TOPPLISTA NOT HOT: TOPP 15

Disse 15 punktene er not hot i min verden:

1: Når jeg går forbi en stakkars hundeeier som bøyer seg for å plukke opp den lille hundebæsjen, og så kommer en hest forbi med en stolt hesteeier på ryggen, og stopper så den svære hesten kan bæsje elefantbæsjen sin rett bortom der hundebæsjen lå. Shplæsh! Hvor er søppelsekken? Spaden? Rettferdigheten og dens navn? Neida. Det trippes videre høyt der oppe. Og hundeeieren går videre med en pose i …lomma? Sekken? Vet ikke. Kunne vel bare lagt hundebæsjen oppi hestebæsjen? Når den likevel ligger der? Eller er jeg for blond nå? Har det noe med å gjøre at hestebæsjen er “renere” at de får lov til å splæsje uplukket megabæsjer over alt? Hohoo, synes ikke disse kjemperukene er renere enn en liten dogshit jeg nei..

2. Folk som gjør deg tjenester og er ekstra snille, for så å bruke det mot deg senere. “…etter ALT jeg har gjort for deg…!” Gnåler de etterpå. Men de kan ikke vise til kontrakten der det står skriftlig at du må betale tilbake dette senere. I form av valutaen “dårlig samvittighet”. Hold tjenestene dine for deg selv hvis du er en innkrever, eller opplys om at du forventer evig tilbedelse etterpå.

2. Mobbere på ungdomsskole, videregående skole, på veien videre, på internett og på arbeidsplasser. Æsj! Mobbere er ut! For alltid! Ikke vær en mobber. Det kan hende Emma Nemma rapper en låt om deg senere vettu.  Tenk deg noe så flaut. Det er pinlig skummelt det mordermobberene gjør anyway. Det fører til DØD! SLUTT Å MOBB! NÅ! SI UNNSKYLD, NÅ! …så kanskje vi, og vi er mange vi, får bittelitt respekt for deg etterpå! Ingen mobbing vil komme til å være usynlig. Mobber, du vil avsløres før eller siden i et svært lite flatterende lys. 

(Hehe…. begynner å bli gammal nå assa! 2 2’ere… Min herlige kusine Hilde Marie skrev en mld på face og gjorde meg oppmerksom på dette. Det får bare stå sånn til evig påminnelse om kraften i nestenalderdommen. Glemsk får ny betydning når du nærmer deg 40 😉  ….. )

3. Spritfylla. Åføsjom. Alle som drikker sprit forvandles fra små søte bamser til sultne dinosaurus Rex’er og King Kong’er. Min påstand er at alle kan bli voldelige i den derre spritfylla.

4.Voksne som plager barn. På noe som helst nivå. Go find ya self another planet!

5. Folk som tror de er smartere enn oss andre bare fordi de har høy utdanning. Har de opplevd motgang. Nei. Har de kun studert. Jepp. Måttet taklet å bli tråkket hardt på? Nope. Måttet deale med ensomhet? Nei. Økonomiske vansker? I liten grad. Kan det hende de opplever motgang siden? Mest sannsynlig, ja. Hvordan vil de takle det? Gudene vet. Men jeg tror ikke skolebenkrumpa vil hjelpe stort. De må nok ty til råd fra oss som har levd og erfart det som står i skolebøkene. Jeg kjenner en x-narkoman som skriver bok om livet sitt. Kanskje vil den bli brukt som faglitteratur…

6. Folk som på død og liv skal fortelle meg hva babyen min har behov for, etter 5 minutter i samme rom. “Åh han gråter. Han er trøtt. Eller sulten. Åh, ik…” Jeg må forklare litt sånn der halvbestemt at, nei, han er ikke sulten, han har nettopp spist. Og før det sov han dupp. Han er hverken sulten eller tørst. Han er mett, uthvilt, nybadet og med tørr bleie. Men han har jeksler som bryter gjennom, og jeg leter etter den tiny dentinoxen, key?

7. Folk som jobber i serviceyrker som heller burde jobbe i millitæret eller på en fabrikk. Eller gått på smilekurs. Halloooo, damen i kassa, jeg KAN gå til en annen butikk altså. En butikk med bedre service og ikke minst, SMIL! Det du har å selge meg, som jeg skal legge igjen pengene mine hos DEG for, er du ikke den eneste som selger, skjønner du.. Har du en altfor dårlig dag er det grunn til å holde seg hjemme i slike yrker. Barnehageansatte kan heller ikke sitte å surmule ovenfor barna, ved sykdom eller sorg. De prøver å gi barna smil, lek og latter i gode og onde dager. Du også. Ikke? Ok, da går jeg og handler en annen plass.

8. Menn som tror det er ok å beføle damer. Heey, klapp meg bak der, og jeg klapper og skviser ubehagelig tight the ballsway fram der på deg. Kan du, kan jeg. Og nei, du kan ikke. Du får ikke. Det er faktisk ulovlig å beføle andre.

9. Folk som dømmer vennene mine. Det være seg homofile, lesbiske, narkomane, alkoholikere, diagnotiserte innen psykiatri. La dem være i fred. I min verden er de fredet.

10. Mennesker som leker seg med andres følelser, uten å ta hensyn til hvor nedbrytende det er.

11. Luksusverden kontra fattigdomverden. Sh@re, we are not going to stay here. Vi skal alle dø. Og nei, du skal ikke ha med deg alle 3 villaene, de to slottene og landstedet i syd. Det får ikke plass i kista di. På kirkegården har vi alle same size. Same space. ….sh@re som Svein i Petter uteligger. 

 12. Alt som er kvinneundertrykkende.

13. Falskhet. Du vet. Hun som tok den praten hun sa hun ville ta med deg, med alle de andre i gjengen heller. Eller han som uttrykker sin misnøye om deg til alle andre. Men aldri til deg. Og samtidig undervurderer din intellegens. For du finner det jo ut. 

14. Politikere som ikke svarer på spørsmålet. Er det greit? Nei. Ikke i noen som helst yrker. Tatt seg ut dersom du skulle kjøpe deg ei pølse på kiosken, og fyren bak kassa bare svarte unnvikende : “Det med pølsa kan jeg ikke gå inn på nå. Men vi har definitivt veldig mange bra blader her for øyeblikket. Og når vi er inne på varer, kan jeg gå god for at det finnes 50 sorter sjokolade her inne. Det er fakta.”

15. Menn i bar overkropp på sommeren. De er så latterlig stolte, der de står nesten nakne på butikken. Svetteperlene henger i brystkassehårene, og vi har fritt innsyn direkte på de uidentifiserbare brystvortene. Hvorfor?? Fordi JEG MÅ STÅ DER TILDEKT med mine TO HIJABER så pent kalt BHer. Og jeg er henvist til to steder: stranda eller hjemme. Kun DER får jeg lufta MATFATENE mine i heten. Ellers får jeg bot. Og hvis ikke, får jeg skjemmes i skammen. Kle på dere skjortene i sympati, mannfolk.

 

Dere er vant til min positive drivkraft. Dette er også en ingrediens for å ha det bra: Det jeg bestemt ikke liker, må også være med meg. Hvis ikke vil det positive bli tullete og fjollete. Vi kan ikke like alt. Og vi blir slitne dersom vi på død og liv skal finne noe positivt ved alt.

Positiv tankegang er viktig. Men vi kan ikke bli pollyannaer. Vi må tillate oss å ikke for en hver pris synes alt er bare rosenrødt og digg. Lett å gå i den fella de første årene man lærer seg selvutvikling innen positiv tankegang.

Balanse innebærer fasthet og bestemthet også. Å kunne dra fram det som ikke er så kult innimellom. Lov å være blid? Ja og det er lov å værra litt sur også. Sitroner gjør susen i mange oppskrifter. 

Etter sur sitron, kommer søt og jordbær. Ekte, og ikke selvpålagt, glede. Positive tanker får mer kraft ved backup. Og en glad tanke har mer power enn 5 negative.

 

4 kommentarer
    1. Hehe… den siste tar eg som en spøk :p Og bytter den ut med morgen grette folk… gaaaadd… Her er det FORBUDT i huset. Ikke ødelegg alle andre sin dag, selv om du sto opp på feil fot i dag ….grrrr

    2. charlotte79: Åååja visst ja, selvfølgelig… det blir noe heeelt annet med 4 små sintefjes på mårran ja. Var ikke helt det jeg mente nei haha. Mer som å være i kontakt med den bestemte delem av seg selv som har meninger på flere plan

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg