Rampestreker i Pirbadet 🌊🌳🌴🌵🌊

(Dette innlegget inneholder produktplassering)

Jeg skulle skrive: Heisann hoppsann, hils på Mathias og Basse delfin. Men da jeg spurte Mathias om jeg kunne kalle den nye badedelfinen hans for Basse, var det for det første en hval. Og for det andre skulle den slettes ikke hete “Basse”, den skulle hete Mathias.

Mathias og jeg har badet mange ganger i pirbadet helt siden Mathias var 2 år. En periode hadde han en svær badekrokodille. (CharterHilde hadde digga oss). Jeg prøvde å lære 3 år gamle Mathias om dette med å skaffe seg badevenner ved å låne bort krokodilla. Men det likte han dårlig den gangen. Han ble aldeles ikke glad av å se andre barn glad for å låne badedyret hans. Krokodilla døde på Storvika badestrand i fjord sommer.

I dag så jeg skolestarteren Mathias i full sving med å låne bort delfinMathiasen sin. Han nikket og smilte kjekt til andre barn, og fikk seg en kompis ved navn Noah. Plutselig hørte jeg en mann som kremtet ved siden av meg i det Mathias og Noah lekte med delfinmathias.

Da jeg så nærmere etter, så jeg at Mathias var i ferd med en av disse rare tullegreiene sine. Han har nemlig fått for seg, sjenert eller ei, at det er bare å klipe folk i neser, rumper og ører. På tull. I dag trodde han at det var ok å prøve å dra ned ei svart badebukse av en eldre mann. “Itj gjør sånn. Nei nei.” Sa mannen. “Nei nei!” Jeg måtte be Mathias si unnskyld, og da var det heldigvis greit… 

 

I dag har jeg vært svømmelærer, og Mathias er superflink. Men for det meste har vi lekt oss og mimret. Vi glemmer aldri da vi overnattet to netter på hotellet ved siden av i fjord sommer. For når denne mamman her går gravid, forvandles hun til en badegal meganymfe av type langtidsdukkert. Jeg kunne bodd i vann hele begge svangerskapene. Digger det å flyte, elsker det. Mathias elsker jo selvfølgelig også at mamma er badegal, og i fjord sommer tok det helt av.. 10 timer bading ene dagen. Enda hadde vi ikke fått nok, og måtte bare bade 7 timer neste dag også. 

Oppe på våtrestauranten Jafs har vi tilbringt mang en deilig junkfoodstund, herfra Kardemommebalkongen har vi utsikt over hele megaspaet våres, og maten er kjempegod.

Vi mimret mens vi spiste også i dag. Ingen av oss glemmer den gangen jeg skulle gjøre en elegant entre opp i ene boblebadet. Vi kaller dette en  “klæbb” i Trøndelag: Jeg trodde trinnet var nærmere vannoverflaten og tråkket trønderfoten min hardt neddi boblebadet.. Trinnet var dypere ned enn jeg trodde. Foten gled og hele jeg landet med bigbootyrompa mi pladdask midt oppi det altfor lille boblebadet. Midt mellom to leende menn, ei sjokkert søt afrikansk jente og det som så ut til å være mamman hennes. Jeg fikk latterkrampe jeg. Oppi boblene. Og noe sier meg at dette ikke gjorde situasjonen bedre for sjenerte Mathias. Det at mamma lo en boblende latter mens hun kavet oppi boblene i tillegg til å klæbbe og dumme seg ut…

Stille sone med tropisk dusj, stille ro, badstu og sånn… Deilig å innom og samle seg.

Vakker utsikt med store flotte båter å se på gjennom svære vinduer ut mot Trondheimsfjorden med Munkholmen sin.

En grønn oase der Trondheim fastland slutter, og Trondheimsfjorden begynner.

Uteboblebad og deilig atmosfære inne..

Takk for denne gang, oasen våres. Vi kommer alltid tilbake 🌴🌵🌳

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg