Hvordan shine kåken best og hurtigst: forbipolene tips 👀

Rusk. Støv. Barn eller ei: leker/rot. Du er human being, du som jeg: vi blir snåle i hue av too much sånnt. Man kan kjenne seg ukonsentrert og mer misfornøyde generelt. Derfor skal jeg prøve å samle noen forbipolene tips her.

Personlig er det to grunner til å shine kåken regelmessig. 1: hjemmerenslighet og hygiene. 2: Huehygiene. Nattesøvn vasker ut avfallsstoffene i hjernen din, du vet det? Resten av huehygienen og dens trivsel, er ikke bare næring, positive tanker og kroppslig renslighet. Det er også et ryddig og någenlunde rent miljø omkring sansene dine.

Hvis jeg er litt deppa, er kåkshining og/eller et varmt bad det beste jeg kan gjøre for å muntre opp meg selv.

Såh. Innimellom braker det løs, ikke sant? Hver dag, sånn ca, eller hur? Har du barn: hver dag. Enslig barnløs: Ved hver vennesammenkomst. Samboer: Spørs hvilken type person, det gitt.. Jeg skjønner selvfølgelig at du som har unger, liker å få barna med på opprydningen. Dette innlegget er myntet på de som finner seg selv midt i et rotete flekkekaos, og er alene om opprydningen der og da.

Uansett! Det har braka løs. Hybelkaninene danser salsa, og flekkene er nådeløst mange. Rotet gjør hodet ditt rimelig fjernt og opphakket. Det skal shines. Og det er mulig du hater det. Slapp av, du skal leke nå. Husk at hjernen rydder seg selv samtidig som du jobber med ryddingen.

Du trenger: Våtservietter, omkring 10 kr pakken. Billig universalspray, og et eller annet humør. Surt eller happy, begge deler funker. Sint rydding gjør deg glad.

Men først: ta en kaffe. Drikker du ikke kaffe, drikk grønn te eller noe med sukker i. Koffein fønker best.

Mens du drikker, helst kaffe, kan jeg vise deg dagens shining på stua. Sammen med kjøkkenet tok det 20 minutter. 

Før: her hersket rusk og flekker dere ikke ser på bildet. Even på 1 år hadde akkurat sovna, og jeg klødde meg i huet og letet etter to fjernkontroller. Det var bare å sette i gang the shining.


Etter:

Ok. Først må det ryddes, sant. Utstyr deg med en pose og en skål/kurv. Skal det ryddes lego? Ha kjapp kastekonkurranse mot deg selv innimellom, så du ikke går lei. Kast dem oppi legokassa så fort du greier. Legoworkout. Gjør det samme med de andre lekene. Pælm alt søppelet du finner i posen, og alle hjemløse tingtang i skålen/kurven.

Du er vel bestevenn med våtmoppen, du også? Jeg og..  Men nå skal vi svikte den. Den behøver ikke vite det, og merker det ikke i skapet. Ta ut våtservietter i to større bunker, og tre som du legger under de to bunkene som holdpåplass. Trykk det på moppen, spray på universalspray, og vips: Billig minivåtmopp.

Dette går du kjapt over gulvene med.

Bruk våtservietter til å sveipe over flatene. 

Kjøkkenet bugner og geiper mot deg. Du skal geipe tilbake og hive deg rundt. Har du ikke oppvaskmaskin, legg hele oppvasken i bløtt. Nå. Kjapt. Hell oppi vaskemiddel. La ligge. Du med oppvaskmaskin vet hva du har å gjøre. 

Bruk vårservietter på flatene her også. 

I søpla: legg hele søppelposerullen nedi søppeldunken, slik at du kan trekke ut en ny pose av rullen tvert du knyter sammen den stappfulle fysj fysjen. Så slipper du å bruke et minutt på å finne i ny pose vettu 😉 Renholdere gjør dette tidbesparende trikset.

Nå kommer moroa. Du skal smårydde og dekorere. Det er lov å dekke til rot med f eks er sjal eller et hånkle. Dette er eyecandy. Du skal gi hjernen din fred, så litt tildekt rot her og der gjør susen. 

Men åh! Du finner et favorittplagg med tyggis på. Få det plagget inn i en brødpose, og legg det i fryseren. Resten tar du senere, som er følgende: pirk av den stivfrosne tyggisen, og legg i zalovann i en halvtime. Så: pælm i vaskemaskinen. Hvis ikke plagget må vaskes for hånd da.. 

Å dekorere:

Våg å være kreativ på din måte. Synes du det er pent, er det pent, for svarte. Det gjør ingenting om Magda og Berthe i syforeningen ikke synes det er vakkert. Da er det jo bare just some luck at dette er ditt hjem, hva? At du bor her og ikke dem. De har garantert noe hjemme hos seg som du ikke liker. Du finner ikke stilen din ved å stivfrossent tenke på hva alle andre synser og mener..

Tør du å være barnslig? Gjøre barnet inni deg glad? Barna sover, du kan tyvlåne lekene dems vet du. Har du ikke barn? Kjøp deg noen leker, for svingende. Du er vel tante/onkel? Kjenner noen barn? Du kan få brukte leker ned til 10 kr stk. Leker er stchilig! 

Jeg har flere ganger fått hørt av en glisende Mathias om morgenen: “…nemmen! Mahahahamma! Har du LEIKA DÆ?”

 

Sjekk ut disse tøffe hestene! Gjør seg DØNN på stuebordet. Låner disse for kvelden, jeg!

 

En tigerbamse med telefon, knallfint stilleben! Muntrer opp stua. (Bare le. Jeg flirer jeg også ☺)

Moderne komfyrer lar seg pynte for kvelden. Det går fort å plassere et eller annet på den kjedelige tomme plata. 

Tenk lettvindt. Hvorfor stryke den duken, hvis DU, som jo er den som bor der, synes den er ok? En dame i vennegjengen kom med et kjempetips en gang. Sjekk denne da: Hun hiver dukene hun skal bruke, i vaskemaskinen sammen med det som skal vaskes. Så legger hun dukene på bordene, og glir fort over med hendene. De tørker seg fine der. Slipper du den strykinga, vettu..

Du uten oppvaskmaskin, kan vel vente med den vasken litt, eller? La den bli enklere og mer medgjørlig. Lytt til musikk mens du vasker, eller prat i telefon med noen på høytaler? Bare hold den telefonen unna vaskevannet.

Vil du være mer pirkete og nøye her og der i kåken? Bruke mer tid?  Husk eddik i varmtvann og svamp på badet, salmiakk i vann på vinduene og billig barberskum på kjøkkenskapfettet.

Sett deg ned. Klapp deg på skuldra. Kjenner du den enorme forskjellen hjernen din prøver å si deg at den merker? Det er mer luft å puste i nå. Bedre luft..

Shining kurerer det meste. Kjærlighetssorg? Shine! Bare deppa? Shine! Rastløs? Shine! Ukonsentrert? Shine! Shine! It’s better than wine! 

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg