Da vi la natte-TAROT 💄👢👛✒📖

 

Midt på svarte natta hadde vi skravlet bort film og hele pakka. Barna hadde sovna for lengst. En sjuåring nede på rommet sitt, en ettåring på rommet ved siden av, og en toåring oppe på loftet.

Det var fredag og vi satt i midten. Stua, that is. 

 

 

Dere vet, vi damer har en styrke i det å snakke om det meste oss i mellom. Ja noen av oss tilogmed husker fnis og knis spalten “Oss i mellom” av Starlet’s “Nina” på åtti og nittitallet. Hvem VAR Nina, forresten? I wonder. Jeg vet det er et forbanna sidespor, men jeg jaggu meg undrer meg hvem Starlet’s “Nina” var bak alle de svarene der.. 

Ja det var natt til lørdag, vi hadde pratet, skravlet og snakket i timesvis, og jeg spratt opp: La oss legge tarot på det! 
 


 

Jeg blir ikke gladere, lykkeligere og mer tilfreds enn dette: Barna som sover er trygge og vi digger liker elsker dem. Min fantastiske kusine på 18 år (som i ung alder har blitt mamma til en heldig liten gutt), den trivelige nabodama som gjerne tilbringer kvelden med oss, og en titt bak fasaden med hjelp av skjønne Hanson-Roberts tarotstokk. 

Danskeboka mi, åh den danskeboka mi. Beste tarotboka EVER.

I det jeg legger noen kort på nabodama, og vi er inne på kjærlighet, får ikke kusina min med seg kroppsspråket vårt. Hun er opptatt med noe annet, men hører oss i det fjerne. Jeg viser nabodama bilde av forfatteren Ulrik Golodnoff på permsiden av den danske tarotboka mi, og sier: “Søk opp Ulrik Golodnoff på face da.” Naboen gjør det, mens kusina mi skvetter til. Hun tror jeg har fått opp et navn på en sånn der prins på hvit hest for nabodama sin del , og sier “Hææ?” i det hun får øye på den oppsøkte Ulrik. 

Og slik holder vi på. Misforstår og ler. Ler og misforstår, i den trivelige senkvelden vår.

Kusina mi var bare lita jente da jeg viste henne og søsteren tarotstokkene mine. 

Nå er det jeg som lærer av henne. Hun skjønner det ikke helt selv, men hun er mye råere på tarot enn meg. Den unge damen følger intuisjonen sin, og lærer meg nye triks. 

Man skal ikke undervurdere en 18åring, folkens. Hun er også faktisk en mye bedre mamma enn de aller fleste av oss oldiser. Jeg tør påstå det.

 

 

Det er nå 40 minutter til gutta mine kommer tilbake fra dagens utflukt til mormoren sin. Ryktene sier at de har spist taco der i dag. Siden det er det beste de vet, tviler jeg på at de har nevnt til mormora at de spiste det i går også. 

Ja det er lørdag, og jeg hadde så digg en fredag at jeg tenker å gjenta den til kvelden; det blir nok tarotlegging her oppe på kråketoppen i kveld også. Dette er helg nr to av tre helger på rad med barna denne måneden her på toppen, og vi koser oss altså gløgg. Jeg savner ikke å ha “barnefri”, for hva er tre tomme etager mot dette livate stappfulle huset? Nothing, I tell you. Nothing, I say.

…og hvis du følge med på hverdagen til en ung mamma som virkelig er eldre i hue enn de fleste av oss, checkout bloggen til min fantastisk coole, snille, råe kusine…  :  http://m.frisorfrokna.blogg.no/

Nyter du ikke helga? Finn noe å være takknemlig for. Rent vann, en TV, god mat, er smil fra en venn, eller ren oksygen; og smil. Hjernen din vil lures av smilet ditt, og tro du er happy. Funker ikke? Ta en dusj og en kaffe. Ikke? Vel. Det er uansett helg, og vi ønsker deg en:

God helg, fra team forbipolene.blogg.no 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg