12 knallgode tips til fattige studenter

Først og fremst: innlegget inneholder produktplasseringer. Men jeg er ikke sponset. Alt er kjøpt av egne penger, og ingen goder er meg tildelt. Dette er egne meninger.

Du er student (eller kanskje litt fattig i en annen livssituasjon). Din tilværelse består ikke av den glam som ser ut til å glinse ellers her i verden. La meg vise deg noen triks. Jeg er nemlig ikke noen kresen diva. Men jeg vil det skal dufte bedre enn best, se bra ut designmessig og jeg ønsker at huden min skal stråle. Så, fattig eller rik, slik prioriterer jeg hverdagen, slik at jeg får bedre råd hva angår barna og andre interesseområder. 

1. Egenpleie! Denne ansiktsmasken fra Body shop er for din unge hud, og drøyer i bruk. Veldig god. Vaniljeparfymen fra H&M: jeg får aldri så mange komplimenter for duft, som når jeg bruker denne. Tampongene fra Rema 1000 er helt ok. Enkelte bør kanskje ha kraftigere saker liggende. Kremen fra Garnier kom best ut i test. Tannkremen koster 4 kr. En tannlege sa meg en gang at det kom på det samme hvilken tannkrem man bruker, bare man har med fluor i. Sjampoo til 8 kr, best i test VG. Så lenge jeg bruker annen balsam og kurer håret, funker denne sjampooen knall.

2. Håndsåpe og oppvaskmiddel: Kjøp inn soft style håndsåpe til 7 kr, og Yes oppvaskmiddel til 11 kr. Sørg for å ha en penere håndsåpepumpe som du heller over softstylesåpa i. Farg den blå med litt Yes oppvaskmiddel. Vips, for under 20 kr har du fancy håndsåpe og bra oppvaskmiddel.

 

3. Hårstyling 100 kr og ansiktsvask 55 kr. To helt allrighte produkter som holder i 2 mnd.

4. Velkommen til en ny verden. Legg all svette og uønsket lukt bak deg for alltid. Du trenger bare denne, og den varer i 4 mnd. Ei flaske koster omkring 220 kr. Billigere på Vita enn på Cubus. Yerka skal dynkes på pads og påføres i armhulen og der du ellers ønsker å kvitte deg helt med svetten. Men aldri på barbert hud (Tro meg: “Don’t!”).  Skal brukes på kvelden, og i begynnelsen annenhver kveld. Etter en uke: ca 2-3 ganger i uken. Aldri mer svetteflekker, og du slipper å waste money på bullshit som ikke funker. 

5. Kjøp inn våtservietter fra Rema 1000 (testet bra i tv 2hjelper deg) til 9 kr pakken. Denne bruker du til kjapp støvtørking og for å spare inn på våtmoppene når gulvet bare er ruskete.

 

 6. Make up: gjør som meg. Jeg kjøper kun make up når jeg ser at jeg holder på å gå tom. Du trenger bare en av alt du bruker. Ikke fall for fristelsen til å kjøpe alt som glitrer. Trollgull, er hva det er. Finn glede i andre ting enn kjøpedilla.

7:


….på denne måten vet du AKKURAT hva du skal ha når du kommer frem til butikken.

 

8: Du er student. Du leier hybel eller leilihet, og bør være forsiktig med veggene. Søstrene Grene har veggklistremerker til ca 26 kr per sett. Disse er fra to forskjellige sesonger:

9: Mens du er på Søstrene Grene; kjøp maling i yndlingsfargene dine, pensler og maleark eller lerret. Og kanskje paljetter? Du kjenner nok noen som har barn. Gi barn i oppdrag å male veggpynt til deg. Du har selvfølgelig kjøpt en rimelig leke på Søstrene grene i premie.

 

10: Vær kreativ. Prøv å gi liv til gamle ting før du kaster. Jeg fikk høre at disse opprinnelig sorte øredobben var for mørke for blonde meg. Jeg lakkerte dem med sølvneggelakk. Da ble de rare. Så jeg duset ut det med neglelakkfjerner. Ikke på noe som helst punkt skal du som student gi deg, eller ta et nei for et nei. Om det så gjelder bare en liten øredobb eller to.

11. Du skal lure vennene dine. Ut på byen, hell yeah, men det er ikke alkohol du skal drikke. Hell eplejuise eller blåbærsaft oppi flaskene du drikker. For du skal spare penger, sant?

 

12. Og dagen derpå, supersunday, er du i slik toppform, at du fikser middag for to uker. Din egen hjemmelagede dal-land! En form-oppskrift finner du i på google (hva med fiskegrateng?) , og en oppskrift får du av meg  HER !  Grattis, nå har du middager i fryseren for to uker. Og har du ikke fryser? Vel.. naboene forstår vel at studentnaboen sin trenger fryseplass eller? Inte vet jag, for jag er inte din nabo. 

Tilsett purre og agurk som i oppskriften, dersom ønskelig. For ytterligere billigere lasagne, bytt ut kjøttdeig med kyllingkjøttdeig. Tåler du gluten: lag hvitsaus selv, og bytt ut glutenfri lasagneplater med vanlige til 27 kr.

Jeg kommer med flere nyttige og rimelige tips straks jeg ramler over dem.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg