Du blir LURT!

Overskriften min er “Du blir lurt”. Hva om jeg lurte deg nå, og begynte å skrive om fårikål. Eller om badestrender? Du trykket deg inn her for å lese om dette med at “du blir lurt”, ikke sant…  

Flere ganger i det siste har jeg blitt lurt. Innleggene som publiseres hos enkelte bloggere handler om noe helt helt annet enn hva overskriften viser til. 

Javisst, vi bloggere bør tenke søkermotorvennlige og interessante overskrifter. Men når du skal skrive om temaet bukser, skriver du ikke “Hvordan hun ble myrdet”, til overskrift. Du misviser ikke folk ved å skrive “Nå fant jeg ut svaret!”, for så å unnlate å skrive “svaret” i innlegget. Nei du irriterer ikke de verdifulle leserene dine slik!

Og en annen greie: dere bloggere som driver på sånn. Denne desperate jakten på lesertall. Har dere tenkt over hvordan useriøsiteten i dette skader ryktet til oss seriøse i gamet?

Heldigvis vet mine lesere at de kan stole på meg. Jeg må også tenke over at overskriften skal være interessant. Slik er media. Men når jeg skriver mine innlegg, enten det er komi, eller sanne historier fra virkeligheten  er ikke overskriftene “En elefant satte seg på meg!!” , “Jeg overlevde skyteepisoden” eller “Min tur til månen!”  ….rent enkelt fordi jeg aldri har opplevd at en elefant har satt seg på meg (bank i bordet), aldri har vært borti noen skyteepisoder, og faktisk heller aldri vært på månen. 

Jeg er selv bloggleser. Og jeg blir både irritert på og mister respekten for bloggere som har så lite interressant å skrive om at de må lure meg inn på bloggen sin med syke overakrifter. For så å skuffe big time. Alvorlig talt; det er TIDEN min de stjeler. Og den er verdifull. Jeg får den aldri igjen. 

Så du blir lurt, du også, hver gang du tror du skal lese om turer til månen, elefanter som setter seg på folk, skyteepisoder, bukser og mystiske “svar”. Du blir frastjålet verdifull tid mot tull og tøys, du også.

Du blir lurt. Jeg blir lurt. 

Men nå begynner jeg å kjenne igjen bloggerene som har drevet og lurt meg med misvisende overskrifter. Nå vet jeg at det er løgn og fanteri, hele pakka. Så jeg trykker meg ikke inn der.

Jeg ser gull som glitrer på ekte, nå. Disse fabelaktige skribentene som aldri prøver å lure oss. Takk og pris for dere, gullbloggere, som leverer

EKTE VARE! I 💙 U! 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg