Bli livsnyter med 12 steg


 

 35 år og livsnyter. Inderlig livsnyter. Mens mange undrer på hvorfor. Som om det bare har kommet til meg på en to tre vips. Jeg har gjort spennende prosjekter med hue mitt, hver eneste dag i 10 år. Har tatt med meg det beste av hva jeg har lært, og tatt det i bruk. Og deler gjerne noen livsnytetips her. For ville det ikke vært godt å kjenne seg sterk, glad og likegyldig til Janteloven, med et bredt livsnytende smil?  …. here we go:  

 

1. Jeg vil du skal starte med å trekke deg tilbake litt. Unna folk og støy, i 5 minutter. Ha noe å sette deg ned på, og aller helst ha det mørkt i rommet. Dette for bedre konsentrasjon dersom du åpner øynene under veis. Sett på en alarm om 5 minutter, og sitt eller ligg ned. Lukk øynene og start med følgende: Tenk over alt hva du har å være takknemlig for. Ingenting av det er en selvfølge her i verden. Er det venner? Familie? Har du dyne, pute og seng å sove i hver natt. Du har det, ikke sant? Fantastisk. Rent vann i springen? Drikkbart? Woow.. Har du bil? Badekar? Sofa å sitte i? Mat? Tenk på alt dette og kjenn at du smiler. Kjenn at du gjerne skulle delt det med verdens fattige, dersom du fikk muligheten. Kjenn at du er heldig. Heldig og trygg.

2. Skaff deg penn og papir. (Kjenn hvor heldig du er som har det også btw). Tegn en horisontal strek. Tegn en prikk midt på. Prikken er deg. Streken bak deg er fortid. Streken foran deg er en mulig framtid. Tenk over at prikken er alt hva du har. At fortiden er forbi, og at framtiden ikke er en selvfølge. Alt du har er her og nå. Så hvorfor skal du ikke NYTE her og nå?

3. De små små tingene er store store, og her og nå. Kun her og nå. Må du gråte, så sett deg ned og gråt for harde livet. Gråt til du ikke har flere tårer. Kle av deg og gå i dusjen. Rens deg selv. Kjenn hvor mange i verden som ville gjort alt for å kunne dusje denne dusjen. Hvor vi skylder dem å iallefall være takknemlig for dusjen. Gå ut av dusjen, kle på deg rene klær og drikk et stort glass vann. Kjenn at tårer og dusj, alt vannet har skylt deg og renset deg. Du er klar for å gå videre. Og fra nå av skal du slutte å bry deg om hva NOEN andre mener og synser og DEG. Fra  nå av settes DU høyest, sosial angst eller ikke: DU selv og DINE meninger er VIKTIGE. Andre sine meninger kan tas opp til vurdering av DEG, inne i ditt hue, i din kropp. 

4. Still deg foran speilet og se deg selv i øynene. Bestem deg for 10 ting du er takknemlig for, og si dem i nåtid til deg selv i speilet. Nåtid er viktig. F.eks: Jeg er NÅ takknemlig for at jeg har en trygg, myk og deilig seng å sove i, hver natt.  Aldri glem affirmasjoner i nåtid. Sier du dem uten nåtid, vil hjernen din pushe det foran seg. Forover i tid. Og det vil aldri skje. Hjernen din trenger å vite at der er NÅ det skjer for å tiltrekke seg det som likner på nuet. 

5. Innen livsnyt, er DU viktig. Elsker du å bade? Lag en date med deg selv en hel dag og dra et sted du kan bade. Elsker du å sykle? Sykledate med deg selv that is! Er det mat du elsker? Lag deg et bedre måltid, eller dersom du vil prioritere det: dra alene på restaurant! Er det lesing som er digg? Lesedate! Shopping? Hva som helst, vær kreativ og husk at en date med deg selv er viktigere enn alle andre. Husk at i et fly må du sette på deg oksygenmasken selv først før du kan hjelpe andre…

6. Stopper røyken deg fra å nyte livet. Ikke hør på alt maset og all reklamen for nikotinerstatning. Skaff deg heller boka “Endelig Ikke-røyker” av Allen Carr. Les den, vel vitende om at du slettes ikke trenger å bestemme deg for å slutte å røyke på slutten av boka. Det er en gøyal bok med hele røykekoden knekt av et geni. Jeg har selv vært helt røykfri i snart 10 år siden jeg leste boken. Og det var aldri noe slit å slutte ved hjelp av denne metoden. Dette er en bok som vil gi deg livsnyt og kick så det holder dersom du følger Carr’s smarte og humoristiske men akk så kloke ord.

8. Har du badekar? Har du store planter? Fyll opp karet og bær inn planter på badet. Sett på deilig oppmuntrende musikk der inne og hold deg der en stund. Har du det tøft, la tårene trille og aksepter at du både kan være trist, kjenne takknemlighet og at du lever, på en gang. 

9. Legg planer. Ikke sånne kjipe alvorlige planer, men spennende, morsomme og kule planer. Vil du prioritere det, og har lyst til å reise, så bestill turen. Planlegg med glede i brystet og smil om munnen. Google det du bestiller, se på det, og GLED deg. Vil du ikke prioritere pengene, legg planer inntil det som ikke koster penger. Kjenn at du er kreativ i det du planlegger, enten det er gratis eller koster penger. Gratulerer, du har nettopp planlagt noe å glede deg til! Noe å nyte mens du gleder deg, og noe å nyte i det du gjør det.

10. Sett deg gjerne inn i hva affirmasjoner er (Louise L Hay). Hvor mektige de er. Eller ikke sett deg inn i det. Dette funker likevel: Gå til speilet igjen. Denne gangen skal du ikke innen takknemlighet, nå skal du innen egen-hjerne-manipulasjon. Si : “Jeg er NÅ en livsnyter!” “Jeg er nå lykkelig og glad!” “Jeg smiler og ler nå, hver dag!” Gjenta dette i speilet hver morgen, og hver kveld. Skru på kranen på vasken dersom du ikke vil at evt andre som befinner seg i kåken, skal høre deg. Helt ok dersom du synes dette er helteit. Ingen vet at du gjør det uansett. Gi det en sjanse, og kjenn etter om en uke. Kjenn større forskjell etter to uker. Og kjenn etter om du fortsatt synes det er helteit etter en måned. 

11. Sorry, jeg ER enig med visse eksperter i at vi velger alt selv. Vi bestemmer det med vanetankene våre. Det er nemlig ingen andre enn DU som kan bestemme hva DU skal tenke til syvende og sist. Tanker som går i vante negative spor i flere år, for så å plutselig utløste angst, kan skjule tankekraften ved at det virker så plutselig. Jeg sier ikke at du der og da bestemmer deg for å slite med angstanfall. Men dersom du endrer tankemønstrene nå, vil du ikke slite med angstannfall om to år. LÆR Å ELSKE DEG SELV, bli GLAD I DEG SELV så fort som overhodet mulig. Stopp med en gang å prøve å løpe fra dem eneste du aldri kommer til å løpe fra. Stopp med å sette alle andre over DEG. DU er viktigst i ditt liv, så lær å respekter DEG! Janteloven er gjeldende over alt, mente Sandemose. Men den er ikke gjeldende INNI DEG! …og ingen vil merke at du begynner å forandre deg inni deg. Ikke før du har blitt sterkere, tydeligere og mer selvstendig i forhold til uskrevne normer og regler. Du skrev aldri under og de ble aldri egentlig skrevet, normene og reglene.

12. Nyt deg selv. Hele deg. Du vet hva jeg mener. Du trenger ingen andre for å nyte deg selv og ditt liv. Kroppen din er DIN, med alle kiloene DU selv bærer, og tankene dine er DINE 😉

7 kommentarer

Siste innlegg