Hvordan få en smile-baby? 10 steg!

Våre barn er kjent for å ha vært fornøyde smilebabyer begge to. Minsten her på bildet, kalles Smiley. Sånnt kommer ikke av seg selv, og det er på tide å avsløre noen knep. Med forutsetning av at baby er frisk (altså ikke har smerter og behøver profesjonell hjelp)

Her er 10 steg man kan bruke fra dag 1 med sitt lille vidunder for å få en SMILEBABY 😉

1. Fra dag en, tenk kopimaskin og apekatt. Tenk speil. Legg grunnlaget for et babysmil ved å smile vennlig til babyen din. Se h*n dypt inn i øynene ikke bare under mating, men også ved kos, og server et stort smil. I begynnelsen kan du prøve å holde munnen lukket og smile bredt. I naturen er ikke flekkede tenner vennlig. La baby bli kjent med smilet ditt forsiktig. Fremover kommet du til å smile det smilet mye! (Husk den deprimerte damen som stod foran stellebordet og undret seg over at datteren på 3 mnd aldri smilte. Hun lurte på om noe var galt med jenta, før hun fortvilet kom på at hun i sin depresjon bare hadde hatt et mammaansikt å by på som var preget av sorg og uttrykksløshet. Babyen hennes hadde ikke hatt noen å kopiere og lære av.) Dess mer du smiler til babyen din, dess mer smilebaby får du.

2. Sørg for ypperlig velvære. Bad og babymasser, kos og syng. Husk å ikke bade for ofte den første tiden. 

3. Selv om dette rådet er en selvfølge; aldri la babyen din ligge med bæsjebleie. Tvert du merker det er pakke til deg, skift! Bruk kun den beste rompesalven du finner fram til, og unngå sår og vond babystump. Ingen greier å smile fornøyd når de har vondt. Her i gården: Betapanthen og Sebamed protective diaper cream. Den siste best og rimeligst.

4. Gjør alt du kan for å hjelpe ditt nyfødte barn under barseltiden, finn ut hva som forårsaker tårer som fortsetter når du har sjekket alt av kos, hygiene og næringsbehov. Gjør konkrete tiltak. Ved amming, spis og drikk alt som er gunstig hva gjelder luftsmerter hos baby. Jeg måtte av medisinske årsaker gi flaske. Han gråt. Jeg byttet fra Nan til Hipp. Det hjalp, men han gråt fortsatt på kveldene og hadde tydeligvis luftsmerter. Tiltak som hjalp: Å kjøpe minifom-dråper på apoteket og ha i melken, å kose og trøste, og å samsove (Tryggest mulig: Babynest, ingen puter og store dyner som kan falle i veien for babyansiktet, og kun ei lita babydyne til den lille. Ikke noe for for foreldre som røyker.)

5.Barnet vokser til, og det er en vane for deg å besvare behovene til den lille kjapt, både hva angår næring, kos og hygiene. Husk å koke frukten du moser før du lager mos. Rått gir vondt i magen.

6. Jeg har lært av profesjonelle at babyer får dårlig forhold til ei seng de ligger og gråter lenge og oversette i ved leggetid. Gå inn til barnet, kos, trøst, og gi av foreldrenærheten. 

7. Hard mage eller luftvondt for baby? Masser nede på venstre del av magen, forsiktig, i mandarinstor sirkelbevegelse mot høyre og ned. Snu på magen og masser litt over halebeinet. Dette setter fart på sakene.

8.Sliten en lørdag natt klokka to, og baby har akkurat endelig sovna? Tenk på hvor slitne alle partyfolka kommer til å være i morgen. Dessuten, å være sliten er ikke farlig. Litt deilig også ikke sant? Som å være litt naturlig brisen og høy på livet. Keep smiling!

9. Fra dag en: vær god på turtaking. Svar på barnet’s lyder med en vennlig lyd tilbake. Men ikke skravle ivei. Gi barnet tid til å svare. En baby kan bruke over et minutt på et svar.

10. Det er ikke alltid barnet ditt er klar for stimuli. Det finnes skjema som kan vise deg eksempel på dette. Familieambulatoriet har. For eksempel er ikke babyen din klar for lærende stimuli når det ser bort, har trøtt ansiktsutrykk eller hikker. 

Ellers går det fint an å vise barnet ditt at det er viktig, også når det er et år og leker alene mens du vasker kjøkkenbenken. Gi et lite “titt titt baby!” , eller svar på babylydene. Dette er mer verdifullt for en liten tassi enn vi kan tenke oss. Det å bli sett. Smilt til. Betrygget og hørt. Et smil er et grunnlag for selvtillit for en så liten kropp..  

Og en ting til: Pass på tempen. Det er ikke godt å være glovarm baby med for mye ull på. Samtidig fryser de så lett de minste. Balanser og gjør det vanlige ofte; nemlig å kjenne bak i nakken.

Smil, smil og atter smil, til din bitte lille. Ved ettårsalderen kommer den lille ikke til å bruke lang tid om gangen før h*n besvarer andre’s smil kjapt. Men h*n  s k a l  være littegrann skeptisk. Det er bra. En del av dette kan oppleves som en selvfølge for mange. Men før de førstegangsfødende kan det være ok med litt tips. 

 

Lykke til med lille Smiley 🙂

1 kommentar
  1. Hei.
   Gratulerer med flott og interessant blogg.
   Vi spesialiserer oss på personlige baby gaver og vi vil gjære sponse din blogg med noe av våre produkter.
   Vi kan sponse konkurranse eller Du kan bli Affiliated partner.
   Håper på et positiv svar.
   Hilse Arthur
   http://www.pledd.net

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg