Min nyttårstale: Til Tore ☺👬👨

Jeg har en nyttårstale å komme med. Og den handler om pappan til barna mine. Dere har lest om han før, her inne, under navnene “Multikunstneren” og “Superpappan”. Så av alle temaene jeg kunne skrevet om, vil jeg skrive  han som reiste seg mot alle odds, over alle forventninger, og viste alle sammen at alle rykter kunne gå og tørke seg bak. Kaste det i dass.

Alle har vi en fortid. Noen har en fortid som gjør, at dersom man i det hele tatt overlever den, er det mer enn beundringsverdig. Slik ser jeg på Tore. Han har børstet støvet av seg, flere ganger, etter mange ras. Til slutt satt han igjen og følte seg alene. 

Han la rusen på hylla. Oppsøkte hjelp. Og det var etter de tøffe ukene på avvenning at han og jeg skapte oss et liv sammen.

Jeg kjenner han. Jeg vet at han er den pappan her i verden som virkelig elsker, digger, liker barna sine. Den pappan her i verden som har ofret alt for dem. Historien har vist, at dersom jeg som mor blir syk, velger han dette: å stå stødig som en sterk klippe, og ta imot to små gutter som trenger den omsorgspersonen mer enn noe annet i verden.

Han har blitt dømt. Og det var ikke rettssystemet som dømte han. Der ble han en gang i tiden frifunnet. Men bygdadyret svelget ikke dette. De skulle ha en å hakke på. Skjule sine egne bjelker ved å peke på noen små fliser.

Han har blitt spytta på. Han tørket det av seg og gikk videre. Spyttet ikke tilbake.

Han har blitt slått. Han har blitt slått så hardt av bygdadyrets store hender, at han aldri glemmer. Han har opplevd en stygg rykteflom. Men han lot det passere. Reiste seg. Gang på gang.

 

Du som aldri gir pappan til barna mine fred…

Jeg sitter på isen og observerer. Ser på hvordan han fortsatt blir plaget. Truet. Innhentet av en fortid han har slitt nok med.

Jeg kan banke litt på den isen under meg, så raser alt, og sannheten kommer frem.

Og idet alt raser under meg, faller jeg, ikke sant? Nei kremt, hehe, jeg er jo ei heks, er jeg ikke? Jeg faller ikke, jeg flyr. Og DU kan ikke brenne meg, siden jeg er ei “moderne heks” …ikke sant?

Du som truer pappan til barna mine. Jeg er ei stolt løvemor, og jeg støtter Tore i alt. Du kan aldri “ta oss fra han”. Vi bryr oss nemlig ikke om fortiden hans. Han overlevde, og det er alt som teller.

Javisst, jeg kunne banket litt på isen, og inntatt vitneboksen. Med glede. 

Og jeg kommer til å gjøre det hvis jeg må. For ingen kødder med pappan til mine barn. Han er nemlig VERDENS BESTE PAPPA, en snill mann som fortjener å ha det bra. Og uansett hva folk har bedrevet med og ikke bedrevet med i fortiden sin, er jeg opplært til å ikke dømme. 

Vi er så stolte av deg, Tore. Takk for at du er nettopp den pappan du er. Du gir barna våre en slik unik trygghet, og en så dyp lære om naturen, at mitt mammahjerte banker av stolthet. 

Du kommer til å klare deg bedre enn de fleste, også i framtida. Kunstverkene som du skal lage, huset du har bygd opp og din evne til å holde hue over vannet, vil få bygdadyret til å knipe sammen munnen sin i stor frustrasjon. Og du kommer ikke til å legge merke til annet enn livets lyse side, i det du suser forbi og vinker, i farta 😉 

For samme hva framtida bringer; lov meg en ting. Hev hodet ditt, og senk det kun ned mot barna, når du får fisk på kroken, og når du lager kunstverk innen tresløyd. Aldri mer kjenn på at du skylder folk å senke det hodet ditt i ydmykhet og usikkerhet. Det er nå du skal være fornøyd med deg selv, og alt du har oppnådd. Det er nå du skal se misunnelsen i hvitøyet og blunke overbærende. Selv om vi bor fra hverandre, vit at jeg alltid er her for deg. Og fortid er fortid: ingen får tråkke på deg! Hverken på sosiale medier eller på bygda’s arena. 

For da. Da banker jeg lett på isen min. Så flyr jeg meg en tur på sopelimet mitt, plukker opp deg og barna, og suser oppover en tur. Så vi kan heve oss over bygdadyret’s verste “Sladder Goes Hank”.

Godt nyttår, superpappa multikunstneren!

Hilsen en heldig heldig løvemor.

 

5 kommentarer
  1. Han er heldig som har deg, og omvendt.! Å sette barna først, over alt annet krever en flott person, som dere begge viser dere som. Og ALLE har en fortid. Når skal folk komme over det.! Så lenge han er der for barna, er han allerede super i mine øyne.. Alt annet har lite å si. Hils han å si ” la det nye året enests nyttårs forsette være…. Bli mer glad i deg selv! , ikke la noen trakke på deg, og tro de er bedre:) godt nyttår du flinke pappa 🙂

  2. malich: Kunne ikke vært mer enig med deg altså.. Barna først. Finito. Jeg kjenner selvfølgelig folk som prøver så godt de kan å samarbeide med en umulig foreldrepart. Men da har de iallefall prøvd. I vårt tilfelle kommer jeg til å være support for far. For jeg vet at barna vår trenger å se det. At jeg ser at pappan deres er helten dems.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg