Tuva (5) gledet seg til å gå Lucia; så ble hun syk. Da tok mammaen affære!

 

Den 13.desember 2017 var det mange jenter på 5 år som gledet seg til å gå i Luciatoget i barnehagen. Lille Tuva Dalland i Stjørdal var intet unntak. Hun gledet seg veldig, og hadde lenge sett fram til dette.

Så ble hun syk og måtte være hjemme. 

 

-“Hun ble kjempelei seg stakkar.” forteller mamma Astrid. Dette var jo året da hun endelig var stor nok til å kle seg i glitrende hvitt, holde et lys, og synge like vakkert som venninnene i barnehagen. Og så fikk hun ikke være med. 

 

Men da tok mammaen til Tuva affære. For nyttårsaften var 6 stk av Tuva’s søskenbarn samlet hjemme hos farmor/mormor Eva. Hva med å lage et luciatog; et ordentlig et med lys, glitter og hvitt, slik at Tuva fikk oppleve å gå Lucia?

Det var ikke slik at søskenbarn Mathias på 8 år hadde så innmari lyst til å kle seg i hvit kjole, men for Tuva sin skyld gjorde han mer enn gjerne det. Gutta på tre var glade for å ha på seg hvit kjole og få holde i elektrisk lys, og Tuva sang av full hals da de kom gående inn i farmorstua. Alle de hvitglitrende barna holdt nyttårskonsert for de voksne, og både Tuva og Mathias holdt levende lys.

 

Tuva, var det like gøy som Luciatoget i barnehagen?

-“Ja, det var det. Det var fint!” sa den glade femåringen med et smil. 

 

Noen ganger skal det ikke så mye til for å glede barna. En mamma som lager Luciatog for sin datter, er en mamma som inspirerer oss andre foreldre. Påminnelsen om at kua en gang var kalv, er viktig. Det å huske at drømmen om å få være Lucia for en stund, er noe stort for ei lita pie. Noe hun har drømt om hver jul årene før. 

 

Godt nyttår fra Lucia Tuva, forbipolene og resten av luciatoget.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg