Slik takler du rykter: 10 steg!

 

Noen ganger får du lyst til å ta den praten med enkelte, you know. Rope det ut i megafon: “Jeg har blitt misforstått! Saken har flere sider! Ikke tro alt du hører om meg! Hør min versjon også er du cool!”

Men ved nærmere ettertanke skjønner du at det hverken er nødvendig eller grunn til å bruke krefter på en grunding renvaskingsprosess med stinkende salmiakk og huduttørrende grønnsåpe.

Jeg skal fortelle deg hvorfor du har rett i dine antakelser. Hvorfor du dropper renvaskingen, og setter i gang med din egen hjernevask i stedet. For det er noe helt annet du skal vaske bort.

Jepp. Jeg skal fortelle det det. Starting now.

Steg 1 :

Du er et oppegående, smart og hyggelig menneske. Du vil omgås folk med sunne verdier og sjarmerende karakter. Mennesker som med sin ektehet, kreativitet, originalitet og godhet, tilfører ditt verdifulle liv latter og glede, givende samtaler og fredelig harmoni.

Din livstidsklokke tikker nedover mot det ubønnhørlige: slutten. Døden. Enden. 

Du har ikke tid til så altfor stor omgangskrets, med andre ord. Du har riktige valg å ta. Ting å gjøre. Dårlig tid. Ja, for det er jo sant: enden er faktisk nær.

Steg 2:

Se for deg de som lytter til disse paranoide sauene som prater om deg i negativ forstand og sladder. Usannheter og tolkninger fra en annen verden, ut av et mentalt forvrengt bilde om deg. 

Se for deg en slik person som lytter til et sådan oppkonstruert rykte om deg. Se for deg at dette lyttende mennesket med en gang begynner å ta til seg sladder om deg, som en sannhet.

Steg 3:

Kaller du dette intelligens? Er denne lettpåvirkelige storinnkjøperen av paranoide forestilninger om deg, verdt å bruke tid på? Ble det for dypt? Ok, la meg omformulere meg:

Synes du det er verdt å bruke tid på svakelige, uselvstendige mennesker som tar sladder for sannhet å være?

Nei, det er selvfølgelig ikke det. Disse menneskene er ikke engang noe du skal gidde å bruke energi på å fortelle din sannhet til. Når de i utgangspunktet er så mindre intellegente at de tror på kødd, og kjøper trollgull som ekte vare, vil dem være for umodne i sin atferd til å endre holdning, bare fordi du kommer løpende med roperten din for å renvaske ditt rykte.

Steg 4:

Det er ikke blant saueflokkene du skal lete etter venner, hvis du vil komme deg dit du vil her i livet. Søk heller til de livserfarne, originale. De som har opplevd så mye selv, og har så mange egne ideer å fortelle om, at de ikke har tid til sladder, tull og tøys. Disse er så kloke, at de ville aldri i livet kjøpt et rykte om deg for sant å være.

Alle som tror på sladder, er alle du ikke vil kjenne. Er alle du aldri vil kunne føre en sosialt intellegent samtale med, ei heller stole på. Hverken sladderhanken eller gossipslukeren greier å oppføre seg respektabelt mot deg, og ryktene som serveres, har høy verdi hos slike primitive saueflokker.

En dag møter ryktet som serveres om deg, et smart og sjarmerende menneske som hørte på Trond Viggo, og bestemte seg for å tenke sjæl. Dette mennesket, er bra nok for deg. Er intellegent nok å gidde å prate med for deg. Er en original, som deg.

Inntil dette mennesket dukker opp, er det altså noe annet du skal vaske. Ditt eget hue. På to måter. Du skal vaske bort alle minner om de folka du vet snakker respektløst bak din rygg.

Steg 5:

Det er midt i “kampens hete”, du har nettopp fått vite opprørende stuff, og det er kaos inni deg. Det tar over tankene dine på  repeat som ved en søvnløs natt. Du skal skrive ned tankene som stikkord på papir, mobil, brett eller maskin. Disse tankene er som en stor propp i hjernen din som hindrer fri flyt. Det er fordi hjernen din kjører på med disse tankene om og om igjen for å forsikre seg om at du husker. Tvert du har notert det hjernen pøser på med, slapper dem av i trygg visshet om at du ikke trenger flere påminnelser.

Steg 6:

Ingen respekt? Nei vel, der er døra! Vask dem ut av kåken og hiv det i søpla. Det er ikke verdt å tenke på. Når du har avfeid kjipe og frustrerte tanker omkring sladderhanken, mange nok ganger, tar hjernen din det som en vane. 

Vanen skal være å gi faen i ryktesprederen, og å gi blaffen i alle de dumme sauene som tror på paranoide sladrehanker. 

Steg 7:

Den andre hjernevasken goes like this: Vit at mens du sover, både remsøvn og dypere søvn, vaskes hjernen din ren for avfallsstoffer.

Du skal sove noen netter på den nye infoen som er deg servert. Og for å greie å sove deg hjerne-ren, må du sørge for å vaske bort alle tanker omkring de falske tungene ute på bygd og by. Får du ikke sove? Ta i bruk steg 5 for alt det er verdt. Sett deg opp i senga og skriv. Spis et eller annet. Legg deg så ned og kjenn befrielsen i fri tankeflyt. Sov!

Steg 8:

Jeg vet det er irriterende som bare juling, å finne ut av slike falske ryktespredere. Ta deg en lang dusj. Vri om tankene. Snakk med vennene dine, og kan du ikke det; snakk med deg selv i speilet.

Steg 9:

Har du ikke blitt kjent med Karma før, har du en gyllen mulighet til å bli det nå. Men det krever at du lar saken ligge i ro, og ikke foretar deg noe selv. Det krever enorm sinnemestrende tålmodighet, fordi karma gjerne bruker noen år på å balansere sannheten. 

Er det noe man ikke forstår, vil livet lære en det. Altså, hvis sladderhanker og gossipslukere ikke forstår deg og dine erfaringer, vil livet sørge for at de etterhvert forstår. 

Steg 10:

Livet gir deg dessuten mer av hva du er takknemlig for. Tenk på, skriv ned og si høyt det du er takknemlig for, ikke det du er utakknemlig for. Hold ditt fokus rent og sunt. Styrke ligger ikke i masse talte ord. Styrke er å holde ut jobben med å beherske utfordringene, for senere å høste inn karma’s lønningspose. Mange bruker karma i feil setting, og du må aldri bry deg om det dersom noen slenger mot deg at du har dårlig karma. Dette er ren projisering, altså speiling. Disse menneskene vil få det rett tilbake ganger 3, inntil de lærer seg hva livet ønsker å lære dem. 

Så vask i vei, men bare fei elegant for din egen dør etter du har pælma ut skiten. Legg ned ropertmegafonen: Livet vil ta seg av resten med sin karma.

Lykke til med vårrengjøringen.

Hilsen hu derre forbipolente dama

 

4 kommentarer
  1. Takk for disse ordene, de kom i riktig tid til meg. Vet du har så utrolig rett i dette. Håper alt er bare bra med deg og dine. Stor klem fra Annika

  2. annika: Ååå jeg skjønner (hjerte smilefjes.. …hehe de kommer opp som masse spørsmalstegn her sånne smilefjes) Kanskje vi skulle tatt oss en kaffe? Tror vi har mye å prate om du og jeg. Komme hit til Even og meg en tur? Klem klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg