ÅRETS! (…tabber, komiker, fotograf, kjendistreff, happening, etc)

Velkommen til “Årets”! Dette innlegget er proppfullt av året som snart munner ut i 2017, med et eneste stort bildesryss av ekstra finslepne bilder og små tekster, til ære for verdens beste lesere. For det er dere vet dere. Forbipoleneleserne er de som stanser skribenten sjøl på gata for en prat, avtaler kaffetreff og skriver hyggelige meldinger til bloggeren selv, på alle steder det går an å kontakte noen for å skrive tittei her er jeg. Dere fortjener en julegave, og her er den: 

 

Årets TABBER:

Av alle mine plenty små tabber og klomserier, har jeg luket ut tre stk, versegod:

– Horny busspasasjer:

Det var en sensommerdag anno 2016, og jeg satt på lokalbussen nede i bakkene der jeg bruker å jogge. Det er noen svingete bakker, og jeg undrer alltid når jeg jogger, på om jeg bør bryte venstreregelen pgr av kvasse svinger. Det var en trivelig bussjåfør og vi pratet ivei. I det bussen svingte og humpet oppover landeveien, spurte jeg: “Du. Hvis æ jogga opp de bakkan her, og æ møtt dæ, hvor har du ville hatt mæ hen da?” 

Bussjåføren ble stille. Gryntet litt. Så sa jeg: “Vænstre eller høyre?” Han hæet seg. Jeg sa: “Ja. Venstre eller høyre side?” 

Det gikk mange uker før jeg skjønte hva jeg hadde sagt. Hvorfor jeg måtte utdype og forklare bussjåføren hva jeg mente. Just my world.. 

 

Stupid x: 

Jeg møtte en x fra et ungdomsforhold snart 20 år tilbake, utenfor kjøpesenteret i byen her (Ja vi har kun ett kjøpesenter i sentrum, og ja det er visst en by lell) …han bar jenta si på armen. Vi småpratet. Så sa han noe som jeg hørte slik: “Ja vi va nettopp inn på torgkvartalet. Æ ga a time-out!” 

Jeg stusset over dette, og så for meg jenta sitte i en eller annen trapp inne på senteret mens min x talte timeouttiden. I alle dager. Makan. Jeg ble ubekvem, så jeg begynte å bable: “Kremt. Ja (vanskelig å finne ord blant alle bildene jeg fikk i hue..) ..jo altså. Pappan til gutta mine brukte å gi time out han å. Jeg har ikke brukt det så mye da. Kremt.” 

-“Time out? Nei, Helene, æ sa THAI MAT!”

 

Fly-fjolle: 

Denne tabben kunne vært en megatabbe. Men den er ikke så ille. Mer dagligdags. Bortsett fra at det var meget pinlig å trippe inn på flyet på Værnes etter siste opprop: “Helene Dalland! Go to gate bla bla bla!” Men Helene Dalland satt og hørte musikk på ørene, blogget og tok seg et glass rødvin for å døyve den verste flyskrekken. Hele flyet hadde satt seg ned, plassert bagasje og festet setebelte, og så måtte de vente på hu fjolla her, som heldigvis fikk en innskytelse om å ta e titt på tavla, der det stod “Gate closed”. Skal love dere det var en stressa meg som trippet inn på det flyet!
 

 

Årets kuleste hårsveis? Han jobber på Fristeriet inne på samme kjøpesenteret der hu pia til xn fikk THAI MAT, altså: Fristeriet, Torgkvartalet, Stjørdal. Kanskje får du navnet hans også, hvis du stikker innom og spør. Jeg kan røpe at han styler seg slik på håret hver dag. En glad, sprek hårsveis som sprer spenst og glede!

 

Årets supermenneske: Lille Stina på bussen! Jeg og min familie har fått blitt kjent med denne helt fantastiske jenta, og det viste seg at hu har foreldre og søsken som er like rå som henne. Les om hvordan jeg møtte henne her: http://m.forbipolene.blogg.no/1478877992_jente_ble_mobbet_p_bu.html

 

Årers husmorferie: Da jeg forsinket hele flyet på Værnes, skulle jeg til Oslo for å delta på bloggkurs med Marte Frimand-Anda. Det var en fantastisk tur, og jeg kosa meg alene i Oslo. Bortsett fra at jeg fikk for meg at det spøkte på hotellrommet mohaha. Marte er blogger av Casakaos (check the super blogg out here: http://casakaos.blogg.no/ ) og er nominert til årets gullpenn på Vixen awards, så gå inn og stem folkens 🙂 Hun er jo bare helt rå denne dama 😉

 

Årets merkeligste shoppingrunde:  Da Even begynte i barnehage i oktober, oppdaget jeg en ny verden: jeg kunne bruke vogna hans som handlevogn, ta buss og tog, handle storinnkjøp og samtidig droppe taxi! Da oppdaget jeg også ei anna side av saken: Alle de mammapolitiene som trodde jeg slengte varer oppå ungen min, satte ham fra meg her og der for å se nærmere på tingetang, og satte vogna fra meg midt i Sushirestauranten for å hente meg mat uten å ha oversikt over “ungen” min. Den merkeligste av disse turene var den siste handlerunden min før jul, i Trondheim by. For å handle julegaver og mat, tok jeg toget til byen. Jeg bestemte meg for å ikke drive å forklare og rope ut som jeg bruker: “Det e itj nå unge oppi her altså!”, men bare la folk fantasere. Jeg fikk meg mang en god latter av mammapoliti og pappamafia som fulgte med meg og den stakkars vogna mi. Det hele toppet seg på byhaven, da jeg tok rulletrappa med vogna i ei hånd, og satte den fra meg med alle varene oppi for å gå og forsyne meg med mat.

 

Jeg sier bare: Førr ei mamma! Huttetitei ass:
 

 

Årets happening: Lille Even, som nå er 2 år og 2 mnd, begynte å snakke ord og etterhvert setninger, som: “Gja i dæ ma h ma!” “Jåv ju ma h ma!” “Suss!” “Puse katt!” 

 

 

Årets kjendistreff: “Kjentfolk”: Denne bloggen er ment å være i balanse. Jeg har bipolar, men er friskmeldt med diagnosen i remisjon. Det skal speile seg her inne på bloggen, i den grad at alle de triste, vonde og vanskelige historiene jeg setter ord på her inne, både for andre og meg selv, skal jevnes ut med humor og muntre innlegg. Alvor bør pakkes inn i humor, mener jeg. Dette har jeg fått god hjelp av i år også hos kjentfolk som blant annet Thomas og Harald, John Brunhoth og bandet Oslo Ess. 

 

Årets fotograf: The photoqueen Christina Johansen:

Christina er også en av mine nærmeste venner, og har selv en helt amazing lavkarbo-blogg, check it out, cuz she rocks : http://m.meglerfru1.blogg.no/

 

Årets bloggbilder taken by myself:


 

Årets store savn: Min venninne Solfrid dro en tur til sine hjemtrakter i Finnmark tidlig på året. Det fant hun seg en kjekkas, og ble værende. Jeg savner henne hver dag. Men hey, det kom noe fantastisk ut av det hele ( altså ut av situasjonen) : Lille Isac som ble født i Finnmark nå nylig. Jeg lengter mot nord, sukk..


 

Årets svigerinne: Min svigerinne ofcourse; Astrid! På bildet nedenfor kan du se da hun var med meg på keisersnitt i 2014, og gråt gledestårer sammen med meg over å få møte lille Even første gang. Hun har en soft sjel og et tøft ytre, og hun er rett og slett drømmemamman for mine tantebarn. 

 

Årets food-opplevelse: Da min kjære søster Silje og jeg fant ut åssen vi skulle lage tapas: mmm! 

 

Årets komiker: Magiske Henrik Årdal møtte jeg i Senkveldkulissene. Den proffe oppvarmeren tok oss alle med storm, og han ruler over alle komikere jeg vet om. Og jeg vet om mange bra humorister! 


 

Årets par: Franc og Roar; ingen tvil! Sparkle’nd shine; I love it!

 

Årets familieforøkelse: Lille Evine pusine viser seg å riktig kose seg og føle seg hjemme her hos oss allerede, og gutta elsker henne. Jeg også. Men jeg mååå få sette grenser ved tryneslikking, samt desperat kosing når jeg er opptatt med andre ting. 


 

 

Årets blogger om bipolar: Mange andre blogger ut fra det faktum at de har bipolar, men få gjør det så knallbra som Drea Kay! Da jeg møtte Drea Karlsen, fikk jeg bli kjent med en sart men tøff sjel, og det var umulig å ikke bli glad i henne. Jeg fikk skrive litt av hennes historie, som du kan lese her: http://m.forbipolene.blogg.no/1452535236_drea_k.html. Sjekk ut den fantastiske og ærlige bloggen hennes: http://dreakarlsen.com/


 

Årets badeplass: Storvika, Stjørdal. Magiske små eventyrtrær og myk sand; slår aldri feil.

 

Årets bloggopptur: over 27000 lesere på toppdøgnet, var ny rec i forhold til fjordårets på over 18000 lesere toppdøgnet.

 

Årets store bloggminne: Da jeg så at fleksible TV2 hadde skrevet “Presse”, “Presse”, “Blogg”, “Presse” på pressesetene under Senkveld Live fra Kimen Stjørdal, og Henrik spratt rundt og var gøyal. Da kosa jeg meg som blogger. 

 

Gleder meg til enda et bloggår, dette skal bli skikkelig gøy!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg