Kulturhuset og PARKEN! 🌳🌼🌱🌻🌳🌺🌱🌹🌳

Få tema har vel skapt så sterke reaksjoner som kulturhuset man valgte å bygge på Husbyjordet i Stjørdal sentrum. Underskriftskampanjer og sterke meninger har ruvet høyere enn det ferdige kulturhuset som står der nede der det tidligere lå et teppe av gress. Mange har vært sinte som fy i det Stjørdal kommune har presset gjennom prosjektet og sakte men sikkert laget kulturhusbankelyder som har hørtes helt forbi Sandskogan. 

Så står det der da. Og jeg er en av de som har vært sinte. Ville ha park. Ønsket PARK park og atter park. Og har vært en av mange som har inntatt holdningen: ..jaja, det er nå her nå da. Dette kostbare store bygget..  Så kom filmprogrammet for de nye kinosalene. Jeg som ELSKER film.. Tenkte: hmh, må vel prøve kino’n jaffal.

Man aner parkeringskjeller i er svært hull på framsiden av kulturhuset. Jeg har ruslet forbi der mange ganger og klødd meg i hue. Dag ut og dag inn har jeg spekulert på hva som skal bygges OVER parkeringskjelleren…

Jeg er gammel freelanser for nittitallets Stjørdalens Blad, og jeg er alltid ute etter fakta fra sikre kilder. Rykter fnyser jeg av. Vil ha fakta. Så i dag har jeg tatt steget ut og snakket litt med to stk som har peiling.

Først får jeg en prat med Kristin Kvithyll, som jobber i kafe kulissen inne i Kimen kulturhus. Jeg får vite at kafe kulissen selger mat og drikke fra lokale produsenter som Maria’s kjøkken, Mikkelhaug og Eidum gårdsbakeri.

Så snakker jeg med kultursjef Jarle Stein Førde, som kan bekrefte hva Kristin forteller meg: at det over parkeringskjelleren foran Kulturhuset skal lages en stor park… EN STOR PARK! Jeg jubler med en gang jeg får vite dette. Skal vi virkelig få i pose og sekk? Jepp, forteller kultursjef Stein, det skal vi.

1.september i fjor, 2014, tredte trompet og flygehorn-spilleren fra Langevåg på som Stjørdal’s nye kultursjef. Han har bakgrunn som bookingsjef og medlem i bandet The Brazz brothers, og er en imøtekommende mann å snakke med.

KIMEN kulturhus har en prislapp på godt omkring 740 millioner kroner, og inneholder tre kinosaler, en konsertsal, et kirkebygg, et bibliotek, en ungdomsklubb og et galleri. Og en trivelig kafe med kiosk altså. Det er nesten så jeg er blitt litt glad i kulturhuset i dag… siden det kommer med en park på kjøpet… Åpningsdagen er offisielt 21.august, men jeg har allerede begynt å åpne hjertet mitt for både kulturkus og 💖P💙A💚R💛K💜

Neste år, neste år, kan vi kose oss på benker mens barna våre leker i fine nye lekestativer, i PARKEN VÅR! Parken som står ferdig i Stjørdal sentrum sommeren 2016:  v e l k o m m e n,  grønne parken!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg