Her er min oppskrift på deilig eggefløteis på hete sommerdager:
DU TRENGER: 5 eggeplommer, 2 dl sukker, 2 ts vaniljesukker og 7,5 dl fløte.
For evt smak: oboypulver, ønsket smak av bærsyltetøy/bær, fri fantasi og godt humør. Dette tar kun noen minutter å lage, og noen timer å fryse.
Pisk eggedosis av eggeplommene og 3 ss av sukkeret.
Pisk krem av fløten, vaniljesukkeret og resten av sukkeret.
Pisk sammen dosis og krem, dette er basis isblanding.
For fancy sjokoladeis: Hell ca 1/2 dl av basisblandingen i en bolle og hell over ønsket mengde oboypulver. Pisk. Hell denne blandingen over resten av basisblandingen du allerede har helt over i en tom iskremboks. Bland litt med gaffel og lag stilig møster som på bildet.
For fancy jordbæris/blåbæris/annen smak, bytt ut oboypulver med jordbær/jordbærsyltetøy/blåbær/blåbærsyltetøy/annen smak, og gjør som beskrevet ovenfor.
På bildet har jeg laget blåbæris og sjokoladeis på hver sin side oppi brukt isboks. Fancy, og alle gjestene digger isen 🙂
Lykke til og god sommer 😉
Fint innlegg:) ha en flott dag videre!!:)