10 tips innen stil, dekor og interiør


 

I dette innlegget bruker jeg min egen personlige stil som dekor i form av et bildedryss. 

Min stil har vært meget viktig for meg helt siden tidlig ungdom, både hva angår klær og interiør . Den har ikke alltid fått være i fred, og etter vanskelige perioder i livet, har jeg måttet søke dypt i meg selv for å finne tak i denne selvtillitspregede formen for sammensetninger av mønstre, farger og kontraster.

 

 

1: La aldri noe begrense deg av følgende punkter:

-andre mennesker og deres syn på skjønnhet. 

-økonomi (du kan finne mye gratis i ei fjære, og det finnes plenty pent brukt som er toppers for moder jord at du benytter deg av)

-mote. Du selv bestemmer hvilke fargesammensetninger du skal like best. Hvilke mønster du personlig skal digge. Hva som rører deg. Hva DU elsker å se på omkring deg, i DITT hjem.

 


 

2. Hvis du lar en liten fis komme inn i ditt hjem og dirigere dine ting hit og dit, så husk hva en liten fis er. Hva det er du har med å gjøre. Ja nettopp. En illeluktende fjert. Rett og slett. Hold ditt hjem duftende og personlig fritt for slikt. Du leder an her, og ingen andre. Det følger kun en fasit med innen din stil, og den fasiten er det du som bærer på.

 

 

3. Du planlegger å shine kåken, pynte og dekorere. Først og fremst; bruk en time eller to på en dyp prat med en venn du kan prate lojalt med om alt. Dette er en prat som ikke skal handle om stil, men om deg og hvordan du har det. Dersom du går til psykolog eller coach, er det like bra. Du skal rydde i ditt indre landskap, og rense tankene dine. Etter det skal du gå eller jogge minumum 20 minutter i frisk luft, og i det du kommer hjem skal du gjøre unna shiningen. Vaske og rydde ditt fysiske miljø. Etter det kan du dusje. Rense kroppen din.

…NÅ kan du dekorere og pynte. Du vil bli overrasket over din egen kreative evne, treffsikkerheten din og hva du er i stand til å finne opp av måter å pynte på.

Regelen er altså: Rydd, vask, rens, pynt og dekorer først i ditt eget indre landskap, så i ditt hjem. 

4. Kun DU er din kreative master! Du er omgitt av reklame over alt hvor du ferdes. Det er ferdig uttenkt mote som skal presses ned over hue ditt, og det forventes at du følger med som en sau. Du vil ikke være sauen. Du vil være trendsetteren, og da må du tenke selv. Er du usikker på hvilken stil du har? Din stil er en personlig sammensatt blanding av ting, klær og møbler som DU liker. Som DU synes er vakre, tøffe og stilige.

 


 

5. Motebransjen har forlengst sørget for å innbille folkemengen på jordkloden at nytt er kult, og brukt er råttent, teit og gult. It’s money, my dear, and only money! De vil tjene penger på alle sauene som ikke tør å gå mot folket, som ikke har guts til å svømme mot strømmen. 

…. hvis du tenker deg om.. kanskje liker du skjell? Telys pent plassert på stilig dandert stilleben av stener og skjell? Er det ikke coolt nok fordi det er gratis og du har plukket skjellene i fjæra mens telysene er av det billige slaget og ikke disse fancy gjennomsiktige? Kanskje er du en havfrue eller en fisk som elsker å bade? Tenk hvordan ditt hjem kan dekoreres med gratis effekter fra fjæra, foran vaser og fat til flere tusener av kroner som du kan prioritere på det DU mener er verdt pengene..

Er du i tvil om hva du egentlig mener om dette med kostbart kontra billig/gratis, prøv å holde i en skål som koster 1999,- i den ene hånden. Studer den. Kjenn på den. Så holder du samtidig akkurat samme skål i den andre hånden. Bare at denne skålen er kjøpt på loppis for 5 kroner. Pent brukt og uskadd. Hva er forskjellen..? For DEG? Ikke vennene dine. Ingen er ekte venner som vurderer deg i kroner og øre…

Hva forskjellen i det hele og store er for moder jord? Enorm..

 


 

6. Er du kvinne, sett av tid til pynting og dekorering i perioden da du er såkalt premenstruell. Tiden før menstruasjon er da du er på ditt mest skjerpede. Det er også nå du bør få unna viktige telefonsamtaler og rydding.

 

7. Alt du omgir deg med, skal være der fordi DU liker det. Det er lov å gi til loppis og det er greit å kaste ugress i hagen din.

 


 

8. Dine idéer er hellige, og du trenger ikke å spørre noen andre om det er pent, stygt, bra eller dumt. Husk det. Kanskje liker du ikke så godt om en måned det du digger nå, men akkurat nå: …er disse idéene hellig! Kanskje vil du henge dørhengeknagger på en list heller enn en dør? Prøv og se. Kanskje du digger det. 

9. Både Ikea og Søstrene Grene selger billig og bra veggdekor i form av store og små klistremerker. Du kan lage egne landskap på veggene dine med slike klistremerker. Bare husk å tørre å være original. Du MÅ ikke følge bruksanvisningen bastandig.

 

 

10. Nå får Ikea og Søstrene Grene seg litt gratisreklame her, da dette ikke er et sponset innlegg, men jeg bare MÅ rose dem for alle de flotte ryddesystemene de selger for en rimelig penge. Nydelige, dekorative bokser, kurver og esker som endrer strukturen i hjemmet ditt til oversiktlig og avslappet

 

…I’m not done yet 😉 :

Du er ikke stillevann. Du utvikler deg. La din stil være såpass crazy original, at du lar den flyte med i DIN egen mote. Og da bestemmer du sesongens it 😉

“There are three things, my star, that you can not have. My thoughts, my feelings and my fucking style.”   -forbipolene 2016

 

 

Vet du hvor enkelt det er å dekorere dine egne vinglass/melkeglass/skåler? Kjøp inn billige ikeaglass, svamper (slike fargerike til onkring 10 kr i dagligvaren), 4 forskjellige (det holder med 2), farger glassmaling og sølv eller gull glassmaling i tube med tynn spiss. Dytt på glassmaling i shades på glassene med svamper. På din måte. Pynt deretter med fine linjer av gull eller sølv. På DIN måte. Stek i ovn, og voilâ: dine egne glass!

 


 

Keep it clean, og kontrastfylt. Du fortjener vakre omgivelser, og kontraster slår aldri feil. Farger mot svart. Mørke linjer rundt lyse farger. Svarte stener mot hvite. Ei fruktskål med mange farger i, mot en grå duk, kan være like smashing som en plante.

Sterkt mot svakt, fargerikt mot fargeløst, stort mot smått, tynne mot tykke striper, gammelt mot nytt..    

…gir et fresht inntrykk.

Har du rot på kjøkkenet som du vil vente med å fikse til i morgen? Legg det i dynger/klaser. Da ser det ikke så mye ut, og inntrykket blir ryddigere. 

 

 

Har du, som meg, en litt “rotete” stil? Prøv å ha “less is more” i bakhodet, og lag dine egne sesonger i form av pappesker i boden der du legger unna alle forstyrrende effekter. Utover det er det ok med “much is most” også, eller hva?

 


 

Til slutt vil jeg minne deg på, at det er uhøflig å kommentere hvordan har det hjemme i en negativ tone. Har du derfor bekjentskaper som støtt og stadig kommenterer stilen og hjemmet ditt på slik energitappende måte, så kanskje du bør huske på at interiør, stil, ting og tang, ikke er det eneste man kan kvitte seg med til fordel for noe langt mer energiskapende.

I respect your styleway 😉

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg