Enkel oppskrift på is: Sukkerfri og laktosefri!

 

Klar for deilig lavkarbo-is?

Her kan du enkelt lage deg en kjempegod fløteis som du kan spise så mye du vil av, og den er samtidig sunn!

Uten sukker, uten laktose og uten gluten, vil denne isen være idéell å servere eller ha med deg i selskaper der søtsaker serveres. 

Selv hadde jeg svangerskapsdiabetes, og er mer utsatt enn andre for å få diabetes, derfor har jeg blitt mer og mer forsiktig med kostholdet. Nå koser jeg meg med lavkarbo og diamat, og kjører aktiv livsstil. I forhold til min diagnose bipolar 1 er det også viktig at jeg spiser næringsrikt, bevisst og sunt. Jeg har tenkt å holde meg frisk!

Men det er klart jeg kan spise is! Denne oppskriften fordobler du lett, dersom det er ønskelig:

 

Sunn is

 

Du trenger:

2 egg

3 ss tagatesse

3,5 dl laktosefri fløte (kan byttes ut med vanlig fløte)

 

Begynn med en eggeplomme, og et helt egg. Altså 2 egg minus en eggehvite. Tilsett en teskje tagatesse, og visp til eggedosis. 

Lag krem av fløte og resten av tagatessen. Smak til og kjenn etter om det er nok søtning for deg med 3 ss tagatesse.

Visp kort sammen dosis og krem, hell over i en boks, frys ned. Mmm, denne er kjempegod, og jeg har nøye forsøkt meg fram til en oppskrift som funker innen stabilt blodsukker, glutenintolleranse og laktoseallergi. Har du diabetes bør du testemåle blodsukker, siden dette er så individuelt, og tagatesse gir 5 kcal per teskje. 

 

Denne isen er proppfull av proteiner, og funker bra på eggefaste-nedtrapping, etter trening, i selskap eller bare for å kose seg med. Man skal kose seg når man legger om kostholdet, synes jeg. Lage seg grønnkålgull og momse deilige og sunne kaker, slafse litt sukkerfri is og kjenne kroppen livne til. Det skal være spennende, morsomt og deilig, å vekke kroppen til live med sunn mat 😉

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg