Nei nå er det faktisk NOK, rulers!

 

 

Watchout! Fjøstøsa er her, og hu skal preke! Hu derre skarptunga Trønderine vettu. Riktig så forbipolene. Forvillet og inntullet i saltvannsluft og kuskit.

Går her og synger på sangen du hater. Og jeg gjør hva jeg vil.

 

 

Hei hå.

Og hvem er DU? Jo det skal jeg si deg. Du er den derre byfisen med alle de fine rødvinsglassene dine. Blant alle de krystalliserte hvitvinsglassene. Ja, og så alle pilsboksene dine da.

Du som sitter i “hva som er greit og hva som ikke er greit å poste på face – komitéen”  

Ute på det vide brede internettet vet du. Der er det tusen uskrevne lover og regler. 

Det er lov å skryte av: ølen din, vinene dine, klærne dine, hytta di, båten din …ja samt smugreklamere for sofaen din da. Og dyrene dine. Perfect.

Nå skal jeg være kriminell som fy. Ja gjett. Jeg skal SKRRRYTE AV AT JEG TRENER!

Silence! Jeg skal skryte!

 

 

Og det mener du er søren ikke greit altså! Rule nr 1: Jogging og muskelpumping er fy! Ikke lov å gi folk dolk her nei! Og hva er å dolke i facebookryggen din? Dårlig samvittighet?

Nå skal jeg dele det opp for deg. For jeg tror du kan litt matematikk?

Du nyter vinglass etter ølkrus. Utepils etter champagneglass. Det “gjør deg godt”. Do not misunderstand. Jeg liker også å ta meg en pils iblant. Jeg bare deler det ikke. Knipser ikke bilde av alkohol. Skjønner ikke helt greia. Men null kritikk ass. Bare …greia. Hvorfor DET er lov å dele og skryte av, men ikke treningen.

 

 

La meg dele det videre opp for deg. Trening. 

Denne joggingen gir meg så mye mer enn det pilskruset ditt noensinne vil kunne måle seg med. 

Denne endorfinfremkallende aktiviteten, gjør meg så mye mer susete ruset og GLAD enn all denne facebookvinen din ever can DO!

Men likevel blir du pisst som ei potte hvis jeg deler mine heftige workout-gleder med deg på face.

Er det fordi du begynner å innse at pils gir deg mage og vin gir deg rynker? At cellulitene klikker villt bare etter et par glass? 

Er det fordi du tror jeg trener for å få bra kropp? Er det fordi du tror jeg jogger for å plage meg selv? Er det fordi du tror jeg har ei aerobicsalliknende dørstokkmil som du? 

 

 

Deler opp videre jeg: 

Trening. Aerobic. Jogging. Alt dette er som en fest for meg. Bedre enn en konsert og

diggere enn en godtepose.

Som jeg for svarteste huteste heiteste ikke må finne på å dele med deg! 

 

 

La oss face det fact. Det vi poster på face, bør være det beste vi vet. Noe av det beste jeg vet, er forskjellige former for trening. Er det beste du vet vin, pils, dyre ting og klær det beste du vet, så for all del. Skakke mobbe deg for det. Så lenge DU slutter å mobbe MEG for mine oppdateringer om det beste JEG vet. Desverre for deg er det det verste DU vet. Tydeligvis. 

Nå skal vi sammenligne litt. Vi skal se nærmere på et par tillatte facebookstatuser, og like nærme på den kriminelle treningsstatusen. Follow me. 

 

 

Du poster en tillatt og populær status med bilde av to glass som skåler. Et rødvins, og et hvitvins. Du skriver ved siden av: “Hurra for hælja, skåål!” 

Inne på sosiale medier påvirker vi hverandre. Hvilket klientell nøyaktig er det som er mest lettpåvirkelige, og inspireres mest av våre statusopdateringer og bilder på facebook? Jeg tør påstå at det er unge mennesker omkring 15årsalderen, og ensomme mennesker. Hva sliter ofte ensomme mennesker med? Rus. Rus og sosial angst. Jeg snakker om de som er ensomme fordi rusen har preget dem og gjort dem asosiale. 

Jeg behøver vel ikke skrive mer omkring hvordan all denne vinfylla og ølskålingen påvirker vår yngre garde, samt de som har slitt med rus.

Dyre fjenstander. Fancy klær. Kostbare biler. Hytter. Hus. Opplevelser som koster flesk. Alkohol. Alt dette er greit å skryte av på face. Samtidig som det påvirker og stresser forskjellige facebookbrukergrupper i negativ retning.

Men at jeg jogger. Evt trener zumba. Eller aerobic? Det er det klart og tydelig oppropt som både frekt og kvalmt å statusoppdatere på sosiale medier om. 

Og hvordan ville jeg inspirert ungdommen og ensomme mennesker med statuser om trening? 

Jeg som trener fordi jeg har bipolar. Jeg som endelig får ro og selvtillit i balanse og skjønn harmoni, etter en time med intensiv trening. Jeg som blir så GLAD av alle endorfinene, at jeg smiler og blir en skikkelig behagelig mamma i det jeg traller meg ut av dusjen. 

Jeg som blir frisk og sosial av å trene.

For ti år siden begynte jeg å trene ved et av treningssentrene her i byen. Aerobic, dans, styrke og kondistrening endret livet mitt drastisk. Jeg sluttet helt med nikotin, og livnet sakte men sikkert til. Trening betyr ikke kropp og utseende for meg. Work out er noe jeg ikke kan være foruten, og det gir meg all den naturlige rusen og kickene jeg trenger for å finne livet spennende.

Min mor skulle passe ettåringen min, og jeg var klar for en heavy joggetur. Jeg virret rundt, vimset og pratet i vei ukonsentrert og oppstykket. Mamma sa: “Helene. Vi prates ETTER joggeturen!” Hun kjenner meg, og vet hva, og hvor mye, trening gjør med hue mitt.

Hvordan vil DU påvirke følgende facebookbrukere med DINE statusopodateringer: 

*Unge brukere

*Mennesker som sliter med ADHD eller andre sinnslidelser (hva trenger de? Alkohol eller trening?)

*Alkoholikere

*Rusmisbrukere

*Ensomme brukere med sosial angst

Hvilke holdninger er det vi skaper? 

Hvorfor blir så mange mennesker sinte og leie av friske og spreke statusoopdateringer som omhandler trening og sunn livsstil? 

Hvorfor kan man ikke unne andre å ta vare på kropp og sinn? Er det virkelig viktigere å fokusere på hvordan man tar vare på bil, hytte, hus, klær og båt? 

Og er vi ikke litt leie bilder av vinglass og øl eller? Har vi ikke fått det med oss nå? At du liker å drekke? Skulle det være interessant å poste bilder og statuser omhandlende all melka, juicen, brusen, vannet og safta du drekker også? I fancy melkeglass og krystalljuiceglass?

NEI TAKK! Jeg vil heller se og lese om TRENINGEN DIN, tankene dine, ditt indre landskap og hvordan du blomstrer og gjør framgang som menneske hver dag. 

Nå er det faktisk nok! Nok fantasiløs skåling på facebookbilder. Det ække gøy. Det ække tøft. Og det ække inspirerende for alle menneskene der ute. 

Men det jeg VIRKELIG har fått nok av, er folk som sutrer over at friske mennesker viser en titt innom sitt freshe, aktive og sunne liv!

Bildene er tatt fra min herlige og forfriskende joggetur på Trondheimsfjorden’s perle Ytterøy, i dag. Det var en fantastisk opplevelse, og det kribler i magen min. Nature’s cheers!

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg