Helene tester Adam’s matkasse!

Etter at jeg ble mamma, har jeg mange ganger klødd meg i hue og lurt på åssen i alle dager det skal gå i fremtiden med dette manglende kjøkkenhusmoremnet, der jeg lusket rundt Torohyllene med ferdigmathalen mellom beina og poseskammen rødlett i kinnene. For faktum er at jeg ikke har peiling på annet enn desilitermål og kasseroller der inne i de ukjente kjøkkenlandskapene. Det er desverre ikke tull, men sant som fy. Noen oppskrifter satte seg, som Oreokake, boller, babymat og lasagne, men ellers er mitt hode’s oppskriftbok rimelig blanke sider. I motsetning til pappan til barna mine sitt kokkehue. Så da de ringte fra Adam’s matkasse, var det ikke nei i min munn. Dette kunne jeg lære noe av..


Dette er ikke Adam, men selveste serviceinnstilte Bjørnar, som leverte ei spennende kasse til meg på stranda i dag. Vi var midt i feiringen av Mathias sin aller første mandag i første klasse, i grei kombi med Even”s pappasamvær, så hva passet vel bedre enn at alle 4 dro hjem til mamma og humret av at modern prøvde seg litt på kjøkkenet? 


At jeg ikke hadde kjennskap til halvparten av matvarene, passet meg bra. Desto mer å lære.


Jeg hadde bestilt 5 middager til to, og Mathias bestemte skeptisk at jeg skulle lage indisk kyllinglår med ris og hummus. Hummus?? Jeg hadde hørt det ordet på film. Som i “hømmøss”..  


Bare å sette i gang og lære da vel. Jalfrezisaus over Ytterøykyllingen, mikse sammen hummus av kikerter, hvitløk, salt, pepper, olivenolje og lime, og koke ris. Jøss. Dette var faktisk GØY! Og “hømmøss” er digg!!


Indian welcome ☺

Jeg kjøpte 5 middager av Adam’s matkasse, og dagens middag holdt til Mathias, Tore og meg. Vi er alle veldig fornøyde, og jeg gleder meg til å teste ut resten av menyen. Nå som Tore og Mathias er reist hjem for flere timer siden, har jeg enda rester å kose meg med. Dette ga mersmak!

Resten av uka’s meny er:

Svinekoteletter med hvitløkssmør, røstipoteter og pastinakk

fiskepakke med sommerkål og ris

kjøttboller i tomatsaus med pasta og ris

laks med eplekrem, potetskiver og grønnkål. 

Alt dette er verdt å lære seg for ei bortkommen kjøkkenblondine 😉

10 kommentarer

Siste innlegg