Hvordan nå flest mulig lesere uten bloggshouts?

 

Bloggshouts er digg, hva? Det er effektivt, og både spennende og morsomt. Men slik moro koster penger. Akkurat i det du bloggshouter for å promotere dine innlegg i hva enten det er Nettavisen, Side 2, Side 3 eller Blogg.no’s offisielle side, kan du catche mange lesere. Personlig mener jeg du på den arenaen også bør bruke en viss overskriftbalanse. Altså: ikke irriter dine lesere med usanne, pompøse og latterlige overskrifter, i forhold til selve innholdet i publiseringen din. 

Dersom du skal skaffe lesere på andre måter enn bloggshouts, må du piffe bloggen din så bra, at den riktig frister. Du blir mer avhengig av fargerikt godteri-fenomenet.

I dette innlegget kommer jeg til å være i faresonen for å gjenta meg selv litt dratt ut fra min tildligere publisering “10 råd til bloggere, og andre nysgjerrige”. Dere er herved advart.

Jeg vil starte med noe grunnleggende. Og selv om det kan virke weird, dette rådet, er det viktig for hvorvidt du har troen på deg selv eller ikke. For det ER noe helt naturlig riktig i Loven om tiltrekning. Likt tiltrekker likt, også når det gjelder tankene dine. Dine tanker er en del av en magnetisme, og nei, det finnes hverken noe sim salabim eller overnaturlig slags hokus pokus ved dette. Selv har jeg testet ut dette i over et tiår, og det fønker som fy.

Tenker du at du har få lesere, er det hva du får. Hver tanke er en ureligiøs “bønn”. Tenker du at du får høyt lesertall, får du det da? Nope. Fordi du skal tenke NÅTID, siden likt tiltrekker likt. Du skal ikke kjene på at du FÅR høye lesertall. Du skal tenk at du allerede HAR høye lesertall, nå. Ellers skyver hjernen din dette foran seg.

Og det er ikke tankene som tiltrekker seg likt. Det er energiene av følelsene tankene dine gir deg, som leverer deg varene. For å få dette til, er det som om du må snu noe stort som ruller en retning, til å rulle den andre veien. Ta i bruk affirmasjoner. Skriv disse tre setningene på et papir, og les dem til deg selv i speilet hver morgen og hver kveld:

1.Jeg skriver nå en sabla bra blogg.

2.Jeg har nå høye, stigende lesertall på min blogg rattata.blogg.no (regner med du skjønner selv at du skal fylle inn ditt bloggnavn og fjerne rattata)

3.Min blogg, rattata.blogg.no leses nå av flere tusen fornøyde lesere.

Universet’s naturlige energiflom gir deg dette tvert du er i stand til, og villig, til å motta det.

Bilder. Bildene dine bør vises, og de bør være bra. For å oppnå respekt hos din publikumsskare, kan du f eks satse på kreativitet framfor kroppsfokus. Jeg lover deg at verden er klar for det ekte, det sanne og det naturlige, nå. Og ikke skjemm ut barna dine. Ei heller familie og venner. En annen side ved dette, er nemlig at leserene tenker sjæl. De vil reagere på bloggoppførsel som de kan tenke seg irriterer dine nærmeste. Og ikke heng ut noen, hold anonymitet over en lav terskel.

 Alle temaer og sjangre du kan blogge om, går an å pakke inn i pen kvalitet. Og hva er kvalitet? Bra kvalitet fødes alltid av en original hjerne. En som gir blanke i om dette passer alle. En som vet at verden består av 100 % befolkning, og at det alltid vil være slik av f eks 60 % liker publiseringen, mens 40 % ikke liker den. Vi er individuelle. Det vil alltid være noen som vil mislike det du blogger om, og måten du blogger på. Men du vil kunne treffe langt flere i hjerterota. Bruk DIN stil. Det er DIN blogg, ikke noen annens.

Gjør bloggingen så spennende for deg selv, at det vises på innleggene dine. Da vil du med tiden ikke behøve bloggshouting for å komme deg opp og fram. Spør journalister om råd, og se inn på blogg.no’s Toril’s bloggskole.

Unngå den klovnehatten er du snill. Noen bloggere blir desperate, og pøser på med disse bombastiske overskriftene sine, som catcher mange lesere den dagen. Og neste dag. Kanskje en hel uke. “Og etterpå ble det stilt…”. De blir til klovner, som må ta klovnehatten på og slenge ut useriøse lureoverskrifter, for å på en ufin måte fange skandalepublikumet. Vil du få fram den siden hos leserene som gjør at de trykker seg inn på dine innlegg for å få seg en god latter av alt det teite og desperate du legger ut?

Eller vil du bruke tid på å bygge broen “tillit”, og ønske velkommen til ditt publikum inne på din originale mesterverk-blogg?

Vær tålmodig. Du er løven som ligger og venter på the right move fra Sebraen. Close enough. Ready.

Flere bloggere legger ut innlegg der de forteller sine lesere at de mangler både blogginspirasjon og ting å blogge om. Ja, noen går til og med så langt som å spørre leserene sine om hva de vil at h*n skal blogge om. “Kom med tips” roper de ut til dette langstrakte land. Stillheten er ekkoet de aller fleste av dem får tilbake fra høye fjell og dype daler. Vi er nordmenn som vil ha kvalitet for penga. Internett koster penger. Tid koster penger. Ikke gi dem bim bam bus. Make us proud…

Du jobber i media. Du publiserer. Du skriver. Du tar bilder… Du skal fange interesse.

Se for deg forsiden i dagens VG: “Kjære lesere. Vi søker gode råd og tips fra DERE til hva vi skal skrive om i tiden som kommer. Det holder ikke lenger med tipstelefonen. Vi aner ikke hva vi skal skrive om nå. Vi har en sånn derre inspirasjonsløs periode nå.” .

Vi ville tenkt at den redaksjonen må skifte sånn derre karrierevei. Tvert.

Du skal ikke søke utover etter ideer. Du skal sette igang ide-tannhjulet i hjernen din ved å ta i bruk andre teknikker. Aerob-friskluft-boost, er en av dem. Det å røre på kroppen ute i friskluft. Jogging eller gange, med eller uten musikk på ørene. Ta med noe å notere på. Dette er enkel meditasjon. La tankene danse ivei. Ikke styr dem. Bare gå eller jogg. Stol på deg selv.

Men. I det daglige, ikke stol helt på deg selv. Har du, som jeg gått forbi boka “digital demens” i bokhandelen, men øynene knepet igjen? Vi vet jo så altfor godt at vi alle er noen digitale demenser i år 2016. NOTER ideene dine. Selv har jeg selvfølgelig rotet bort den ene notatboka mi i all min digitalitet.

Rediger. DU er den eneste redaktøren inne på denne bloggen (dere, hvis dere er flere) Se gjennom det du har skrevet, og rediger ikke bare skrivefeil, men balansen i setningene’s ordlegging også. Etter du har publisert innlegget, kan du også lese igjennom og se etter skrivefeil. Jeg finner som regel litt å rette på da også.

Dersom du ønsker å følge rådet med å kommentere på andre sine blogger, vær så snill og les det du kommenterer først. Ikke bare skriv “Fine bilder. Du er velkommen innom bloggen min”. Bambus. Jeg opplevde å få en slik kommentar på et innlegg av svært alvorlig karakter…

Du har det ikke travelt. Har du et ferdig innlegg kl 23.55 på kvelden, kan det fort forsvinne i mengden over natta, dersom du legger ut det nå. Du kan jo vente til i morgen. Lesertallene telles opp kl 24.00 likevel. Starting all over again. Dette gjelder ikke dersom du allerede har en horde med faste lesere nå.

Så poster du det på facebook. Gå til innlegget. Trykk på det. Så presser du på den store “del-linja”, og velger deretter “kopier”.

Nå skal du dele den på alle blogg-sidene du selvfølgelig er medlem av inne på facebook (Ikke? Søk “blogg”, bli medlem. Del) 

Det finnes plenty forum du også kan dele på over nettet.

Tilbake til selve bloggingen. Å blogge variert kan lønne seg. Treffe flere av det mangfoldige publikum. Skaff deg et godt rykte, og la klovnehattene ruve i andre terreng. Det er et godt tegn dersom folk formidler til deg at “de ikke er noen typisk bloggleser, men at, DIN blogg, den leser de. Da vet du at du er i ferd med å skape din egen originale arena her inne i bloggverdenen.

Mens du skriver innlegget, trykk på “lagre som utkast”. Du vil da få tilbud om å redigere innlegget. Du kan velge å la være, og ta pause, eller fortsette senere. Ikke sitt og riv deg i håret, som jeg gjorde da jeg mistet store deler av den ene sanne heksehistorien som jeg skrev på, i fjor sommer. Grrr.  Lagre, lagre og atter lagre, underveis mens du skriver.

Apropos pauser. Hjernen din trenger pauser i det meste. En pause behøver ikke bety søvn og hvile. En pause er avveksling og variasjon. Så hjernen ikke kjeder seg. Og da mener jeg pauser mens du skriver lange innlegg. 

I løpet av dette innlegget har jeg tatt 4 slike pauser. Dette er også for å “slå flere, og viktigere, fluer i en smekk”, enn bare bloggingen. 

Mange av oss bloggere har barn..

Dette året er jeg hjemme med lille Even. Han begynner først i barnehage som toåring, til høsten. Barn trenger jo virkelig å bli sett, det vet vi alle. Men de skal også lære seg å leke i fred og ro alene. Vi vil jo ikke oppdra barn som får oppmerksomhet kontinuerlig. Men dersom de søker det, bør de få det. Og de bør i tillegg bli oppsøkt i leken og sett, også når de ikke søker det. 

Det viktigste innen dette med kombi blogging og barn, mener jeg, er at barnet skal føle seg sett. Så jeg tar pauser på opptil 20 minutter innimellom. Lar hjernen fokusere på ballspill, tegning, biler og lego. Jeg tar penn og papir med meg, for nye ideer til innlegget kommer garantert i pausen. Ettåringen min får tilfredsstilt behovet for at mamma ser han og aksepterer han, og jeg blir mer kreativ som blogger.

Studerer du? Ta bloggpause for å studere. Jobber du hjemmefra? Svitch over til den jobben en stund. Har du husarbeid å gjøre? Ta en titt på mitt forrige innlegg, og gjennomfør en kåkshining. Gå en tur. Ta en telefon. Det er mye du kan pause med.

 Dersom du nå mener du har en så kvalifisert blogg at den er verdt å brenne for, så ikke tenn kun en fyrstikk. Tenn en fakkel. Tenk stort. Selv har jeg ingen grenser. Inne på min forbipolene.blogg.no kan du finne bloggervju av Nils Gunnar Lie inne fra TV2-lokalene, samt bloggervju av Morten Ramm og Einar Tørnquist. Samtidig har jeg skrevet to sanne historier om to vakre sjeler som tok selvmord i ung alder.

Jeg går alltid rundt med nye ideer og bloggplaner. Men det kan være lurt å holde dem for seg selv, for det finner blogg-copycats. Og da er det ikke lenger “ditt”.

“Bloggervju”? Ja. Min egen oppfinnelse. Bloggervju. Den lille avisen min er stor nok for great ideas. 

 Du kan altså nå ut til flere ved å pakke pent inn seriøst alvor, i god humor. Lesere vil ha balanse.

Har du spørsmålsrunde, dokumenter spørsmålene og vis frem. Det hersker en viss useriøsitet over 30 spørsmål ingen har sett, besvart på video. Det er riktignok lov å finne på spørsmål selv, men hey… kremt… assosiasjoner: jenterom/gutterom, parodieringer, pinky winky .

Snakk om bloggen din. Altså, skap et knallprodukt først. Så kan du snakke om den. Fortell om den til butikkansatte, under mingling på fest. Skaff deg et visittkort med bloggadresse og et fancy bilde. Nei. Ikke  s å n n  fancy. Ikke lettkledd. Tenk mer kreativt, publikum vil ikke føle at du undervurderer deres intellegens.

Bestill klær og luer med rattata.blogg.no på. Nei, for blonde svingende; ikke “rattata” ….  skriv forbipolene, du. Nei for hvite. Eller, jo, for søren… 

Håper du er fornøyd, og at noe kan komme deg til nytte av dette. Blogging er kjempegøy i min Heleneverden. Og slik skal det være: morsomt. Hvis det ikke er det; gjør det morsomt. Hvis det fortsatt ikke er det…. finn på noe annet 😉

som dere ser, er ikke konkurranseinstinktet min helt komplett velutviklet. Her gir jeg jo bort alle tipsene mine, slik at dere andre bloggere kan fyke forbi meg. What the …   så blindt blondt..!? Neida. Jeg er fornøyd så lenge jeg får skrive. Og DET er det som bør drive deg: interessen du legger i bloggen din som gir den kvalitet, og ikke tull og fjas. For meg er det skrivekunsten. For deg, kanskje matlaging? Interiør? Barneoppdragelse? Musikk? 

Uansett: skap nytt, AND DO IT YOUR WAY, ellers blir du lei 😉

Mvh forbipolene Helene.

Ps: ….og husk å VISUALISER. (Google will tell you)

4 kommentarer
    1. Sikkert litt overtrøtt her… Men stoppet på … ehhh… svar på 30 spm ingen har sett?? Dauer… hihihi … Er folk så desperat. .hihihihihi…. GOD NATT ..

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg