Slik sminker du deg fin uten at det koster deg en formue!


 

Howdy! Velkommen til mine sminkehemmeligheter. Dette kunne vært reklame. Men det er det faktisk ikke; Det er ikke engang snikreklame. Jeg har ikke fått noe gratis for å skrive dette innlegget. In fact: både fjonge butikker og enkelte andre bloggere kommer til å kaldkvelde meg i tankene sine for dette. Here we go, huh? Let’s talk make up! For du vil vel lære deg de smarte, rimelige og mest økonomiske triksene?

Jeg ser at media flommer over av make up reklame. Som om du som bruker og kjøper, trenger alt dette. Ja gjør du virkelig det? Behøver du tre lebestifter, 4 mascaraer og 10 øyenskygger? Nope, ya don’t. Blir du penere av å handle mest mulig sminke? Well, no. Er du nødt til å investere en formue for å mestre kunsten å legge heldige skygger i ansiktet ditt? Markedet vil det ja, men nei, du må ikke det.

Velkommen til min sminkespesial. Du kommer her til å bli kjent med en annen side ved meg enn du er vant til, hvis du er fast leser av forbipolene.blogg.no. Etter et og et halvt år som blogger, har jeg nemlig samlet opp litt av hvert å skrive om hva angår sminke. Jeg er ikke kjent for å reklamere for alt mulig, og har aldri reklamert direkte for make up. 

La meg starte med min sminkebakgrunn. Jeg begynte å spakle bort mine komplekser allerede som 13åring. Hver eneste dag. Som 15åring i 1995 hadde jeg allerede innøvd både mascara, eyeliner, øyenskygge og dette med å smøre datidens orangepregede foundation slik at man unngikk halsskille. Siden da har jeg mange ganger fått komplimenter for min måte å mestre make up på. Jeg har en genuin interesse for sminke og hva det kan gjøre. Hadde en periode hvor jeg ønsket å utdanne meg innen emnet, men slik ble det forøvrig ikke. 

 

Noen diva, det er jeg ikke. Jeg kombinerer alenemortilværelsen og de utgifter det innebærer, med behovet for å pynte meg. Ikke for det, før jeg ble mamma, hadde jeg heller ikke mer enn en av hvert produkt i sminkepungen. 

Dette er hva jeg bruker i dag, og husk at dette ikke er noe sponset innlegg. Det er min ærlige og oppriktige mening. Under bildet skal jeg gå i detaljer, som den primitive guttejenta jeg oppriktig er:

 

 

Jeg holder meg til Loreal Infallible 24h foundation. Denne holder lenge som base, og primer på øyenlokkene.

 

Concealeren er tilfeldig. Akkurat nå bruker jeg Loreal perfect match, fordi den var rimeligst. Bruker den under øynene og omkring nesa.

Pudderet fra Maybelline er også tilfeldig, og kjøpt som billigste salg-alternativ der og da. Brukes kun på øyenlokkene over foundation for å forhindre oljering av øyenskygge.

Alle disse tre produktene varer lenge. Ca 3 mnd. Jeg kjøper uten unntak aldri flere av samme sjanger med mindre jeg har mistet produktet eller det er stjålet.

På sidene over øynene, langs overvippene, liker jeg å starte med å klæsje på noe grønt eller sjøgrønt. Akkurat nå har jeg en fast grønn stift fra Make up store, og en flytende lysegrønn fra H&M. Den kostet 10 kr på salg, og flaker seg. Men husk at du stort sett rekker å vaske av sminken på kvelden før alt går “galt” og flaker se eller oljer seg med puddersikring.

Jeg bruker to øyenskygger, og det er brunt og sølvhvitt i en refill liten boks fra Art deko. Den sølvhvite funker fint som highlighter. Siden jeg også bruker litt brunt på brynene mot øynene, starter jeg der. Så fortsetter jeg med en billig øyenbrynskajal fra H&M. 39 kr tror jeg den koster. Funker fett. Jeg påfører aldri hele linjer, men fargelegger med en teknikk som om jeg …ja, fargelegger. Små små streker. Selvsikkert. Alt av søl er det bare å qtipse av.

Samme med øyenskyggene: fargelegging. Sot ut med fongertupper og Qtips. Og husk at alle store trekk forminskes med mørkt.

Eyelineren skal til pers: Jeg holder meg til sort liquid eyeliner fra Makeupstore. Fargelegg til det blir en linje over øyet ditt. Jeg fargelegger også nedre våtkant med sort, og før det: litt grønt der også. Søling? : Qtips is your friend!

Til leppene bruker jeg kun et produkt, og det er Lipfinity, som limer seg fast til leppene dine. Jeg fant frem til en farge som passer meg og den hårfargen jeg har nå, og holder meg til den. Når den virker å være tom, er den slettes ikke det. Bruk en qtips til å få opp siste rest. 

I en rund liten eske oppbevarer jeg siste rest av knust mørkt pudder. Husker ikke engang hvilket merke det er, men kjenner jeg meg selv var det nok på salg. Dette holder i lange baner for skulptering: skyggelegging av midtkinn mot øret fra munnen, og langs hårfestet på sidene. 

 

Rouge? Vel jeg er tom, og prioriterer heller mat og bleier akkurat nå. Ingen krise, jeg smører på høyeste kinnparti heller litt lipfinity lebestift. Farge voila, lekkert; står tilogmed i stil med leppene, yeah!  Og før jeg gikk tom, oppbevarte jeg siste rest av rougeklompene i det lille skjellet du kan se på bildet over her. Nå er det helt tomt, men altså: null krise!

Hemmeligheten er fading og bruk av fingertupper og qtips: fade og skyggelegg, hva enten det er øyenskygger, skulptering eller rouge!

 

Til slutt; mascara my mascaraaa! Du vet den billigste; den grønne og rosa fra maybelline? Den, er det jeg alltid lander på, etter å ha prøvd flere av de dyre merkene. KLÆSJ på et lag på øvre og nedre vipper. Gre til Venstte og høyre, og la tørke i 5 min mens du lakkerer første neglestrøk. Så stiller du deg foran speilet og kniper vipper. Du vet hvordan vippene samler seg i punkter hvis du gråter? Samle dem i punkter og klem sammen. Mascarastrøk nr 2: Bruk tuppen av kosten til å forlenge vippepunktene, nede og oppe. Fortsett med strøk 3, og gjerne 4. Denne mascaraen er seig, og drysser ikke. Lag deg lange vipper, og stol på at de holder seg der. 

 

Extra look? Falske punktvipper. Ikke helvipper, men disse  punktene. H&M har rimelige vipper; og Makeup store har det beste limet. Gå for clear vippelim, og ha tillit til at dette limet holder i 2 – 3 mnd. Det er lette å dyppe vipper i en dråpe lim, og dærte på vipperøttene dine i overkant. Du kan også ta på litt mascara etter limet har tørket. Klem på.

 

Make up trenger slettes ikke å være en overdådig utgiftspost. Du vet, når du holder på å gå tom for oppvaskmiddel og shampoo? Da handler du påfyll. Og når du en sjelden gang i blant går tom for plaster? Påfyll. Slik er det med sminke også. Du kan opprettholde det du allerede har, og være fornøyd med det. Ikke la reklamen lure deg. Ikke tro du blir finere desto mer og dyrere du handler. Du blir vakrere dess mer kreativ du er. Ta vare på de små resten du har, og hvis de er til overs fordi du har rukket å kjøpe nytt: ta vare på restene. De er smarte å ha hvis du skal ut på byen. Da er det ikke så farlig hvis du mister de, eller det blir stjålet.

Dersom jeg skulle reklamert for make up store, kunne jeg altså reklamert for vippelim, grønne stifter og flytende eyeliner. Men f eks ikke mascaraen. 

Og Maybelline? Super mascara og øyelokkpudder, men hva med resten? Og det er jo ikke sikkert pudderet funker til annet enn basis undet øyenskygger… 

Dette er en ekte blogg. Jeg reklamerer ikke for dilldall, om jeg så ligger blant topp på blogglisten innimellom. Jeg kunne ikke like alle låtene på ei cdplate på 90tallet. Like lite kan jeg garantere at alt innen et merke er smellbra hva angår make up. 

Som blogger, der potensielle lesere kan være unge jenter, har jeg et ansvar for sannheten. Og sannheten er at sminkepungen min ikke engang er en glamorøs pung, men ei eske som ligger på hylla under det speilet inne på dassen oppe her. Og den eska er ikke engang stappfull. Hvis jeg var rikere, ville ikke innholdet i denne billige eska sett annerledes ut, heller; mohaha: cuz I know what I like, and there’s no need for more 😉

 

Nok søvn, jogging i friskluft og supermat; det er den beste basen for alt spakkel. Og da kommer det egentlig på det samme om du har brukt 300 kr på rougen, eller om du har igjen et par korn rosa rouge i et skjell du plukket på stranda i sommer. Beauty aint money, get real 😉

 

For ordens skyld, må vi nok ta med oss den usminkede siden av medaljen, ikke sant? : http://m.forbipolene.blogg.no/1446410933_tid_for_sminkefritt_o.html

 

Du leser forbipolene.blogg.no

Facebook: forbipolene

Snap: forbipolene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg