Jeg tilstår og innrømmer…

Okey. Jeg skal være den første til å innrømme følgende:

*Å leke med biler og si “tut tut” og “ørn ørn” er for meg grinende kjedelig. (Men jeg tuter og ørner som en helt. Nesten hver dag.) 

* Å leke lego er kun moro før meg når det er smålego etter oppskrift, eller noe slags crazy dyrehage opplegg i duplo. (Jeg gjør dette også.)

* Men det aller verste er for meg å rusle ut til Kong vinter langs eksotiserte isveier, for å “ake” eller “disse”. (Dette, derimot, har det vært verre med.)

I dag var en av disse dagene jeg fikk for meg at mine egne kjedsomheter ikke må gå utover barna mine… Jeg sa: “Eeeyyy kids, ut å leke??”

Mathias:”Neh. Vil vær inn æ…”

Jeg:”Barn! Ska vi ….GÅ EN TUR UT I SOLA?”

 Mathias:”Jeeeee!”

Even:”Gågo ee!”

 

Og vet dere hva? Det er ikke det verste jeg vet lenger! Dronning sommer er ikke lenger den eneste årstiden jeg digger å ha meg ut i frisklufta for å være sammen med barna.

 

Okay, det er stress å kle på seg tynnull, flis, tjukkull, lue, votter, vintesko og reima innen man kommer seg ut av heima… Og det er nesten ikke plass til oss der ute pgr av all SNØEN, men når du går der og ser på de to gutta du er så innmari mammaforelska i, ja da kunne det meste funket som gøy. 

Even er slettes ikke vant til snø. Heldigvis var det ok temp i sola i dag, for Even lider av votteangst. 

 

Jeg fikk tilogmed lov av Mathias til å ringe på et par hus for å “sanke nye venner” …vi fortsetter med det neste gang. Han fikk iallefall kjent på at det ikke er så farlig at mamma ringer på hos fremmede naboer for å spørre etter Mathias-jevnaldrede han kan leke med.

 

Til nå har jeg vært litt i hi. Kong vinter har hatt grep på meg. Barna mine har vært vant til at uteturene i vinter mest har dreid seg om at mamma triller Even i vogn, vi går til sentrum, handler, og tar bussen hjem igjen. Etter det får vi litt mer friskluft i det vi tripper fra bussen og hjem.

 

Nå er det nok! Fra nå av blir det ut og LEKE! Og gå turer. Vi er omgitt av nydelig turterreng bortom all denne eksos-snøen, og jeg gleder meg til å dra med kidsa ut i skauen når snøen stikker av også. Frem til da skal jeg prøve å elske snøkaving og aking, snøditt, snødatt og isfall på rattata. 

 

Jeg tenkte jeg fikk toppe hele den sunne friskluftdagen med supermiddag. Seifilet med potet og stekt løk i smør. Den beste lukta man kjenner vet dere, i sånne boligbyggestrøk. Når noen steker løk..  Yeah, mammasamvittigheten hviler i ro og fred i kveld. Det er mer enn bra nok nå.

Oppvasken får stå til i morgen, for å si det sånn…

Dørstokkmila krympet ned til noen få centimeter i dag, og jeg troooor nesten kaaanskje at det er klart for helnorsk kakao og eksotisk appelsin …kremt …neste gang. 

….men da hadde det jaggu vært digg med tur til varmere strøk om en stund. For sånn helt ærlig, glatte, iskalde, hvite Kong vinter? Du er ikke min beste venn akkurat..

 Men DERE TO, MATHIAS OG EVEN: dere er de mest diggbare typene jeg vet om. Takk for sjokoladehjerter, utedag og pyntehjerter i morsdagsgave, jeg elsker, liker, digger dere bigtime 💙💚💜

 

2 kommentarer
    1. Jeg tenkte litt på dette med at du ikke liker å leke med biler og Lego. Unntatt når du følger en oppskrift da. Det er vel dette med at du er kvinne. Dette behovet for at det du gjør skal være til nytte.
      Og ørn-ørn er jo ikke nyttig. Det skaper jo ikke noe.
      Men menn (gutter) har ikke dette nytteperspektivet. De har uendelig med energi og synes bare det er gøy å skape noe. I seg selv. Ikke for at det skal ha noen nytte.
      Men så hadde du glede av å gå ut. For at du så at det hadde nytte. Gutta dine hadde glede av det.
      Å gjøre noe uten å ha nytte av det er for mange kvinner meningsløst. For de har ikke uendelig med energi og foretrekker å gjøre noe som det “blir” noe av. Som f.eks. å strikke.
      Så det hele er egentlig ganske naturlig. Men bra at du så nytten av å gå ut da.
      Du er en veldig flink mamma.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg