10 gode grunner TIL Å KUTTE KONTAKT!

 

Let’s face the fact ‘nd cut the crap. Du lever mest sannsynlig kun en gang. Du ønsker å ha det godt inni deg, slik at du kan leve dette livet ditt etter beste evne. Det er sommer,  og vi omgås på andre og tettere måter enn ellers i året. Du vil ha det digg, og nyte sommeren. Forøvrig vil du helst nyte hele resten av livet på de beste og mest praktiske måtene.

Men enkelte vil prøve å stoppe deg. Enten du forstår det eller ikke. Det er ikke engang sikkert at de skjønner det selv. Nei, det er faktisk ikke engang en selvfølge at de har selvinnsikt nok til å fatte hva alle ordene og handlingene deres gjør, hva angår å bremse både ditt humør og ditt pågangsmot. Kanskje drives de av slik syk misunnelse som ligger for dypt begravd til at det synes for dem selv. Kanskje er de rammet av bitterhet fra svunne tider. En ting er sikkert:

DU er den som kjenner på energitapet de forårsaker, og DU har ikke tid til å spekulere på alle grunnene til vedkommende’s atferd. There’s a LIFE to live…

Forfattere har kalt dem “parasitter”, “narssisister” og “energivampyrer”. For ikke å glemme “dramaqueens” og “manipulative bakterier”.

Jeg liker å ufarliggjøre det. Kaller dem nisser. Men jeg ufarliggjør ikke effekten av deres nedpsykende atferd.

Du kan møte dem over alt. Nære relasjoner eller perifere bekjentskaper. Det kan være dama på benserten, som hver bidige gang du er innom og fyller bensin, sørger for å tappe DEG for din personlige diesel. Det være seg ved hjelp av slibrige kommentarer, eller mangel på ord i kombi med snurpete ansiktsuttrykk  

Eller det kan være en nær person som du på en eller annen måte “bør” omgås, som elsker å trykke deg ned på sine mange kreative måter. Det være seg hersketeknikken stillhet, eller hvordan vedkommende alltid minner deg på noe negativt ved det du nettopp har fortalt. Det er alltid et “men”, hva? For å dysse ned din iver og glede. Slike liker gjerne å pirke borti det meste du sier eller gjør. Baksnakking er også noe du etterhvert avslører.

Det er ikke greit å værra tassi. Men det er heller ikke DU som skal hjelpe nissetasser å opparbeide seg nok selvinnsikt til å ville endre seg. Derfor er det slik, at selv om slike småpsyke nissetasser vil være med på lasset ditt, skal du tvert nekte dem det. Må du forholde deg til dem, får de sitte på med de lassene du ikke kjører selv. Distanse, min venn, avstand og distanse. 

Kutt kontakt. Det er DITT liv. Cut the crap, and face the fact.

Og jeg skal gi deg 10 gode grunner til nettopp DET:

1 *** Trygghet. Jeg snakker om den grunnleggende tryggheten inni deg. Du skal holde deg unna fordi du skal unngå å føle deg utrygg. Å føle seg trygg, er et gode du bør unne deg.

2 *** All irritasjonen tapper deg for krefter du kan bruke på mer nyttige ting. Hver bidige gang dette mennesket åpner dine energisluser ….vel… er det KLART DU BLIR SINT! Og all denne irritasjonen bør du prøve å være et par måneder foruten, og du vil komme til å elske det.

3 *** Vedkommende kommer ikke til å endre seg. Mest sannsynlig går det automatikk i uvitenheten som fører til denne, for DEG, destruktive atferden.

4 ***Bevare verdighet. Du kan miste deg selv dersom denne relasjonen er for nære. Run. Ruuun, FØR du mister det selv. Og bevar samtidig verdigheten din.

5 *** Plass til alle dine positive relasjoner. Du kommer til å erfare, at nissetassen tok plass, faktisk. Og nå kan du bruke all denne plassen på 5 mye mer oppmuntrende relasjoner.

6 ***Din egen helse. Ja du kan bli syk. Både psykisk og fysisk. Og ja du vil bli frisk, hvis du kaster avfallet i livet ditt og erstatter det med friskluft.

7 *** Lykkefølelsen din vil få fritt spillerom, og du slipper den unødige bremsen.

8 *** Mestringsfølelsen ved å sette DINE EGNE GRENSER. Du er fri. Det er DITT liv. Kjør på,  og kast ombord alt som tapper deg for drivstoff! 

9 *** Nissetassen som sitter på lasset ditt, trenger hjelp til å forstå sin egen atferd, og den eneste måten DU kan bidra til det på, er å vise frem disse tydelige grensene dine. At du ikke ønsker kontakt når dette mennesket forsøker å psyke deg ut og stjele all din diesel, bensin og energi. Det vil være noen ørsmå muligheter til oppvåkning for den du kutter ut. Men vet du hva? Hvis ikke det skjer, så er ikke det heller ditt problem. Kjør på.

10 *** Du tør nesten ikke konfrontere personen. Og du vet vel at det er fordi vedkommende skremmer deg? Du har ikke behov for slike vesen i livet ditt, som skremmer deg. Tilbake til punkt 1: TRYGGHET, DIN TRYGGHET…

Hvis du spør en ekspert som jobber i samsvar med psykologi, eller med coaching, vil rådet være følgende: Hold deg mest mulig unna slike nissetasser. Du kan ikke fikse andre huer enn ditt eget, og du bør ikke utsette deg selv og din energi for hverken tasser, nisser, vampyrer eller unødige bakterier.

Prøv det. Vær et par måneder uten nissetasser. La lasset ditt være i fred og ro, og kjenn livslyst og energi føre deg til eksotiske steder i ditt eget, private, indre landskap 🍀🌹🌺🌸🌼🌻🌿

LYKKE TIL 😉

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg