Et diggbart tips til småbarnsforeldre

 

La meg gi dere småbarnsforeldre et tips som vil gjøre:

– at barnet ditt utvikler sanser, fantasi og forståelse i lek,

– at du gleder og inspirerer barnet ditt 

– at du overrasket barnet ditt,

– at morgenene blir gladere og mer lystbetont        for ungen din,

– at du selv får en mer behagelig start på dagen din, nemlig

 “Innbydende landskap!”

En gang, da Mathias var 4 år, stod han opp om morgenen og lo mens han ristet på hodet.

Han sa: “Mamma!! Har du LEIKA DÆ???”

Jeg hadde vel på en måte det, kvelden før. Hadde begynt å jobbe som vikar i barnehage, og lært meg et knep for å stimulere barna’s sanser og lekeglede til de våknet fra duppene sine og trippet inn i avdelingen mens de gnudde øynene.

Mens de sov, gjorde jeg som noen av de ansatte lærte meg; jeg bygde legoslott, satte dukker opp omkring bord som om de satt i teselskap, parkerte noen biler ved et lekehus, mens andre biler så ut som de kjørte. 

Jeg laget innbydende landskap, og noen uferdige scener (f eks er puslespill der jeg nesten hadde puslet ferdig, mens f eks 3 brikker lå innbydende og ventet på å bli satt på plass), og nøt synet av de trøtte barna som kom tuslende. Det slo aldri feil. De stoppet opp, så seg rundt, og lyste opp i ansiktene sine. 

De innbydende lekelandskapene inspirerte og gjorde barna interesserte. De kunne sitte lenge med en aktivitet og la seg fascinere, før de gikk til neste iscenesatte aktivitet.

 

 

Når Mathias og Even våkner i morgen, sitter faktisk Tigergutt sammen med Kalle kanin på Even’s stol og leser ei bok sammen. 
 


 

3 biler er parkert foran huset på det lille bordet..

 

 

….mens to påskekaniner sitter ved et bord og koser seg.

 

 

Tussi har tatt ballen..
 

…og jeg vet at Even kommer til å ta den fra h*n (hva søttan ER Tussi? Hue eller hanne?)

 

 

Den ene lekekroken er omgjort til kosekrok med puter og ei ekstra babydyne vi har, og der sitter Donald og Pluto og leser i Bilerboka. Et mykt boltrehjørne, why not?

 

Dyrene har lagt ut på vandring. Det er en uferdig scene, der bare Even og Mathias vet hva som nå skal skje. Hvor dyrene har tenkt seg, er det bare dem som vet i morgen tidlig.

Se for deg en søndag morgen: Barna er nådeløse, og han ene er for liten til å stå opp alene. Det er bare å stå opp, selv om sunday is not even seven..

Alt du vil er å sette deg ned i sofaen med en oppkvikkende kaffe for å våkne.

Se for deg at du KAN det. Imagine: små barn som blir opptatt i en hel time med forskjellige prosjekter ved navn innbydende landskap og uferdige iscenesatte lekeaktiviteter å fundere på.

Ta deg ti minutter om kvelden og lag overraskende, spennende og inspirerende aktiviteter og morsomme landskap rundt omkring i kåken. 

Eks: Tegn halvparten av en blomst eller et hus, og legg ved fargeblyantene så det bare er å tegne videre. Legg fram leireklumper, hvorav den ene er formet til noe som er gøy å se på. Kle på dukker og bamser klærne til barnet ditt, og sett dem i et teselskap. Lag scener mellom plastikkdyrene. Bygg halvparten av et legoslott. 

Du har fantasi nok til å lage barn, så stol på deg selv. Du kan lage fantastiske verdener innen lekeland, og inspirere kiden din lykkelig.

Du kommer ikke til å angre i morgen. Og det aller beste kommer til å være gleden i ditt barn’s øyne, for ikke å snakke om den gode starten dere sammen får på dagen. Barnet kommer til å bli overrasket over at mamma/pappa har vært så crazy. For dette vil glede en liten tassi mer enn mye annet. Dette er en super gave å gi barn, og den er gratis, samt fantastisk moro både for giveren og mottakeren.

Lykke til 😉😉😉

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg