Julebord-dryss 🎅⛄❄

“We go way back-gjengen” møtes hvert år til julebordfeiring. I år var vi nesten fulltallig hos vertinne Hilde Mari, og manglet bare Tine og Monica. Vi spiste pinnekjøtt, og musikken bringet en glad gjeng back to the 90’s 🙂

Her kommer et lite bildedryss fra kvelden:

 

Liz til venstre Siw bak, og jeg til høyre. Vi har mange minner å fortelle hverandre, der fortelleren husker, mens lytteren sjeldent husker. Som: “Enn da du va 15 år, og vi spyla dæ i dusjen pgr av (pip. Sensur.) Og du løp rundt (pip.) etterpå hahhaaaa!” 

 

Janne (til høyre) er en god som en engel for min del. Hun er så ærlig, god og snill. Sånn ei dame altså, rett fram ærlig, og alltid verdt en laaang skravlegåtur. Noen synes det er mest behagelig med overhyggelige fakes, mens jeg finner det mest behagelig med sånne som Janne, som snakker rett fra både lever og hjerte. Der og da. Foran deg. Ikke bak deg.

 


Wannabe duckfaces?

Oh no, not theese 90’s yo’s!

 

 

Vertinne Hilde Mari til venstre og Liz til Høyre. To rolige behagelige damer med trivelig lynne. Vi har ødelagt Liz sin ungdomstid fant vi ut i kveld. Fordi hun alltid passet på oss under festivitetene med en hånd å holde i, spylende dusjer og beroligende sang, når nettene ble svimle og bedugne.. 

 

Liv i midten, er en av de i gjengen som er mest bereist. Hun er tøff, og har lagt ut på reiser vi andre bare kan drømme om. Den fine kjolen hun hadde på seg i kveld er fra India. Sorry til mine lesere at jeg ikke tok bilde av den, for den var urban som bare det.

 

Gode snille Siw, ei fantastisk dame med en sjelden dybde. Hun hadde et godt, varmt og klokt vesen allerede som ungdom. Ei så kul dame som henne skal man lete lenge etter. I kveld nevnte hun noe som jeg ønsker å inspirere den yngre garde av mine lesere med:

Da VI hadde vår ungdomstid, var vi så kreative i vår freakete klesstil, at det rett og slett ble billig for foreldrene våre. Vi lette. Søkte. Etter gamle hippiebukser med sleng, på loftet. Kloret dongeribuksene og tskjortene våre, og formet vår EGEN stil. Omtrent det eneste som kostet ekstra, var 555-buksene fra Levis..  de med sleng. Woow, så smashing coole vi var. Yo!

 

Hva vi er utstyrt med for å lage en toppers julebordfeiring? Jo det skal jeg fortelle dere! Vi er utstyrt med minner og rare husketap fra ei tid uten mobiler og data. Ei deilig og fantastisk tid med våre egne hemmeligheter å prate om. Heftig bra musikk, som setter oss tilbake 20 år. Jeg kaller det “gamle dager”, de andre kaller det definitivt ikke det enda. Vi er utstyrt med selvstendige, egne meninger. Og slik har det alltid vært med oss. Også da vi var 15 år i 1995 (Liz var da 14): Vi var såpass tøffe at vi turdte å være enige om at vi var uenige om greier og sånnt, da også. Som Torgersen sang: “…tenke sjæl!” Det er det fine. Rådende ytringsfrihet i en moderne damegjeng, med røtter som surrer seg langt tilbake på begynnelsen av 80tallet.

 Vi har girlpower rett fra 80 og 90-tallet, og vi var den siste generasjonen som opplevde barndom- og ungdoms-tida UTEN internett og mobil. De første mobilene våre var murstein-store og uten internett. Kun samtale og korte meldinger. 

SELVFØLGELIG har vi alltid mye å skravle om, le av, synge til og bli rørte av. 

Takk for en arti og fresh kveld, powerdamer, you grunge rock boom boom pow! 

 

God førjulstid fra gjengen som er like ungdommelige nå som da. Bare litt klokere. Og …freshere 😉

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg