Vi skal vise dem freakshow!

 Du vet du er utenfor. Annerledes. Uglesett. Du har vært det helt siden samfunnets dører ble låst, og medisinskapene åpnet. Du knep munnen igjen, men de tvang det i deg. Du spyttet ut, og prøvde å gjemme deg, for du visste det var feil medisin. Da sprøytet de det inn i deg.  Alle disse forskjellige medisinene som gjorde deg så rar. 

Du har så mange gode venner, og takk og pris for det. Men Svarteper og Dramaqueen har mange ansikter, så gjemt mellom trofaste venner, ser du Judas og Cruella tydelig og klart. De Vil er bare et etternavn, i ei tjukk slekt. 

Du merket det den gangen du var den eneste i vennegjengen som ikke ble invitert i et bryllup. Den gangen du ikke ble informert om heisannturen. Og alle de rare blikkene, nedlatende kommentarene og ignoreringen: du er del av et freakshow kalt psykiatri. 

De elsker deg. Elsker at du finnes, slik at de har noen å baksnakke. Sånn at de kan hakke på noen, og føle seg bedre selv. Særlig dagene etter at de har vært hos psykologen sin. For da har de ekstra behov for å flytte fokus over på noen de kan klage skikkelig på. Suge noen tom for blod. Selv er de ikke en del av freakshowet. For de har ikke kroniske diagnoser, eller svingdørpasient-historikk. Nei litt psykologtimer er jo bare in det nå..

Vi skal vise dem freakshow. Lære dem hvor feil de har tatt av oss. Som om de kjedelige livene deres hele tiden var det “rette”, noe å “hige etter”. De er svake, uten identitet, og på konstant jakt etter siste mote. For Gudene vet: de kan ikke tenke ut sin egen mote sjæl.

Noen ganger undrer du på om du skal slette dem fra vennelisten din på facebook. Men det er å slippe noe i vannet. Ringene som kommer etterpå, er mer dramatiske og større enn utgangspunktet var. 

Så du lar dem fortsette å behandle deg som om du er en outsider. For du vet. Og jeg vet. At en dag, skal du slippe dem inn som publikum til freakshowet vårt. Der kommer alle kreative talenter til syne. 

Har du rusa deg bort fra livet en stund, med en diagnose i bunn og grunn? Og nå er du på vei tilbake til samfunnet igjen, nykter, utstøtt og litt redd? Ansatt! Du har gått livets skole, og er i mine øyne høyt utdannet.

Har du diagnose Scitzofren, og har akkurat stabla deg på beina etter depresjonen som diltet etter psykosen? Ansatt! Du har den dybdefantasien som kreves, og du er på mange måter “synsk”.

Har du ADHD? Kanskje levd så lenge at du opplevde å få den diagnosen som MBD, minimal brain damage? Ansatt! Du er overintellegent, du vet det?

Har du Posttraumatisk stresslidelse? Ansatt! Da kan du se sider av en sak mange andre ikke kan se.

Har du Bipolar, og er kommet i mål med riktige medisiner og balansert livsstil. Ansatt! Vi trenger kreativiteten  og intellegensen din! 

Har du Asperger? Ansatt! Da kan du se detaljer vi andre ikke får med oss, og du har en hukommelse bare genier har..

Har du hatt spiseforstyrrelser, og blitt frisk? Ansatt! Virkelig? Greid å overleve? Slike tøffinger har vi mer enn bruk for! 

Har du vært selvskader, og nå har du lært deg å elske deg selv? Ansatt! En slik bragd det er å greie å vri hodet sitt fra selvhat til egenkjærliget, er hellig. 

Har du blitt mobbet på noe som helst plan i livet? Ansatt! Det sier seg selv at du har vært objekt for sterk misunnelse.. Vi trenger deg for alt du er, og du har nok så mange kvaliteter at vi ikke kan telle dem.

Ansatt til dype, spennende og kreative oppgaver, i et freakshow verden aldri har sett makan til: Det er klart for 2016, og det vil si at det er på tide vi begynner å bruke evnene og talentene våre nå.

De tok feil hva angikk lobotomi. Jeg mener de tar feil hva angår elektrosjokk også, selv om det foregår hver fredag i toppetagen på Levanger sykehus, og over hele landet. De tar også feil i at diagnosene våre kun er sykdom. Da var også mange genier, sangerinner, rockere, komikere, kunstnere og oppfinnere, syke de også.. Selv om vi nyter godt av alt hva de skapte.

Ja, vi skal vise dem tidenes freakshow. Alle dere som herved er ansatte: husk hva dere bærer på. Det må ikke ruses bort en eneste dag til. Og du må ikke finne på å gi opp livet ditt, fordi en eller annen idiot sa du er en tulling. Se frykten i øyet ditt i speilet, og kjenn at det er ikke noe du lenger trenger æ være redd for. Med de evnene og alle de overintellegente tankene du prøver å ruse bort; You don’t need no education! Rus kan være alt fra søvn, alkohol, dyna di, mat, selvskading, sykelig matkontroll og amfetamin, til heroin og alle andre ulovlige rusmidler. 

Støtt ut av samfunnet, i ødemarkens mørke, kan det være vanskelig å bli kjent med sine egne talenter. Eller å se på dem som talenter. Samfunnet peker jo nese..

Så er du med på Freakshow 2016? Året da du begynte å ruse deg på friskluft, trening og affirmasjoner? Året da du ikke behøvde flere innleggelser? 

Det er vi tullinger som får det til, nemlig. Det har historien vist. Så hopp ombord på din egen scene, og gi dem et freakshow uten like! som rabler, babler og freaker til alt de hittil har trodd om sånne som oss 😉

4 kommentarer

Siste innlegg