Du blir baksnakket!

Hun vet hva hun vil. Hun er ung, men har tydelige grenser, og går ikke av veien for å si meningene sine. Jeg er ei gammal kjerring i forhold, nesten ti år eldre. Men det er hun som kan bake “læms” og hæmbåkkåkak”. Hun som kan takle ei god gammeldags takke på kjøkkenet, og hun er nesten mer moden og voksen enn alle mine venninner på min egen alder.

Alle skulle hatt en Christ. Altså en Christina. 

Jeg vet godt hvor jeg har henne. Hun sier tydelig fra om alt. Dette bildet var det eneste jeg fikk lov å legge ut, for hun har klare tydelige regler om hvordan hun ønsker å fremstå. Selv om alle andre vet hvor vakker og fotogen hun er.

…ingen kødder med henne. Hun er elegant og selvbevisst, og meget inspirerende og jordforbindenede for en sprettalopp som meg.

På denne tida i fjor var jeg nybakt mamma, og hun gravid. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger Christina dukket opp på ettermiddagen med noe digg som “hun bare hadde baka i farta”, et bredt smil og masse god humor.

Ærlig talt, Christina, hva hadde mitt svangerskap, min barseltid og våren i år vært uten ei sabla kul venninne som DEG? 

Ja hun har tilogmed skikkelig digge venninner på min egen alder, som jeg også har blitt kjent med, og hva er vel bedre gaver å få enn nye venner?

Disse nye vennene og jeg har baksnakket deg, Christina, og nå skal du få lese her hva vi har snakka om, girl. 

Ok, here we go: Vi har snakka om hvordan du fortjener et berg med gaver på døra di. Så skulle vi sagt: “Bærre hadd med oss nåkka vi. Nå småtteri.” Vi har pratet om hvordan du skulle hatt deg ei SPAhelg, og lapper overalt omkring deg i hverdagen som minner deg på hvor god du er.

Jeg kjenner ingen på din alder som er mer voksen enn min egen mormor. Var nok fylt med litt forutintatthet og en god porsjon fordommer, i det jeg tråkka ut i vårt gryende vennskap for noen år siden. Men nå er jeg ikke i tvil. Du er ung, men du er eldre enn meg.

 Jeg kjenner deg så godt at jeg kan ha dodøra åpen, så vi ikke kaster bort de prateminuttene av skravlekvelden. Og jeg tåler å høre fra deg og bare deg (hva angår aldersforskjell): “Nei ikke gjør det Helene! Seriøst! Nei!” Du kan altså bitche meg et ungt nei, eller et svar så ærlig at det skinner i gull, og jeg hører etter. Faktisk. 

Inne på gamlehjemrommet mitt skal jeg ha ismaskin på kjøleskapet mitt. Så jeg kan servere deg iskaldt vann, med krønsja is, så det smelter fort til kaldtvann, som du liker. Og jeg skal ha doen lett tilgjengelig, slik at vi ikke kaster bort verdifull skravletid når noen må sitt fornødne. 

Og når du har gått for kvelden, skal jeg baksnakke deg så det suser i gangene. Jeg skal fortelle de andre gamle kjerringene og kallene om hun som har bakt den deilige kaka og de gode lemsene. Nemlig verdens ærligste og snilleste Superchristina ☺😊😀

3 kommentarer
    1. Du altså ♡ vart helt flau og rørt æ Helene!! Du e så herlig:) tusen takk for flotte ord. Glad i dæ!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg