dotter i ørene av en bipolar mor

 

Pow wow it’s friday! Og denne helga har vi venta på…!

Her på Lykketoppen var det en slik dag vi stod opp til: (Det finnes en by under den tåka.)


 

Etter å ha levert Even i barnehagen, var det bare å kle seg i bipolar, helle i seg kaffe, og ta en dans med moppen. Samt rydde og shine kjelleren, så både gjesterommet, badet, hytta under trappa og soverommet til Mathias var klar for helga. På bildet under er det stua som har fått seg en liten forvandling. Det er nok ikke høyden her oppe som gir folk dotter i ørene. Det er nok mer farta mi. Høyden på humøret mitt. Selv om jeg er frisk, er jeg jo propper full med energi, liv, latter og røre, og de fleste av idéene mine setter jeg ut i praksis.

 


 

Fra hytte under trappa, vugge til katteseng og hjemmelaga is, til pinatafest og party for barna. Og hva må så gjøres i forkant av slike prosjekter? Null stress; jeg har masse power i den diagnosen min. Ikke alt i bipolar er sjukt. Men noen ting er dagligdagse gjøremål. Som f eks henting av barn på skole og i barnehage.

Vi var mange som henta Even i barnehagen i dag. Både Mathias, tante Silje og søskenbarna Maria og Aron, var med da jeg skulle hente en glad minstemann. Men først måtte Mathias og jeg shoppe partygodis og ta buss hjem. Aldri så gøy å ta buss som når Mathias er med!

 

I morgen er det party for Mathias og noen kompiser (fra Hommelvik der han går skole). De skal spise pølse med brød, festkveldsmat og godis, og så skal noen av vennene hans sove over. Ballonger skal de ha og greier. Siden de skal ha seg et lite 2.klasseparty, er hele kjelleren ekstra ryddet og vasket, så de kan bombadere den med leker og lage støvfritt kaos. They own it denne helga; down stairs’ theirs, for å si det sånn. 

 

Tacofredagen er unnagjort, og vi har multitasket med dansing, monstermammalek og Norske talenter. Alle de tre der på en gang faktisk. Pluss at Even ville være litt baby, som man kan se på bildet under. Even elsker å ta bilder, mens Mathias ikke vil vises for mye på sosiale medier. Helt ok det, vi fikser så han er med på en måte lell, og begge barna godkjenner bildene.

 

En klok trønder sa til meg en gang jeg var manisk og innlagt for snart et tiår siden: “Det du itj rekk i dag, tar du i mårra.” I den tilstanden jeg var i da, framstod de ordene for meg som rene geniale vitenskapen. Så nå tar jeg kvelden uten at alt jeg hadde tenkt å gjøre, er gjort. “Æ tar det å mårra!” 

I det natta senker seg, tenker jeg på at jeg har fått 7 friske år på rad, og får være sikret på perfekt medisin, sunn livsstil og super oppfølging. Nå får jeg være fresh resten av livet, for de herlige to små gutta mine som jeg elsker over alt på jord. Det, det er party rockaby hver dag, det!

 

Glade er jeg, iallefall. Veldig. Det er strålende vær her oppe, hvis man kan si det slik. Det er lenge siden jeg har ledd så mye som nå for tiden, nå som kostholdet er ekstra sunt og jeg lever totalavholds igjen. Lord, for en lykke! Jeg hadde jo knekt den koden for et år siden. Endelig har jeg skjønt at jeg hadde skjønt det da jeg levde nesten sukkerfritt og komplett avholds. Dotter i ørene eller ei; denne livsstilen gir amazing energi 😉

 

God helg fra oss på dottetoppen

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg