forbipolene dått blogg dått ænno

Hvorfor “forbipolene”?  Jeg snakket med min fremtids samarbeidspartner hva angår blogg, i går. Flere detaljer om han kommer i slutten av denne uken. Vi har store planer, og det vil bli gøy. 

Da jeg hørte han uttale bloggnavnet mitt, ble jeg helt stille. For han sa: “forbi polene dått blogg dått ænno”. Han, som sikkert mange andre, uttalte  “forbiiipolene”;  “forbi polene.” Bortom polene, liksom.. 

Grunnene til bloggnavnet er følgende: den diagnosen som har preget store deler av mitt liv, og som jeg også innimellom blogger om, heter Bipolar. Bipolar betyr forbi polene. Tenk psyke. La meg tegne litt.

                                                                                                                                                                                               

                                                                         

😭⬅ POL deppa⬅⬅⬅☺➡➡➡glad POL ➡😂

                                                                                                           

Dette er “polene i hodet ditt”. Til venstre ser du at pilene går forbi pol deppa. Da kalles det en alvorlig depresjon. Innen bipolar nr 1 kan dette gå over i depressiv psykose, med paranoide scizofrene trekk i syk tilstand. Til høyre ser du at pilene går forbi motsatt pol, den glade polen. Går man forbi denne polen blir man som bipolar manisk. Dette kan også ved bipolar type 1 gå over i psykose. Men ikke ved bipolar 2. 

 

Uten den riktige medisinen Lithium, vil jeg som bipolar 1 svinge forbi enten venstre eller høyre pol. Og jeg har vært i tilstander forbi polene noen ganger opp gjennom livet. Derfor inntar jeg denne lithiumsaltmedisinen morgen og kveld.

Jeg lever nå med diagnosen i remisjon, altså symptomfri og friskmeldt. Jeg har dessuten utviklet mine egne metoder, hvilket gjør at jeg fungerer på topp, uten å bevege meg mot høyre pol. Jeg som person er naturlig utadvendt, sosial, og litt høylydt. Dette har ingenting med diagnosen å gjøre. Men jeg kan merke en slags “motor”. Merker at dem “maniske drivkraften”, gir en slags reservetank av humør. 

Bloggnavnet uttales ikke som en tur forbi nordpolen. Men som   f o r B I pol e ne med trøkk på “bi” oppover, og nedover med” ene”.  En slags videreførelse av hvordan bipolar uttales.

Navnet betyr heller ikke at jeg driver og svinger og har lært meg å leve med det. Jeg svinger ikke unaturlig og har ikke gjort det på flere år. Jeg er frisk, litt gal, men frisk 😉 

Den friske galskapen skal vi bruke på å kreere en sabla bra blogg framover. Jeg skriver vi, for vi kommer til å være to om dette. Og jeg gleder meg villt! Jeg kan avsløre at bloggen fortsatt kommer til å hete “forbipolene”, og at vedkommende som jeg skal inngå et skribentsamarbeid med, (hvor han tar seg av alt innen data, mens jeg skriver) er minst like grenseløs og gal som jeg hva angår bloggjobbing. Vi tar ikke et nei for et nei. Nehei. Dersom vi har bestemt oss for noe, gjør vi det! 

Jeg kaller det “bloggertasjer”, og “bloggervju”, noe av hva jeg fyller bloggen med. Dette er enda på utviklingsstadiet, blant annet, og vi skal vise dere en verden der frisk galskap er nødvendig.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg