hits

Reklame

10 grunner til å fordufte etter one night stand

 

One night stand kan inneholde mange pinlige sider. Personlig har jeg forlengst sluttet med fenomenet, siden jeg ikke drikker alkohol. Vis meg den fulle mannen midnatt lørdag kveld som er tiltrekkende nok til å bli med hjem, sett med edru øyne sådan. Men kua har vært kalv:

Damer. Her er listen over de godeste grunnene til å stikke av når du våkner etter en one night stand:

 

1. Han kjører old fashion toilet style, og siden det er en halvmeter opperom mellom dodøra og terskelen, er det umulig for deg å få fjertet ut gårdagens megataco uten at han hører det i den lille kåken sin, så du holder på godene. Når dere ligger i skje i senga hans dagen derpå, kiler han deg så det går helt ille. Den enorme prompen din er utilgivelig, og det er bare å fordufte raskere enn den lukta du etterlater deg. Stikk! Asap! He will never forget the smell of you.

 

2. Han vekker deg for å spørre om dere skal gifte dere og undrer på hvor mange barn du er villig til å bære fram for han, samt om du ser for deg delt økonomi eller separat ordning med kontoer og det hele. Ringen ligger klar på nattbordet; og han nevner i samme slengen hvor mange som har takket nei til den ringen.

 

3. Ingen tyggis? Stålånde? Verre enn noensinne? Løp for livet hvis tyggis er ute av rekkevidde.

 

4. Moren hans kommer inn og sier: "Vennen, stå opp, nå er det frokost!"

 

5. Du ser ut av vinduet og oppdager at du er i Bergen. Og du bor i Trondheim. 

 

6. Sengeklærne dine er full av noe du ikke kan lokalisere. Men at det lukter ufyselig, det kan du skrive under på. Anyway; før du skriver under på noe som helst; løp.

 

7. Du finner 7 personer til i senga, og alle har fylleånde og k-sveis.

 

8. En papegøye vekker deg med alle lydene du lærte den i natt, mens en svær hund slikker deg på tærne, og en gekko ser deg dypt i øynene. Hva er det neste? Pippi Langstrømpe og gjengen? Just run like Forrest!

 

9. Du ser deg i speilet etter å ha listet deg ut av den ukjente senga, og får øye på noe som skremmer vettet av deg. Når du selv skremmer vettet av deg selv fordi øyenbrynene dine har forsvunnet i løpet av natta, er det på tide å fordufte. Kanskje på tide med microblading av de manglende øyenbrynene dine? Visste du at du akkurat nå kan vinne perfekte øyenbryn til verdi av 4000 kr? enkelt! Trykk deg inn på linken, og delta: 

 

http://m.forbipolene.blogg.no/1511737204_stor_konkurranse_vinn_semipermanent_make_up_verdi_4000.html

 

10. Fortsatt ikke skaffet deg fancy øyenbryn, slik at du slipper å gjemme deg om morgenen? Har du enda ikke sikret deg natural looking eyebrows så du kan dra å bade i basseng med daten din uten å bekymre deg for at brynene er borte etter tre svømmetak? Les mer om semipermanent sminke i linken:

 

 http://m.forbipolene.blogg.no/1511782125_magisk_forvandling_av_yenbryn_semipermanent_makeup.html

 

Liker du sushi? Diana lager Trondheim's beste!

 

Annonse

 

Hun har vært sjefskokk på Sabrura Byhaven siden 2012, og har på de årene opparbeidet seg et godt rykte. Diana Zaleski kan dette. Det er hennes bord, hennes hylle, og hennes stolthet. Hun er arbeidsom og ydmyk, og den gode sushien som lages nede i byens oase bærer preg av kvalitet. Her finner man roen.

 

Så hva passer vel bedre enn å ta et møte i foreldresamareidet med mine barns far her nede? 

 

Som mange av mine lesere vet, bor pappan til barna mine og jeg fra hverandre. Vår eldste sønn har hverdagen sin hos pappan sin, mens vår yngste sønn har fast base hos meg. Annenhver helg samles begge barna hos oss, og vi har forlengst bestemt oss for at dette foreldresamarbeidet skal fungere ypperlig. Vi snakker om det meste, og stiller opp for hverandre når det trengs. 

 

 

Her om dagen var vi i Trondheim for å handle gaver til minstemannen våres som fylte 3 år denne uken. Vi gjorde unna Trondheim på et blunk, og før vi dro innom Ikea, tok vi oss en matpause og et aldri så lite foreldremøte på Sabrura Byhaven. Vi snakket om siste nytt innen barneoppdragelsen, skole, barnehage og hvor digg det er å slappe av nede i kjelleren på Byhaven, der byen står stille. Vi får oss alltid en god latter når vi oppdaterer hverandre om morsomme replikker fra barna, hvordan de har blitt to små humorister, og inad skole og barnehage.

 

 

Å spise deilig Sushi i rolige omgivelser mens vi planlegger hverdag og framtid rundt barna våre, er perfekt. Det er flotte rammer rundt et foreldresamarbeid som funker som det skal. Jeg liker pappan til barna mine fordi han elsker ungene sine og gjør alt for dem. Da er Byhaven Sushi det riktige stedet å innta for å ta et hverdagsmøte. 

 

Som foreldre i samarbeid var vi en gang i tiden underdogs. Ingen trodde vi skulle få til dette foreldresamarbeidet, like lite som at en hund og en katt skulle ta hverandre i hendene. Det er lenge siden nå. Årene har gått, og vi har brukt hver eneste time på å endre innstilling, så godt vi kunne. Et steg frem, to tilbake. Til slutt kom vi frem til et slags vennskap, der vi viser hverandre respekt, og velger takknemlighet foran bitterhet. Nå er jeg takknemlig for alt han gjør for ungene våre, og det er fokuset vi har bestemt oss for å ha. Samme hva, så har barna best av å se foreldrene sine være snille og vennlige mot hverandre. Noe annet er uaktuelt. 

 

Og da er det verdt en tur innom Byhaven for å spise Trondheim's beste sushi, hos Diana og gjengen.

 

Og hva angår foreldresamarbeid: Kan vi, kan dere! La meg inspirere dere med et av flotte Lotte Hoel sine kloke innlegg: http://m.lottehoel.blogg.no/1492689441_et_barn_trenger_ingen_pappa.html

 

 

 

 

 

Inngikk veddemål med NSB, les hvordan det gikk!

 

Det var onsdag 9.august, og man kunne ane høst i lufta. Det var på tide å inngå et aldri så lite veddemål med NSB. Nærmere bestemt med markedsansvarlig Terje Fossum. 

 

Fossum veddet på at jeg, siden jeg hadde med meg mine sønner Even og Mathias på henholdsvis 2 og 8 år, ikke kom til å få særlig tid for meg selv på togturen fra Trondheim til Hunderfossen. Jeg kom til å få mer enn nok med å holde følge med barna, mente han. Jeg veddet imot. Men dog usikker; hva om han hadde rett? Enn om hele turen ble et eneste langt og hektisk surrisarium av barnegråt, løpeturer hit og dit og stressetistress? Jeg håpet inderlig at jeg vant dette veddemålet.

 

Mitt vitne ble togkonduktør Jan Erik Strøm, som du på bildet over kan se holde Terje Fossum og meg i en thumbsup.

 

For her sitter jeg i familievogna og puster rolig og avslappet. Barna er sammen med de andre ungene borte i lekerommet, der de tegner, klatrer, leker i tunnell, ser tegnefilm og koser seg. 

Jeg drikker kaffe, skriver og nyter utsikten.

Vi har passert Oppdal, hvilket betyr laftede hus, bekker, elver og grønn flora. 

 

 

 

Jeg vant altså veddemålet, selv om jeg selv trodde jeg kom til å tape. Her inne i familievogna står tiden stille, mens toget suser gjennom Norges vakre landskap. Alt jeg som mor behøver å gjøre, er å skifte bleier og gi dem mat. Utover det kan vi bare kose oss til hunderfossen alle tre.

Innimellom kommer de bort til meg og sier: "Mamma, kooos!" For de er så glade og fornøyde at de strør rundt seg mer mammakoser og mutternklemmer. Aaah! Livet er skikkelig digg! Den eneste rampestreken jeg har vært utsatt for hittil var da lille Even absolutt skulle være med mamman sin på toalettet. Bare for å trykkåpne døren før jeg var ferdig, til stor glede for køa utenfor.

 

Bestill deg en tur med NSB, og smak på Norge bit for bit. Kanskje beat for beat med musikk på ørene? Uansett er du velkommen til å reise på den mest miljøvennlige måten du kan, bare klikk deg inn på lenken under:

https://www.nsb.no/

 

 

Få med deg hvordan denne gjengen gjorde en god gjerning...og en gutt på 8 år glemmer det aldri. 

Møtet med familien Hang fra Vietnam, satte spor i minnet til skolegutten Mathias fra Trøndelag. Det var rett før stengetid i tivoliet Tusenfryd, og vi skulle bare løpe bort til badelandet for å ta en dukkert. Der møtte vi familien Hang, og de hadde vunnet mange Minionsbamser. Som mor tenkte jeg kjapt. Både Mathis og lillebroren Even på 2 år (som da var hjemme hos sin far i Trøndelag) elsker minions. Jeg spurte om de hadde lyst til å selge to bamser, og fikk positivt svar. Så var det prisen da. En sånn stor bamse koster opp mot 400 kr, så jeg ble for sjenert til å foreslå en pris. Da sa pappa Hang: "Hundre kroner stykke." Jeg spurte om han mente de største bamsene, for real? Oog det var nettopp dem han mente. Vi jublet, og jeg kjøpte de to bamsene dønn. Jeg ble like glad som Mathias, og kunne ikke tro kuppet. 

 

 

Kanskje var det karma, siden vi ga bort en gratisbillett til heldige Petter Ruud, som vi møtte ved inngangen? Han ble skikkelig glad illefall. 
 Aaah Tusenfryd er deilig, på en varm sommerdag...Vi kommer aldri til å glemme den deilige dagen i tivoliet, eldstesønnen min og jeg.

 

Lyst på en morsom dag i fantastiske Tusenfrys du også?
Gå inn på http://tusenfryd.no/ og se om du finner et tilbud som passer deg alene, deg med familie, eller deg og dine venner 😉 

Kanskje møter du også noen heldige bamsevinnere der inne, hvis du ikke.. 

 

 

...vinner deg et par bamser selv 😉
  

Familie langer ut mot tivoli


 

 

En familie hadde i sommer en spesiell opplevelse på Norges stolthet i Østfold.

Etter opplevelsen på tivoliet har Tonje Gravdehaug Vesnes og Daniel Nilson med barn, følgende å si om Tusenfryd i sin helhet: "Vi kommer til å måtte komme tilbake dersom ungene ønsker det, for dette var en særdeles bra dag!" 

 

Familien storkoste seg på Tusenfryd dagen lang, og vil altså si ja dersom barna vil tilbake for å kose seg med de fantastiske karusellene. Hvordan kan man stå i mot et tivoli som er like morsomt for voksne som for barn? 

 

Man kan lett tenke; "Søren at de måtte lage noe SÅ bra som Tusenfryd, og med så lettvindt ordning der man betaler for hele pakka i inngangen, og koser seg så mye man vil hele dagen. Eller sesongen. Man vil jo tilbake gang på gang. En stakkars voksen blir hekta, og greier ikke stå imot et tivoli som dette!"

 

Har du testet ut nyheten Ragnarok i Tusenfryd? Gigantisk og mektig; en attraksjon rett tilbake til Vikingetiden. Les mer om Ragnarok her: http://m.forbipolene.blogg.no/1498571626_tusenfryds_nye_storsatsing_kostet_55_millioner_kroner.html

 

Tusenfryd's hjemmeside: http://tusenfryd.no/

Tusenfryd's nye storsatsing kostet 55 millioner kroner


 

Bli med når jeg avslører noen reelle fakta rundt den enorme nye storsatsingen på vår alles kjære Tusenfryd. Du vil ikke gå glipp av sommerens beste tivoliopplevelse!

 

Det buldrer. Det suser. Det er Ragnarok, og det er bare å holde seg fast mens magen kribler og du virkelig lurer på hva som venter rundt neste sving. Men hey! Det er ikke en sving; det er en virveltrakt!

 

1,3 millioner liter vann renner fyller det detaljerte elveleiet i Tusenfryd's nye storsatsing Ragnarok. 4400 liter vann pumpes ut i sekundet, og den spennende og vakre familieraftingen åpnet 1.juni 2016.

 

55 millioner kroner kostet det tivoliet å satse på det ledelsen lenge hadde drømt om å kunne tilby sine gjester, og nå har Ragnarok blitt en stor suksess. Det strømmer på med gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder, og det er ikke så vanskelig å forstå når man tester ut herligheten. 

 

Visste du at det er gratis å benytte seg avTusenfryd's karuseller, badeland og andre attraksjoner inne i tivoliet, når du først har betalt deg inn i parken? Også Ragnarok. Det er bare å reise tilbake til vikingetiden så mye du vil ;) Kun en av de aller største attraksjonene koster penger i tillegg, ellers er det bare å kjøre på. 

 

Min sønn og jeg bare MÅTTE teste Ragnarok, og den får terningkast 6!

 

Med sug i magen setter vi oss oppi de runde små vikingeskipene og flyter ned i elva. Vi ser mektige vikingelandskap langs bredden, og dras tilbake til tider med eldgamle hus og trebåter, som i et slags levende museum. Kom bli med og nyt bildene. Or order fun for real: http://tusenfryd.no/

   


 


 

Gira på moro i ferien? Sjekk ut Tusenfryd's tilbud her: http://tusenfryd.no/

DIAMOND HEAD er klare for TONS OF ROCK


 

Det er få timer før det braker løs på Tent stage i Halden's Tons of rock, nærmere bestemt kl 16.10 -16.50, og Diamond head sitter nede ved resepsjonen på Quality og er klare. Eller er de det? De mangler trommisen Karl, og vi venter en stund på ham, før vi får beskjed om at Karl ikke er helt i form. Så vi tar både bilde og en prat uten ham. Han trenger nok bare en stund, så er han klar for flere tonn med rock, han også. Gitarist Brian låner gullspinneren til min sønn Mathias, og påpeker at han har uvanlig hårfarge. Jeg påpeker at Mathias har uvanlige foreldre. 

 

Diamond head er anerkjent av Metallica og Megadeath som en viktig innflytelse, og har innslag av Danmark i form av låtskriver og vokalist Rasmus. Han og jeg får en del å prate om, siden jeg skriver tekster selv. Vi snakker dessuten litt om spinner-take off både her, i Danmark og ellers i verden, og at det er bra for oss med ADHD å holde på med den. 

Nå skal vi ordne oss klar for rockefestival. Er DU klar? 

(Bilde, fv: Brian, Rasmus, Abbz og Alex. God bedring Karl 😉)

 

Har du hørt om ROCKETOGET?Annonselenke

 

På vei til rockefestival sitter en glad og fornøyd gjeng i NSB's bakerste vogn. Heavy metal runger rått gjennom kupéen, og alle er med. Det er Divided multitude som holder små konserter på rocketoget som er på vei til rockefestivalen Tons of rock i Halden. 

(Bilder over er knipset av NSB's ildsjel og markedsansvarlig Terje Fossum)

 

Vi har lenge vært spent på denne turen, 7åringen min Mathias og jeg. Tenk å oppleve konsert på tog? Wow! På perrongen i Trondheim møtte vi en like klar gjengmix bestående av rockere fra Sandesjøen, Steinkjer og Nordnorge. Fra høyre: Tor, Simen, Silje, Arnt, Emil og Stian. La oss si de var like klare for rocketoget som oss:

 

På Oppdal var det klart for første konsert, og vi fikk bakoversveis av hele opplevelsen. Jeg finner ikke ord. Bandet er rett og slett råbra, og stemninga kunne ikke vært bedre. Mens trær og innsjøer suste forbi togvinduene, kunne vi nyte tidenes mest originale rockekonsert. Vokalist Sindre Antonsen ledet an med power i stemmen, og man kunne merke at disse gutta kjenner hverandre, i et progressivt melodisk metal band som har eksistert siden 1995. De spiller både cover og egne låter, og resten av bandet består av Christer Harøy, Anders Vinje, Rayner Harøy og Eskild Kløften.

 

 

Nå lurer dere sikkert på hva som går av NSB? Rockekonsert på toget? I alle dager. Men fakta er at siden markedsansvarlig Terje Fossum gikk inn i sin stilling i 2014, har NSB gjennomgått store forandringer, med faste innslag av trekkspill, fløyte, troll, dronninger og brannbamsen Bjørnis. Utover det et helt spekter av spennende innslag av dansetog, litteraturtog og mye mer innen kultur. Det skal nå være kult å ta toget. Jeg kommer tilbake til dette i et senere og mer detaljert innlegg.

  


Hils på (f.v.) Anders, Emil, Stian, Ola, Simen og Rolph. De er strålende fornøyd med rocketoget og stemninga:

 

 

Nå sitter vi her i restaurantvogna med et muntert band og en trivelig dj, og vi suser snart inn på Oslo S.
Ønsk oss god tur videre: ROCK ON!Sliter du med mareritt? Da kan dette være verdt å prøve 

Annonse

 

For 10 år siden var jeg så plaget med mareritt at jeg "våknet" i drømmene bare for å oppdage at jeg var midt i marerittene igjen. Så "våknet" jeg igjen, "gikk ut på stua", og der var de fortsatt, alle de grusomme folka som skulle meg fra drømmeland. Da jeg endelig våknet ropte jeg og var livredd. Det var helt forferdelig slitsomt, og jeg var aldri uthvilt. Skeptikeren meg hadde i tillegg ikke tro på drømmefangere og sånnt. 

Men jeg syntes de var fine, så jeg begynte å kjøpe med meg en eller to hver gang jeg var i Oslo og innom favorittbutikken min Shangri La. (Ikke i nærheten av Oslo? Stikk innom nettbutikken: http://www.shangri-la.no/shop/http://www.shangri-la.no/shop/ ) I den butikken selger de skikkelig ekte vare innen drømmefangekunsten, og jeg startet å samle på dem.

 

Jeg hang dem opp omkring senga mi og rundt i hjemmet mitt. Plutselig satt jeg der en dag med senkede skuldre og et smil, mens jeg tenkte på det deilige faktum at jeg kun husket gode drømmer fra nettene bak meg. De grøssende marerittene hadde forsvunnet. Jeg var fri. Ikke vet jeg, om det kan være fordi jeg var og er omgitt av vakre drømmefangere, men jeg har en mye bedre livskvalitet, og vil iallefall ikke kvitte meg med drømmefangerene mine.

 Nå har jeg et intenst og vakkert forhold til drømmene om natta. I hverdagen opplever jeg ofte å stå midt i noe jeg har drømt forut, og jeg er aldri redd under REM-søvn. 

Så hvorfor ikke prøve? Christian og gjengen på Shangri La kan guide deg gjennom jungelen av real stuff fangere av drømmer, og du vil bli imponert over utvalget.

 

Vil du vite mer om drømmefangere? Da har blogger Linnimalie skrevet et lang og lærerrikt innlegg om emnet. Linkilink: http://m.linnimalie.blogg.no/1286021996_hva_er_en_drmmefanger.html


Fra vinterbryn til sommerbryn: Denne dama fikser øyenbrynene dine


 

Hører du med til nittitallstøffingene som piercet øyenbrynene dine selv for å være enda tøffere? Da vet du at vi lærte noe nytt noen år senere: øyenbrynene ble aldri de samme igjen. 

Det finnes løsninger hos Stine på salong Daisy, og nettopp øyenbryn er hennes spesialitet:

 


 

Mine øyenbryn er under behandling over tid i Salong Daisy, siden jeg mistet en del hårvekst da en kompis piercet øyenbrynene mine. Men Stine greier å ta tak i noen fjon og lokke frem litt bryn, med voksing, farging og styling.

Ta kontakt med Stine på denne siden, og hun tar gjerne i mot deg i salongen sin i Stjørdal: https://www.facebook.com/salongdaisy/

  

På disse stedene i Norge finner du edelstener og diamanter


 

Blant huldre og troll, mellom berg og fjell, bor eventyrlystne nordmenn som drømmer om å finne glitrende, fargede edelstener og gjennomsiktige bergkrystaller. Er du en av dem? Det er jeg og den eldste sønnen min. Vi er glad i ei real skattejakt. Derfor var det en fryd å finne ut at en av mine bloggsamarbeidere har drevet med steinhogging siden ungdommen, og reist på uttallige steinturer, på evig jakt etter edelstener og krystaller. Han har gjort seg kjent med Norges berg og fjell, og deler gladelig med dere hvor han finner de glitrende stenene.

 

(teksten fortsetter under bildene) Hans Christian Røgler har drevet med steinturer siden 1990, og er efaren innen feltet. På de geologiske eskursjonene rundt omkring i landet bruker han og turkameratene hammer, meisel og pirke. Han har i tillegg vært sjef for den spennende butikken Shangri La i Karl Johans gate 2 i Oslo, i 36 år. Der kan man kjøpe mellom 70 og 100 forskjellige typer bergarter. Alt fra edelstener til krystaller. De fleste er handelsvarer, og tromlet blanke og skinnende, og noen av de som ikke er tromlet har Hans Christian og hans gutta på tur, funnet selv. Men han samler ikke for å selge i butikken. Dette er en av de store hobbyene hans, og det er når han kommer hjem med 10 til 100-talls av kilo med stener at det er gøy å legge litt i butikken.

 

Steinguide under bildet.

 

 

Velkommen til Hans Christian Røgler`s Steinguide Norge:

 

-La oss begynne med bergkrystaller. Disse kan man egentlig finne over alt, men de flotteste og største (opp i 15 kg) har Hans Christian funnet i Hattfjelldal i Nordland. I Nordland kan man også finne Amazonitt.

 

- På Froland er det rubiner å finne, og det er bare på Froland det er rubiner å finne i det hele tatt.

 

-I Minnesund ligger Byrud gård, og der kan man betale en liten sum for å lete i smaragdgruvene der. Smaragder i Norge kan man bare finne ved Minnesund.

 

- Thulitt kan man finne i Trøndelag. Den var Norges nasjonalstein før. Nå er det Larvikitt som har overtatt tronen.

 

-På Svartisen og i Hurum er det Akvamarin å finne. På Hurum kan du også finne Topas.

 

-Granater finner du mange steder, og det er mye å finne på Hamarøy og i Fauske.

 

- Ametyster: Mange steder, men tilstandene er desidert best ved Stange i Hedmark.

 

Lykke til, og god tur ;)

 

....eller kanskje vil du heller gå på skattejakt inne i fantastiske Karl Johans gate 2, og la deg trollbinde av Shangri La`s vakre verden? Kanskje finner du Hans Christian der også. Slå av en prat da vel. Han kan så meget mer enn om edelstener og krystaller, blant annet om sommerfugler. Hvilket jeg lover å komme tilbake til.

 


 
  

Personlig innlegg: Tankene mine langs linja får du her 

 

I sidesynet ser jeg grønne marker danse i takt med røde hus, fjøs og stripete fart. Jeg har for lengst satt musikk på ørene. Lenge satt jeg her i restaurantvogna og forundret meg over en mann i dress som snakket i et sett med en annen mer stille mann. Snedig, tenkte jeg, at det finnes folk som skravlet mer enn meg. What happened to breathing, akkurat nå som jeg skulle nyte togturen min og masse spennende skrivejobber og bilderedigeringer. Så husket jeg spotify og øreplugger: Let`s Music!

 

Dette er et genielt og ubeskrivelig fantastisk kontor. Hver gang jeg setter haka mi i hendene for å brekke av og la tankene vandre, har utsikten endret seg. Fra vidder og fjell, til norske bygder og fossefall. Fra vann til dyrket mark, og biler på landeveier. Jeg ser små hvite strender langs elvekroker, mens toget suser over broer, og en traktor brummer trofast på åkeren sin. Grus har lagt seg ved fjellføtter, og den norske fjellheimen får meg til å føle meg hjemme med sine laftede hus og røde fjøs. Her i togvognene hører jeg hjemme. Her er jeg mer norsk enn noensinne.

  

Jeg har gledet meg til denne returen tilbake til Trondheim, så jeg ankom Oslo s med et smil som jeg ikke greide å skjule. I natt sov jeg over hos snille Lakhsmi, Ketil, og med gøyalt selskap av kompisen deres atle. For dere som undrer på om vi var fulle rett og slett, da vi lagde snapvideoen "Tabasco-Atle tar utfordringen", er svaret: ingen av oss hadde rørt alkohol faktisk. Jeg er avholds, Lakhsmi er for tiden også avholds, og de to andre er måteholdne, så vi var alle helt edru. Det er gøyere sånn.

  

Restaurantogna er fylt med trivelige, blide folk som spiser og hygger seg. Hils på Airi Anneli og Martin Hagen, som koser seg på vei til Trondheim, og påstår at det å reise med tog er rett og slett trivelig. Jeg er enig.

 

 

Det er plass til alle slags mennesker her i hos NSB, også en freak som meg. Men jeg må nok innrømme at jeg bare pyntet togsetet mitt for anledningen på bildet under. Dere vet, jeg var jo en hyggelig tur innom yndlingsbutikken min Shangri La i Oslo. Les mer om det her: http://m.forbipolene.blogg.no/1494706595_du_fr_ikke_ta_henne_fra_meg_jeg_kommer_ikke_til__svikte_henne.html
 


 

I det jeg ser ned i et elvedyp med skarpe klipper og heftig strøm, kjenner jeg at jeg er glad jeg tar toget hjem i dag. Her kan jeg både jobbe, slappe av, spise, snakke i telefonen, skrive sangtekster, legge tarotkort, drikke kaffe, bli kjent med tognaboer, være meg selv; og ellers ikke være redd for å falle ned fra himmelen.

 

Jeg rekker å utvikle meg. Tenke. Fatte slutninger. Som det å spekulere på hvorfor jeg alltid automatisk innbiller meg at folk er mine enemies. Hvordan jeg automatisk tenker at folk er fiendtlig innstilte mot en freak fra nedrerste trinn som jeg før satt og dinglet med føttene mine på. Så jeg ser meg rundt i restaurantvogna og tenker at de alle er mine potensielle venner. At de kan være fiendtlig innstilt hvis jeg møter dem med sure lepper og flakkende blikk. At de også kanskje trenger et smil fra meg, for å avvæpnes i sine indre landskap. 

 

Gamle vaner kan endres i ei restaurantvogn hos NSB. Varierende natur i sidesynet påvirker endringene på en behagelig måte. Stress? Hva er det? Jeg la der igjen hjemme før helgen da jeg dro.

 

Vi ruller mot Dombås og ler litt av en morsom konduktør på høytaleren. Her inne er vi alle på vei et sted. Mama is coming home ;) 

  

Reiste seg og spilte rock på toget: Nå skjer det igjen; Gå ikke glipp av ROCKETOGET 22. juni 2017 

August 2016; rockebandet Razika (bildet over) er på veg til RaumaRock. Det mange ikke vet i Norge`s land, er at markedsansvarlige i NSB har begynt å tenke i splitter nye retninger. Mens toget tøffer i sine vante spor, skapes ideèr i freshe baner innad i NSB. Fra gammel jord skal vakre planter gro, og grønnere marker får prege NSB`s nye konsepter. Nå skal det rockes! Det skal danses og det skal synges, gjennom vårt langstrakte land!

 

Derfor rigger Razika seg til i ei togvogn, og begeistrer de reisende med deilig musikk på vei til Raumarock. Aldri glemmer de reisende denne turen, og inntrykket av en togtur endrer seg til evig tid. Minner er kommet for å bli. Minner tar vi med oss videre, i det vi hopper av toget på endestasjonen, og rusler videre i hver vår retning.

 

På bildet under ser du gruppa Seljemark med Eden Brent på keyboard på Blues Train fra Oslo til Hell i september. Målet var Hell Blues festival, så hvorfor ikke bre festivalen utover norske statsbaner? (Teksten fortsetter under bildet)


 

 

22. juni 2017 braker det løs igjen. Klokken 08.18 tar toget av fra Trondheim stasjon, og suser i vei over Dovre. Da får du underholdring i form av rock. Det er et rocketog, rett og slett, der målet er festivalen Tons of rock i Halden. Det er festivalbandet Divided Multitude som spiller på toget, og kommer til å skape en opplevelse utenom det vanlige.

 

Bildet under: rockekonduktørene Rikke og Charlie. I midten: festivalsjef Svein Bjørge.

Rikke og Charlie er på plass 22.juni for å gi deg en glad rocketog-tur, med glimt i øynene og smil på lur. Velkommen ombord; tut og rock yeah!

  


 

Du får ikke ta henne fra meg; jeg kommer ikke til å svikte henne!

Jeg vet du vil det. At du ønsker det så inderlig. Det klør i fingrene dine, men du får ikke røre henne.Hun er fredet, and you can`t even reach her. Fingrene av fatet, og føttene på landeveien, bye bye, now hit the road!

Hun er freaken som bor i meg, og du har så lyst til å vrenge av henne batikkjumperen, ta ut nesepiercingen, og kle henne i de rosa prinsesseklærne dine. Du vil få henne til å forsvinne fort som fy, fikse meg og plukke bort hippie pippi og ronja røverdatter på en gang.Du har det klart; akkurat hvilken stil du mener ville kledd meg. Du ser meg sitte på en kafe og taste på en pv. Greit nok det, men fydda, jeg sitter der og småtramper takt og vugger rytme til musikken på ørene. Du har så lyst, men får ikke lov til å kle av meg energisk  adhd og glad bipolar. Du har ingen tilgang.

Og nå blir det verre for deg, din A4. Min store drøm om et samarbeid med min yndlingsbutikk har nemlig gått i oppfyllelse, og jeg føler meg rent forelska! Tenk å få fronte selveste SHANGRI LA, Oslo`s skatteste skatt, her inne på forbipolene!? Dette er stort for meg, I promise you that!

Hils på verdens kuleste, snilleste, råeste gjeng: Christian, Hussain og Chandra:

 

Er du noe for deg selv, du også, kanskje? Litt freakete, glad i røkelse, tarotkort, tribals, yin jang, alver og Shiaskjerf fra nittitallet?  Og god service, glad i det også? Men du bor ikke i Oslo og kan stikke innom butikken som ligger nederst ved Karl Johan mot østbanehallen? Da er det supert, ikke sant, at dette skattekammeret har egen nettbutikk:

http://www.shangri-la.no/
 

Bli med meg på min reise innover til freaken i meg selv i ukene og månedene som kommer. Jeg skal teste ut røkelse og erotisk olje, orakelkort, stener og jeg har vakre drømmefangere og klær å vise dere. Den fine batikkjumperen dere ser på bildene er selvfølgelig fra Shangri La, og den lille pungen rundt halsen inneholder tre forskjellige stener og små piercinger. I`m in heaven!

Her i Oslo er det en uterestaurant som er dagens kontor, og fingrene begynner å bli kalde; Queen summer where are ya?
 

 

Til slutt en liten titt på Shangri La. En LITEN titt, vi har så mye mye mer å vise dere. Kom innom da vel, og bli oppslukt av en lang gruve fylt med eventyrlige skatter i mengder:
   

 

 

Du gjetter aldri hva denne dama gjorde for å tapetisere rommet til sønnen sin kulest mulig

 

Det hele begynte slik: Jeg tok kontakt med superLinn fra Stjørdal, som altså bor på Lillestrøm, og pep om at jeg skulle til Oslo. Om jeg ikke kunne gjøre unna snorkinga hos henne og familien. Of course could I!

 

(Jumperen jeg har på meg på bildet under er fra http://www.shangri-la.no/ ) 

 

Hvordan skal man forklare med ord, gjestfrihet av type godhjerta? Linn og jeg kjenner ikke hverandre sånn kjempegodt fra før nemlig, men noen ganger bare vet du at du oughta get to know the person, you know! Og for en kjemi! For ei dame, jeg digger henne, she`s awesome! For ikke å snakke om den utadvendte mannen hennes og de herlige barna deres! Jeg følte meg skikkelig velkommen, og kommer til å savne dem. Må bare treffe dem alle igjen!
 


 

Vi var over hos naboen hennes i går kveld, og der var alle Lillestrøm`s real ladies samlet i ei stor stue. Kjempegøy. Som vanlig likte jeg å unngå oppmerksomhet rettet mot min avholdenhet, så jeg laget funlight fruktsaft på ei ølflaske jeg fikk av Linn. At det er saft, er det mer morsomt å røpe sent på kvelden.

Jeg vil takke gjengen på Lillestrøm, supertøttene glade fruer of the little streem, you rock bad ass! Og jeg skulle så gjerne festet natta lang sammen med dere og kaffekoppen min, men jeg måtte krype både til korset og senga allerede i tolvtida i går.

 

(overskrifta? Åja den ja. Joa, kommer tilbake til den helt nederst her...)
 

I mårest fikk jeg tatt en varm dusj, og da jeg kom opp på kjøkkenet hadde Linn laget deilig omelett, og jeg fikk en kaffekopp i hånda; at det går an! Jeg ble så lykkelig av å sitte der og spise omelett laget med hjertet og drikke varm kaffe !

Nå sitter jeg på dagens kontor ved Karl Johan, og her har jeg laget et innlegg som publiseres i kveld. Min store drøm om det ultimate bloggsamarbeid, har nemlig gått i oppfyllelse: følg med, følg med!

Snart går ferden videre til enda ei grepa dame, som jeg håper jeg får blogge litt om senere ;)

 ...men waitaminute! Vi må ta en titt på Linn`s fantastiske interiør-ideèr:

en stokk til å henge kjoler på! Must have  ....and it`s free! Sjekk lampeløsningene forresten! Drømmefangeren har Linn laget selv.På rommet til gogutten på 8 år har Linn sendt inn et bilde som hun printet ut fra internett, til ,et selskap som lager tapeter. Hvor kreativt er ikke det? Takk for meg, trivelige familien, I miss you allready. 

Håper vi sees i sommer, kos dere på hytta :)
 

 

Lagde bråk på sushirestaurant; les hvordan betjeningen reagerte 

Noen mennesker bråker mer enn andre, tar mer plass enn de fleste og irriterer enkelte. Disse ler høyere og bruker litt vulgære ord og setninger. 

Hvordan tåler en restaurant slike som oss? Bli med da forbipolene og Nandita testet service og mat på sushirestauranten "Sushi me" ved Solsiden i Trondheim.

 


 

 

Vi er alltid overalt, med en enorm energi. Tar bilder, snakker høyt og ler så det koker. Likevel fikk vi strålende service og nydelig mat av denne superdama:

 


 

Jeg må bare bøye meg i støvet: å teste en for meg, ny sushirestaurant i Trondheim var en fantastisk opplevelse.

 

 

Det var rom for latter, liv og røre...
 


 

...og maten smakte aldeles nydelig. 

Jeg tilogmed likte det spesielle badet de har på Sushi me. Faktisk verdt å stikke innom bare for å få med seg tidenes mest elegante toalett 😊

  

 

Amerikanere inntar norske tog 

 

Innerst inne er jeg en rømling. En reisende. Jeg elsker å legge tusen tanker igjen der jeg bor, sammen med følelser jeg ikke behøver å ha; og stikke. Jeg setter meg på toget, og vet at byen forsvinner bak meg. Men jeg setter meg med nesa mot målet, og ser meg ikke tilbake.

 


 

Her sitter jeg på en sovelugar i NSB's deilige nattog. Små knirkelyder er velkjente, og da vet jeg at jeg er på eventyr. Jeg er så lykkelig at tårene presser på, for dette er nettopp hva jeg behøver: å stikke av langt til pokker alene, og suse i vei. Skribenten i meg trenger den roen og freden som en lang togtur kan gi meg. Jeg sitter i senga og skriver, og det er bare å gi seg hen inn i natten. Jeg skal til Oslo. Naboene mine er fra Atlanta i USA, og Christian forteller at han var i Norge da han var 6 år gammel. Kona Maddie derimot, har aldri vært i Norge før. De to og Wendy har reist med hurtigruten, og er nå på vei hjem. "Norway is beautiful!" Sier de og smiler. Jeg kan høre dem le på den andre siden av veggen når jeg setter meg på sengen for å jobbe med dagens bilder. Det er tydelig at de liker å ta toget. Jeg møter andre med like mye flyskrekk som meg, og de koser seg like glugg, de også.

  

 

There's power in fredom. Og er det noe denne dama behøver, så er det frihet.

 

Jeg trenger å bringes mot målet i mitt eget tempo. Bli kjent med folk, skrive, se på naturen som suser forbi, og legge meg og sove i ei deilig seng.

Før jeg kom meg hit i lugaren min, hadde jeg også et lite eventyr i Trondheim by sammen med to flotte fotografdamer som jeg er så heldig å kjenne. Nandita og Marte er to like snedige skruer som meg, og noen timer med dem er rett og slett muntert! Nandita er hun som har fotografert de bildene bakfra der vi vandrer, og hvis du er nysgjerrig på hennes fotooppdrag, finner du henne her: https://www.facebook.com/nmpfoto/

 


Dere som følger meg på snap (forbipolene), har allerede møtt Nandita og Marte i dag ;) Mye kan skje når vi er ute og surrer. På bildene under kan dere se oss sammen med folk vi ikke kjenner, men som vi skravlet en good talk med likevel.

  

Så mange ganger i livet mitt har jeg sverget til toget. Da jeg rømte til Stockholm som 18-åring, var det toget som var min venn. (Les gjerne den historien her: http://m.forbipolene.blogg.no/1453157975_18012016.html ) 

Noe av det beste jeg vet er å våkne opp en time unna Oslo, stelle meg, spise, og se byen åpenbare seg utenfor togvinduene. Det vakre er at det er tidlig nok til at Tigerstaden ikke har våknet helt enda. Men det har jeg; våknet fra hverdagens stress, kjas og mas, og reist meg lykkelig fra ei søt lita seng i en akkurat passe stor lugar i et tog. 

I løpet av helgen kommer jeg tilbake til vårt kjære NSB, og dere kommer til å bli overrasket over hvor mye dere ikke visste. Jeg kan røpe et par ord: "Rocketoget", hørt om det? Eller hva med "Dansetoget"? "Sommertoget"? 

 

NSB er faktisk mye mer enn du vet fra før. De siste 4 årene har så mange kreative endringer skjedd i kulissene, at det spennende nok er verdt å ta en nærmere titt på. Her er action, spenning, veldedighet på høyt nivå, og litteratur blandet med musikk og fokus på barn. Når jeg får tårer i øynene av å skrive dette, forstår du sikkert at jeg har fått vite fakta om noe stort og rørende. Derfor vil jeg dele det med dere i løpet av helgen.

 

Nå skal jeg rusle en tur bort til restaurantvognen, skrive litt dikt, kanskje bli kjent med resten av restauranten som vanlig (😂) og så skal jeg krype til køys og sove meg til hovedstaden. Der skal jeg treffe noen supre folk som jeg kommer tilbake til :) 

 

Vi toges ;)

  

Derfor reiser forbipolene til Oslo i morgen 

Kjære blogglesere.

 

Dere fortjener en oppdatering. Som dere kanskje har forstått, er jeg til enhver tid omgitt av et rikt nettverk. Med "rikt" mener jeg at det er variert, og bestående av ja-mennesker som jeg respekterer, og som respekterer meg. Det har jo lenge vært slik at jeg kutter ut de som ikke faller innenfor denne kategorien, og sitter igjen med de fantastiske ildsjelene. De som ønsker å faktisk LEVE livet, uten misunnelse, men med inspirasjonen i behold.

 

Nå skal bloggen berikes; dette blir en spennende sommer. Den siste uka har jeg jobbet med å bygge enda mer nettverk, og flere flotte samarbeidsavtaler har blitt inngått. NSB ønsker å bli med på reisen, favorittbutikken min er med, og neste uke får dere hilse på et velkjent band. 

 

Men først skal jeg innta mitt nye kontor, nemlig NSB's togkupéer. I morgen kveld går jeg ombord på natt-toget fra Trondheim til Oslo, der jeg har bloggting å gjøre og folk å treffe. Jeg kommer til å skildre selve reisen på den måten dere kjenner til, og kanskje har NSB og jeg et par hemmeligheter å dele med dere, som dere ikke visste om fra før. Søndag ankommer jeg Trøndelag igjen, med et deilig dagtog for en skribent som meg.

 

Når forbipolene er på tur, er hun fri som fuglen, og alt kan skje. Noe er planlagt, men mye er uant. Come join us ;)

Måtte dra fra salongen før vippene var ferdig lagt; sjekk hvordan vippedesigneren reagerte 

Å freshe seg opp med vippe extensions har blitt en hit de siste årene, og nå tenkte jeg at jeg skulle prøve dette jeg også. 

 

Jeg la meg til rette med musikk på ørene i Stine Walskrå Iversens Salong Daisy på Stjørdal, og hørte deilige låter mens jeg ble dullet med. Man må ligge stille og rolig lenge, derfor anbefales musikk eller lydbok på ørene.

Hun brukte en blanding av singelvipper og faner for å tilføre volum på de stedene jeg ikke hadde så mye naturlige vipper. Jeg skulle få vipper på 9-12 mm med en tykkelse på 0.07mm omkrets per vipp. 

Okay, jeg er en coctail av ADHD og bipolar 1. Å ligge stille på denne måten gir meg mange idéer. Hun var kommet halvveis da jeg tok av meg ørepluggene og mumlet "Næ! No må æ stikk, æ, så..."

Stine satte seg opp, og sa med mer volum i stemmen enn noen vipper har i formen: "Hæææ? Kødde du no? Æ e bærre kommi halvveis!!" Hun spratt opp i vinkel og slo ut med armene mens hun hoppet opp og ned. Ok, hun gjorde ikke det. Ikke nesten engang.

 

Man må la det gå et sekund eller to, før man avslører spøken. Ellers blir det ikke like mye gøy over rampen. Anyway. Lettet kunne Stine fortsette mesterverket sitt, og jeg ble kjempefornøyd!

 

Stine fikser også øyenbryn, spraytan og voksing i salongen sin, og hun er skikkelig nøye; just saying :)

 

Har du fått med deg vår kampanje? Salong Daisy gir deg 30 % avslag på vippe extensions i 30 dager. Er du interessert; sjekk ut linken under for pris og videre info

http://m.forbipolene.blogg.no/1494093473_30__p_vippe_extensions_i_30_dager.html

 

   

30 % på vippe extensions i 30 dager 

Annonselenke

 

Har du lyst til å freshe deg opp til 17 mai, eller vil du bare bli ekstra fin til sommeren? 

La meg presentere for dere: superflinke Stine Walskrå Iversen!

 

Her inne på forbipolene.blogg.no er vi opptatt av at man skal få en sjanse også hvis man ikke har så god økonomi. Derfor har vi pønsket ut en inkluderende plan:

I Stine's Salong Daisy på Stjørdal, får du hele 30% avslag på vippe extensions i 30 dager. Prisen for ett nytt sett vipper er 1250,- , og nå koster det altså 875,- kr.

 

 Tilbudet gjelder fra 6.mai til 5.juni, og du gjør slik:

Gå inn på linken under og lik siden. Send melding på siden med kode "Vippe whoop" (Stine vil kontakte deg for booking). Del så dette innlegget på din facebookside. Lik og meld kode her: https://www.facebook.com/salongdaisy/

 

Velkommen til en kreativ vippedesigner i nydelige omgivelser, som i sin salong har den intensjon å få deg til å blomstre og føle deg bra.

 

Mvh Helene og Stine 😉

 

 

 

Unn deg selv bading og velvære til en rimelig pris 

Bli med oss til vårt andre hjem og vår beste venn; selveste Pirbadet. De er for sjenerte til å kalle det SPA, men jeg tør påstå at vi atter en gang har vært på et megaspa. Kom la oss vise deg hvordan du kan bade i vakre omgivelser for en rimelig penge. Er du noensinne i Trondheim: Gå ikke glipp av Pirbadet 😉

 

Noen ganger trenger vi us-time. Bare Mathias og jeg. Uten lillebror. Da er det aller beste vi gjør, å dra til Pirbadet. I dag fikk vi med oss morgenlufta i Stjørdal da vi gikk til togstasjonen. Vi pratet om vakre hus og om hvordan man burde rocke opp salmer, eller rett og slett rappe versene. Så tok vi toget til en Trondheim by badet i sol.

 

 

Jeg tok bilder inne i badelandet til dere før Pirbadet åpnet i dag, for å få med morgenstemningen. Se så vakkert det er, i Norges største innendørs badeanlegg. 

Velværeavdelingen har tropisk dusj, isdusj, friskt drikkevann, stillerom med solsenger, badstu og vanlig dusj. Utenfor har de også dampbad. Ansvar for eget SPA, med andre ord. All a mama needs. Derfor er det mye du får for inngangsbilletten her.


 


 

 

Du blir sulten også, ikke sant. Her inne kan man bo hele dagen, og jovisst kan man kjøpe seg mat på en restaurant her. Men det blir fort dyrt.

Derfor har Pirbadet tilrettelagt for at du skal kunne ha med deg medbrakt mat og drikke, og sitte ned i harmoniske omgivelser i matpausene. Vår meny var enkel i dag. Mathias spiste pølser i polarbrød og capri sonne, pluss påskegodteri. Jeg laget meg salat i et Gresk yoghurt - spann, med ostebiter, 4 kokte egg (kokte dagen i forveien), purreløk, paprika, ostebiter, tomat og agurk i ayolisaus. Min drikke var ei stor flaske hjemmelaget farris med funlight i. Vi storkoste oss mens vi satt og spiste, men Mathias vil nok ha annen meny neste gang. Det var ikke så suksess med polarbrød rundt pølsene.

  

Sommeren for tre år siden bodde vi her inne i Pirbadet i tre døgn, Mathias og jeg. Dvs vi bodde på hotellet ved siden av, men slo vår egen rec ved å bade i 10 timer i strekk dag nr 2. Med stor gravidmage duppet jeg i vannet med vanndilla i stedet for cravings, til stor glede for Mathias. Vi elsker Pirbadet; ingen tvil om det.

 


 

Kom deg inn på linken under for å sjekke ut Pirbadet's hjemmeside. Der finner du åpningstider og priser. Husk medbrakt mat og drikke; det er like så spennende når du setter sammen din egen meny ;) Del gjerne, så nord og sør får vite mer om den stolte midten av landet.

 

http://www.pirbadet.no/

 

 
 

Ser du hva disse to holder på med?
Se godt etter. Det er mye rart et blondt hode kan finne i skauen, skal jeg si deg. 

For du ser vel hva de gjør?

Noen stokker som driver og holder på med something åpenlyst, midt i skauen. Rett ved stien. Et eller annet, liksom. Det kan se ut som om de leker dyr og greier. 

 

God påske fra Lykketoppen Stjørdal

 

More animal wood in the hood:  

Første sommerdag og duket for eventyrhelg! 

Hva er vel bedre for en åtteåring enn å få mamma helt for seg selv en hel helg uten å måtte dele mamsen med lillebror? Eller for en lillebror på 2 år å få pappan sin for seg selv en hel helg, uten å bli sjalu på storebror? 

Det er duket for en spesiell påskehelg. Dette har vi som foreldre tenkt nøye gjennom. Denne helgen skal barna våre endelig få tid alene med den foreldren de bor minst med. 

 

Mathias og jeg startet med tivoli her på Stjørdal. Så ruslet vi oppover til tante Silje, Aron og Maria. Her tar vi pause før vi går eventyrstien hjem igjen, der det blir pakkings; for i morgen blir det Pirbading på oss. 

 

Vi drømmer om sommerdager sammen bare vi to. For lillebror er for liten for de planene vi har for sommerferien. Han skal ha alenetid med pappan sin, mens vi suser ut i vårt langstrakte land og finner på gøy. 

 

For man skal ikke glemme en snill og tålmodig storebror. En skal huske at storesøsken også husker, at det var en tid da de kunne slappe av alene sammen med mamma eller pappa, i fred og ro. 

Gjenskapning av en svunnen tid er viktig for fortidens alenebarn. Og jeg skal ikke nekte for at denne mamman nyter å kunne gi sin eldste sønn 100% oppmerksomhet. Fordi han fortjener det 😍

  

Vil du påskebade gratis i Pirbadet lørdag 15.april 2017? 

...da kan det lett la seg gjøre 😉

 

I påsken er jeg så heldig å ha et samarbeid med fantastiske Pirbadet i Trondheim. I den anledning vil min sønn på 8 år, og jeg, gjerne ha med oss en voksen og et barn som får gratis inngang til de deilige bassengene førstkommende lørdag. Norge's mest rause og omtenksomme badeland ønsker velkommen innom.

Kanskje har du som mor/far lite å rutte med i påsken? Har det blitt hjemmepåske her i Trøndelag av en eller annen grunn? Eller bare har dere lyst til å bade? Uansett årsak kan det hende det er en dag i varme bassenger, bobler og bølger dere behøver nå ;) Send meg en pm da vel. Gå inn på linken, lik facebooksiden forbipolene, og send meg en melding der: https://www.facebook.com/forbipolene.blogg.no/

Får vi flere henvendelser blir det lappetrekning, sier Mathias 8 år.

 

Ple@se sh@re noe så forbi polene, så vi når fram til de barna og de foreldrene som fortjener avslapning, lek og påskebading mest 😊

Sushi du aldri glemmer!

 

Hvor finner DU Trondheim's BESTE sushi, pent blandet med den beste servicen? Let's go maki!

 

Jeg skal nå avsløre for deg hvordan jeg overlever en høysensitiv shoppingdag i midtbyen Trondheim. Jeg tar inn det meste av inntrykk, og blir sliten bare etter noen timer. Det er folket. Det er gåingen. Bråket. Hele pakka. Jeg elsker Trondheim, likevel blir jeg helt ferdig av alle de massive inntrykkene. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har søkt tilflukt til Byhaven og trukket meg tilbake ned i kjelleren, der jeg finner en underverden jeg liker. Sabrura Sticks & sushi ligger det nede som en magisk underhavsrestaurant, og gir meg alt jeg behøver.

Nydelig mat. Hygiene. Peace. Superservice. God stemning. ro. Det er som om de som jobber der vet at de tar imot slitne shoppere, og som om de instinktivt tar bedre imot oss enn andre steder.

 Her kan jeg gå inn på freshe toaletter og vaske fingrene fri for by, for så å sette meg ned og puste. Så kan jeg fylle på med den næring og stille hvile jeg behøver. Jeg kan velge å sitte tilbaketrukket, eller midt i restauranten. Her er tilpasset alle behov slik at man får en god restaurantopplevelse.

 

Buféen på Sabrura Byhaven er virkelig noe for seg selv.


 

Her finner du blant mye annet Frosta-maki med jordbær, kyllingklubber, asiatisk salat, tempura futo maki med majones, rekechips, Shatari kylling sticks og alt av tilbehør. Det er bare å slå seg løs og spise seg mett. Ja du kan tilogmed vente en stund og spise deg mett igjen. 

Blottet for stress, mas, kjas og jag. Skjermet fra tut tut og eksos kan du trygt hente deg inn her nede for å samle energi.

  

Anja Wollan og de andre glade laksene på Sabrura Byhaven ønsker deg velkommen med et smil, og du kommer ikke til å glemme maten du får servert her. Topp kvalitet servert sammen med hvile, ro, balanse og harmoni. 

 
 

Derfor elsker vi GRAFFI!

 

Hei hå, bli med oss på vår fredagskveld i Trondheim, og la oss vise dere i bilder hvorfor det ikke var noen tvil om hvilken restaurant i skulle velge da vi suste innover til byen: Graffi Solsiden selvfølgelig!
 Et annet sikkerstikk en slik morrokveld, er denne superdama her: Christina, min egen Chris J. Hun stråler, som dere ser, og svikter aldri sine venner, men skaper god stemning. Chris J var dem som kom hjem til meg gang på gang under mitt siste svangerskap, og sa alltid: "Æ tok med mæ nåkka småtteri æ!" i det hun kastet godsaker og små gaver på stuebordet. Eller kaker hun hadde bakt. Snuppa mi! Tenk hvordan det varmet, jeg glemmer det aldri. Å dra til Graffi og spise med Christina må være det ultimate av helgekos. Dama har tilogmed dikta sin egen sang om Graffi 😂 Nederst i dette innlegget finner dere linken til hennes geniale lavkarbo-blogg "Meglerfru1".

 

(Bilde "dekket bord", tatt av Christina Johansen)

 

En grillfest på Graffi var det vi gledet oss til på turen innover tim Trondheim, og som dere ser på bildene, var det kanskje ikke så rart...
 

(Bilde tatt av Christina Johansen)

 

Mine faste lesere vet at jeg ikke reklamerer for hva som helst her inne på forbìpoléne, og alle som har vært på Graffi vet at dette er noe å skryte av. Hils derfor på den drevne daglige lederen for Graffi Solsiden: Elegante Jan Robin Berg:


 


 

Hils også på en av hans ansatte, ei blid og serviceinnstilt dame:

 

Etter vi hadde kost oss med perfekt tilberedt kjøtt og tilbehør, samt brus med masse kullsyre, ja og for ikke å glemme den varme gode servicen; var det på tide å fortsette bykvelden. Av businessgrunner kan jeg ikke dele på bloggen hva Trondheim ga oss av lattermild underholdning i går, men jeg lover å fortelle om det senere:
 

Du leser forbipolene.blogg.no

Christina Johansen sin lavkarbo-blogg: http://m.meglerfru1.blogg.no/

Facebookside forbipolene: https://www.facebook.com/forbipolene.blogg.no/

Snap: forbipolene

Jeg skal vedde på at du uttaler bloggtittelen min feil 😉 

Jeg vet det så godt, men jeg har bare latt det være. 95 % av mine lesere uttaler min bloggtittel feil. Og det er jo ikke så rart, men min egen feil: "Forbi polene" satt sammen i et ord, blir "forbi polene" sant? 

Vel, nei. Ikke i dette tilfellet. 

Bloggtittelen forbipolene er satt sammen av min diagnose, og mitt navn. 

Bipolar er altså diagnosen min. Tenk deg at du sier "bipolar". Du sier det med trøkk på i og fall i a, som i bìpolár, ikke med de manglende tonefallene i "forbi polene".

 

I denne diagnosen handler det om at sinnet går forbi polene ved sykdomsperioder. Forbi pol glad blir mani, mens forbi pol trist blir depresjon. Bipolar er det nye navnet for "Manisk depressiv".

 

...så legger du til slutten av mitt navn "Helene". 

forBIPO + lene blir altså ikke uttalt "forbi polene", men "forBIpolene" som du uttaler bipolar og slutten av navnet Helene.

 

God helg fra forpììpolene, som forresten skal på en sånn dateliknende greie i kveld 😎 Wish me luck ;)

 

Gå ikke glipp av makeover Even: før og etter!

 

Når håret vokset på et lite barnehode, da kan det fort komme litt i veien. Å løpe rundt og leke grrr og pow wow blir liksom ikke helt det samme når luggen danser foran øynene. 

Så Nouw's Helene N spurte Even:

 

Nakkehalen på 2 år ble kuttet, sidene maskinert med god hånd....
 ...frisyreformen ble nøye klippet......og toåringen min, han satt stille og rolig og lot det hele skje. Han syntes nok selv at det var på tide med makeover. Såååå flink en gogutt, mamma superstolt!

Kanskje du bor i Trøndelag og trenger en real makeover? Eller kanskje du som meg har barn med luggete lugg? Da kan du kontakte Helene N her: http://nouw.com/helenenordvik
 

Bye bye baby tale, hello boy!

  

Gjesteblogger: Even 2 år 

Hei folkens, whazzup?

Even is in da house! Ja nå er det jaggu på tide at jeg tar over denne bloggen til mamma, ikke sant? All denne kjedelige voksenbloggingen hu driver med mens jeg er ute i the real world og opplever livet der det skjer: nemlig barnehagen. Hittil har jeg ikke sett noen hage der. Men den er kanskje gjemt under snøen. Anyway, mamma bringer meg dit så og si hver morgen, og jeg digger det, men det må ikke mamma vite. For det er litt gøy å late som om jeg griner. Morsomt å se hvor patetisk golligolli-mamma reagerer da, mohaha. Skulle tro jeg var en baby!

Brorsan kom hit i dag, derfor er jeg litt ekstra tøff, for hverken brødhue mamma eller bigbrother merker at jeg gjør meg til litt ekstra og tøffer meg for Mathias. Han er så stor og cool, og jeg bare dååner assa, han er helten min. Så jeg løper rundt her og bare: "Å ÅO!", "Kjar fejddi GÅH!" og så løper jeg som en gangster hit og dit. Mamma ler. Aner ikke hva hu ler av. Hun ler av alt liksom så.

 

I dag vet jeg at mamma har jogga. Merker det på hele hu. Hun sprudler og stinker nydusja. Æsj. Damejordbærlukt! Hun skulle brukt den digge biler-såpa til storebror heller, den lukter det mann av ass! Dessuten. Hvem jogger i snø liksom? Jo mamma. Ikke har a coole joggeklær heller, men piper i at "jeg jogger ikke catwalk heller da!" Som om jeg ikke vet at bakken heter kætvåk. Håper ingen ser at det er min mamma som driver og løper der ute i karnevalklær!

Tror dere det ble fredagstaco i dag da folkens? Yndlingsretten min siden det er favorittmaten til Mathias.. Neida. Mamma skulle lage OMELETT heller, og vi skulle alle 3 lage den sammen faktisk. Og så laga vi grønnkålgull i stedet for å namme potetgull. Hun har plutselig fått for seg at hun skal ha en sånn sunn periode. Hah. Trenger det å gå utover oss stakkars små uskyldige en etterlengtet fredag da? Ja det behøver visst det! Takk mamma.

 

I skrivende stund driver jeg og taster fra drømmeland. Da vi skulle legge oss fikk mamma plutselig for seg at hun skulle gjøre 10 ting på en gang. På soverommet oppe på loftet! Hun skulle legge på poser med tøy på sengene (siden jeg spydde i natt mohahaaa arrrgh!) Vi kunne liksom ikke legge oss i hvite dyner. Why? WHY?), henge opp klær (skjønner ikke greia jeg, hvorfor ikke bare slenge klærne på stativet heller? mye enklere, så jeg prøver å vise henne ved å "hjelpe til", men hun tar ikke poenget. Vil ikke såre henne heller, så la oss bare la henne holde på..) flytte det ene skuffestativet fra Ikea (mens hun pep om hvorfor hun ikke har tenkt på før nå at det stativet jo stod i veien foran senga og gjorde rommet trist. Seriøst mamma? Ikke sett det før nå? Rommet var jo deppa. Det gråt hver dag.) og rydde i klærne sine (...er det tellekanter det heter hos andre folk? Vel, det har mamma aldri hørt om.) 

 

Det funka. Hun fikk det som hun ville! Hele greia var skikkelig trøttende. Jeg gadd bare å plage henne tre ganger med å sprette opp og åpne døra. Hehe, hun kommer alltid opp og later som om hun blir litt sint, men det ender med at jeg får kos og klem med en gang og en sang i et fang. Lettlurt sa du?

 

Nå sitter sikkert mamma og peser i den derre sofaen sin, og spiser sånn sukkerfritt godteri. Get a life? Nei hun mener hun har et. Så har hun sikkert slutta og stressa, slik at hun endelig legger merke til at jeg har bidratt bigtime i dag, med pynting av den kunstige stælken hun har på stuebordet. Klarer dere å se det? Mamma driver og henger på en sånn elefant (som jeg egentlig fikk låne som leke da men) og nå har hun satt på en ødelagt rosa sommerfugl der også. 

 

Igjen tar jeg i bruk hintemetoden. "Kanskje hun skjønner greia hvis jeg henger på en smokk." Uansett, hvis hun får henge på dilldall på den latekvisten, må jo jeg også få henge på smokken min. Rettferdig det vel?

 

Yeah! I mårra skal jeg tøffe meg enda mer for storebror, og kose massevis. For jeg elsker kos og suss og nit. Jeg mener. Jeg later som det. Kremt!

Yo yo yo fra toåringenes tivoli i drømmeland, Even Superleven bloggs ya!

  

Slik lager du enkelt jule-SPA for barnet ditt, som kommer til å juble!

 

Velkommen, la oss ta deg med på et bildedryss du sent vil glemme. 

 

...for:

 

...og det er både enkelt, gøy, og noe av det snilleste du kan gjøre for ungen din ;)

Slike storesøsken over 4 år (Mathias er 7), trenger å bli sett både som det lille barnet det er, og som den store broren eller søsteren, det også er. Noen ganger holder det ikke med ord. "Jeg er glad i deg" er en fin setning, men hva med å riktig VISE DET?  

 

Vi voksne er flinke til å si til oss selv at vi "fortjener det", for det har mang en reklame vist oss at vi gjør. Derfor tar jeg en ny vri her på denne annonselenken: Fordi barnet ditt fortjener det. Jeg kunne testet denne julenisseboblebiten selv:

...men jeg lar heller 7åringen min teste den. Fordi han fortjener det.

 

Så jeg lister meg ned og pakker badet fullt med blomster, planter, leker og lys. Han er jo et barn, så pynten blir knerten, lego og figurer. 

 

Så lager jeg barnedrinken Supersitrus, som du skal få oppskriften på her: 

Etter en stund ser badet mer og mer ut som et SPA. Har du ikke badekar, er det ingenting i veien for å  A: lage julespadusj med litt kreative ideér, eller B: Låne en svær balje og lage et minibadekar inne i dusjen, kjempecoolt!

 


 

Jeg lar barnet mitt vite at jeg har tenkt på alle detaljer, og tenner masse lys. Lyset på bildet her er kun til skue for bildet. Det måtte jeg flytte til en hylle før gogutten kom ned.

 

 

Han ble så glad at jeg får ikke forklart det. Nissen fra Lush forvandlet seg fra nissetass til knallrødt julevann, og Mathias storkoste seg. Han fikk selvfølgelig si fra hvis det var noe han behøvde; det koster så lite å varte opp ungen sin en søndagsstund. 

Jeg spør ham hvordan det føles, og får til svar: "Herlig, mamma, det føles som om du er tjeneren min!"
 

 

Det lekes, smakes på barnedrink og fylles på med mer varmvann. Gutten vil ikke opp derfra, rett og slett. Han har det skikkelig skikkelig digg. Er på barneSPA, og kan fortelle at han skal si det til hele skolen i morgen.
 

 

Ja dette var midt i blinken, og jeg får høre ungen min si stille: "Så heldig æ e...", mens han gliser et lykkelig smil.


 

Mathias oppdager Knerten oppe i hylla, så jeg må ta løs Knerten og la ham bade han også. 


 

Vær kreativ. Man har ikke alltid råd til å kjøpe tilbehør der og da. Lag SPA til barnet ditt likevel, om du får lyst til det. Du kan bruke det du har. Google hva du kan bruke fra kjøkkenet ditt for eksempel.  Kan salt, sitron eller melk brukes til noe innen SPA for barn? 

Gyldne tider? Ta turen innom Lush, eller stikk innom nettbutikken deres her http://www.lushnorge.no/   

Lush har de reneste, parabenfrie og økologiske produktene; som du kan vise barnet ditt og si: "Dette, kiden min, er produkter som ikke skader jordkloden som du vokser opp på, og som aldri testes på dyrene."

Lush er det ultimate. Du finner ikke renere, mer miljøvennlig, dyrevennlig og fair trade, enn dette. 

God jul med Lush 🎅🛁🍹🛀🎋🎁
  

 

Du leser forbipolene.blogg.no

Snap: forbipolene

facebook: forbipolene

Uansett legning - we are one roadtrip!

  

En Pasat krysser svenskegrensen, og 4 stk juleglade happilopper ved navn Diva, Roar, Britta og Helene, synger i takt med musikken; nå skal det shoppes. Nå skal det biles. And it better biles good!

Vi stanser sånn rent Harrymessig på Storlien, og kaster bort ca 10 minutter på å diskutere prisen på diverse julekindereggerier. Nei gosh, det blir 108 svenske kronar for 2 stk svære kindetegg, iiik.

"Er det i Åre vi skal rekke polet, Roar?"
-"Ja knis, haha, mulig æ er dårlig te å informer dåkker om kor vi ska..:

Men, Roar, vi kunne nå spurt vi også da..

"I want to be free!" Mercury ass. Ure the king in our car!

Ydmykt ser vi snurten av rompa til en skånsom elg, i det vi klokken 17.40 suser innover den altfor lange strekningen rett ovenfor Åre. Vi avtaler at noen nærmest hopper av i småfart; mens resten saumfarer det stengetidsbelagte polet. Jeg spøker med at dette nesten er som om nissen som må rekker nordpolen. Bare at dette er polet. Visstnok er det morsommere enn Dora the explorah værtfall. Innertier.
Med store og aldri så rent lite Harry øyne, inntar vi polet. Det er på tide å forberedejulebordssesongen, og vi har omtrent 10 minutter på oss.

Wuæææ...


Etterpå handler vi ost og sånnt, og jeg blir ikke særlig populær da  jeg har for lite penger på kortkontoen. I det jeg prøver å slå på mobilnettet, bygger køa seg opp, og nettet lar vente på seg. Noen varer må legges tilbake, og strengt tatt burde jeg vel føle meg flau. Who cares, jeg fikk spart penger på den andre kontoen, hellyeah :) Sorry svenske kassafyr, men dette er harrynordmenn, use to that huh? I give ya money, you give me credit :)

But life still goes on .. synger Mercury over anlegget i en Pasat på veien mellom Åre og Stjørdal.

"Jeg må tisse!!" betyr "Hææ må du bæsje??" 

"det er så kaaaldt!" betyr "Er du så kåt??"

Men så betyr det ikke det likevel. 

Vi stopper ved en restaurant, og da kommer feministen fram i Diva. Hun viser frem puppen som leg, og vi andre kan bare bøye oss i støvet. Hva er e pupp? Jo, et matfat god damned....

(For gods sake read it: http://m.forbipolene.blogg.no/1434047801_free_them_b__b_boo_bo.html

Så kjører vi ned til Stjørdal i skjønn harmoni, enige om at heterofile og homofile kan omgås i lykke og glede, joy and happiness!

Hvilket er et tema som etterhvert kommer til å prege denne bloggen framover:

-Hva er kjærlighetshistorien bak "homoseksualiteten"?

-Hvem er menneskene bak kjønnsdiagnosene?

-Hvem i alle dager bestemte normene omkring legning?

Mine venner er en nonstop-pose, get used to it. Vi har mye å fortelle, and goddamned u'll be surprised! ;)

Takk for verdens morsomste harrytur, Britta, Roar, Diva og Frack  -dette var gøy! 

10 grunner til at forbìpolene ikke har laget noen sminkevideo


 

 

På nettet florerer det av sminkevideoer med lekkert innbakt reklame. Dette er noe av det bloggere ble best kjent for. Har du som leser noen gang ever, like however, undrer deg over hvorfor i bjørkeskogen hu derre forbipolene aldri har fulgt både strøm og mote, og slengt ut en slik delikat "thisishowmemyselfandImakeupmyface"-video? Her kommer 10 grunner til nettopp det:

 

1. Mitt rufsete og lite innholdsrike sminkeskrin, nei, sminkeboks fra søstrene grene, ville blitt det motsatte av reklame for butikkene. Ansatte på parfymeriene ville glodd på meg med så drepende blikk at jeg nesten hadde dødd. For jeg HAR testa de dyre mascaraene, men det er og blir (og dette er IKKE sponset) den billige, grønne og rosae maybelline mascaraen jeg har falt tilbake på. De svindyre har bivirkninger som dryssing, sverting og en tendens til kun å fønke første gang jeg påfører dem på vippene Og jeg har faste produkter jeg bruker. Behøver ikke mer. 

 

2. Den derre freaka sminkeboksen på badet her er lite spennende å vise fram, og jeg handler kun sminke når jeg holder på å gå tom for det jeg da behøver. Jeg har EN brun og EN hvit øyenskygge, som jeg refyller på i et bittelite skrin. No need for more. 

 

3. Jeg kan bare en eneste måte å sminke meg på.

 

4. Jeg SERIKKEUUUT i det jeg sminker meg, med grimaser hit og dit; jeg tenker folket må spares.

 

5. Det ville slettes aldeles ikke blitt noen lærerrik seanse, siden alt fokuset ville forholdt seg på gummiansiktet mitt. Men en god latter; det hadde dere fått.

 

6. Jeg passer ikke inn i alt som er pent, vakkert og klassisk stilrent. Selv inne på et duftende parfymeri føler jeg meg malplassert dongerihullete feiladressert. I'm from the 80's, what am I doing here? Det var aldri aktuelt å lage sminkevideoer med mine foreldre's svære kubbe av et kamera. (Hihi, jeg ser for meg mamma og nabodamene lage "sminkevideoer" for hverandre på den tida. Liksom. Bare på liksom 😂)

 

7. Jeg lager annen type reklame, og trives med dette. Alltid har jeg måttet gått mine egne veier, svømt mot strømmen sammen med alle de andre kjerringene, og jeg bare KAN ikke herme etter som gåsene vi svømmer forbi underveis. 

 

8. Jeg fikk en idé da Even var baby, om å lage en slik original, rent ironisk og usponset versjon av en sminkevideo, nemlig; "Hvordan sminke seg i tidsklemma med en baby på fanget?" 10 minutter ut i eksperimentet føltes det langt fra riktig mot stakkars lille Even på fanget. For riktig nok KUNNE jeg sminke meg med ham på fanget og speilet på kjøkkenbordet, men bare når fokuset var på babyen min. Ikke på et forbanna mobilkamera. Og hva gjør vi med innlegg som ikke fønker? Vi kaster det i elva og fortsetter opp mot strømmen igjen 😉

 

9. Jeg kunne aldri laget en slik video seriøst, da jeg har mer interesse for skjult kamera og sånne greier. En GRUNN til å begynne å danse midt i gågata: Skjult kameraaa iha! En GRUNN til å dumme seg ut, yeah: skjuuult kaamera!

 

10. Jeg kunne latt meg sponset av Maybelline for bra mascara, men jeg kan ikke stå for alle de andre produktene innen merket. Jeg kunne reklamert for den digge flytende eyelineren til Makeupstore, men mascaraen deres er ikke noe for meg. Og jeg er ikke pen diva nok, jeg er bare en...

...freak of nature fra åttitallet, med en ungdomstid from the 90's, og da bærer man med seg en verdighet som strider mot glam og vesker som koster 17000 kroner. Man har en sunn holdning omkring alt det fornuftige man kan bruke de 17000 kronene til, og oppfordrer ikke leserene sine til å skaffe seg trollgull.

 

Vi trenger ikke mer en en mascara, en eyeliner, en eller to øyenskygger og en av hvert av alt det vi bruker innen makeup for å føle oss ok, og vi behøver slettes ikke trollgullreklame. Det er det mer enn nok av. Vi blir ikke lykkeligere av å eie mer enn vi strengt tatt har behov for. Og lykke, det kan jeg litt av hvert om.

 

Men hmm... skjult kamera? Noen som er med på det? En god latter, det er verdifullt, det ;)

 

Du leser forbipolene.blogg.no

Snap: forbipolene

Lik min facebookside for alle oppdateringer herfra: https://www.facebook.com/forbipolene.blogg.no/

Slik takler du fremmede menn som vil grisechatte på nett


 

 

Moderne menn kan være svært direkte i sin framtoning, og nå er det på tide å lære seg knepene som setter dem ute av spill før de rekker å sende bilde av en framtoning du helst ikke vil se..

For DU skal ikke bli HANS underholdning, eller hur? Hva med å snu det hele til HAN blir DIN underholdning, og du iallefall får deg en god latter, ikke sant? R u with me?

Put him on display, here we go! Dette er fra min chat på fb i dag. Husker dere han stakkaren som klådde på rumpa mi for noen uker siden? Ikke? Trykk på linken nedenfor for en huskefrisk:

http://m.forbipolene.blogg.no/1477825006_ung_mann_beflte_dame_.html

Aller først, legg an en vennlig men bestemt tone. Sexifiseringen av deg har allerede rent objektivt begynt fra hans side. Nå er det opp til deg å vinne denne herskegreia hans.

 

 

Før eller senere skjer det. Han blir enda mer uhøflig og tråkker langt over streken. Men hva vet vi? Er dette for å herske? Sjokkere? Sette ut av spill? Som i hersketeknikkisere? En ting er sikkert: Han vil se deg nede for telling. Behold roen og sleng tilbake en ydmykende liten setning. Vær omtrent like grov, og gjør litt narr nå. For dette ekke pent av ham:


 


 

Når en mann er så ufin som dette, er det lov å lyve. Nå hadde ikke han her dopapir ut av baken sin, men heeey, hvem sa det er ok å spørre meg om så private greier? Og inte vet han hva han hadde ut av baken sin den kvelden på byen..

 

 


 

 

Vær avslappet. Han skal ikke så se sinte meldinger eller en ydmyket dame. Han skal jekkes ned. Vær direkte, og litt frekk. Ikke frekk som i sexy hot chic, men frekk.

 

 


 

 

Nå skal du kvitte deg med ham, ikke sant. Regner med dette bare er waste of time huh? Slå til med så mange løgner om deg selv og ditt liv som overhodet mulig. Skrem ham bort ved å male et uoppnåelig, falskt perfekt bilde av deg selv:

 Lat som du er rå innen alt. Ikke minst kampsport og selvforsvar.

Og så skal du "stikke". Grunnen til at du plutselig må dra, skal være et løgneraktig sikkerstikk. ...funka ikke?  :  Sett deg selv i et lite flatterende lys hva angår sex. For det er jo det han er ute etter. Han ser på kroppen din som er objekt, det har han forlengst bevist.

Lykke til, og la oss for all del håpe du slipper bilder av ensomme fyrtårn...

  

Tørt vinterhår? Disse produktene, utviklet av hårekspert, forvandler håret ditt innen 4 dager

Annonse 

Jeg garanterer at disse produktene, som er forsket frem og utviklet av tricholog (hårekspert) Mark Constantine, FUNKER på ditt hår. Uansett tilstand, vil to omganger med disse produktene allerede begynne å vise resultater. 

Dere begynner å kjenne meg. Her inne på forbipolene.blogg.no reklamerer jeg ikke for hva som helst. Velkommen til ekte, god og sann reklame for økologiske, veganske, silikonfrie, vegetariske, rene, parabenfrie produkter med ferske ingredienser og de fineste eteriske oljer, som er aldri what so ever testet på dyr: 

Miljøvennlige   🌍L🌏U🌍S🌏H🌏

Denne gangen tester jeg grundig 4 nye hårprodukter. Grunnlegger og hodebunnsekspert Mark Constantine vet nok hvordan han skal fikse mitt herpede hår. Og jaggu sa jeg olje og smør: etter 4 dager med 2 omganger hårpleie, ser håret mitt allerede slik ut, og det er mykt å glatt å ta på (under bildet avslører jeg hvilke gullprodukter jeg har brukt) :

  

Jeg kribler i magan og tripper med høyrefoten etter å vise dere dette. Slike ekte, gode og miljøvennlige produkter som faktisk FUNKER, er jeg stolt over å få reklamere for. 

Produktene jeg tester for LUSH ser slike ut, og under bildet skal jeg fortelle om bruk og erfaring rundt hvert produkt.

  

Det er jo vanlig å starte med shampoo, ikke sant? Men hos LUSH er det meste både motsatt og snudd på hodet på en gøyal måte. Dette er hårkuren du skal massere inn i tørt hår 20 minutter før hårvasken. Og dobler du til 40 minutter, går det også bra. However; man skal ikke la den funke over natten. 

La meg ta dere med omtrent 40 år tilbake. Rødløper-stjernene i Hollywood oppsøker trichologen, altså hodebunnseksperten, Mark Constantine, for å få hårbehandling. Mark har da utviklet en hårkur oppkalt etter den kinesiske hårgudinnen, og kaller kuren H'suan Wen Hua, som betyr Gudinnen av hår. I hårkuren putter han nøye utvalgte og ferske ingredienser, som ferske bananer og avokado, som er rik på oljer, gir fukt og mykgjør. Mark tror på at håret's tilstand starter ved røttene, så han legger til infusjon av lauvbærblader og kanelbladolje, som vil stimulere hodebunnen.

Kjendisene ville altså ha sunnt, skinnende og friskt hår, så de oppsøkte grunnleggeren av LUSH for å få hårbehandling. Nå kan du kjøpe hans produkter i alle LUSH-butikkene i hele verden, også i Norge, også den magiske hårkuren rødløper'ne brukte for 40 år siden..

Nå er blant annet Kim Cardashian en av nåtidens rødløpere som sverger til LUSH og kjedens fantastiske regnskog av spennende produkter.

Jeg misforstod først, og brukte denne kuren etter shampooen. Det tok et par dager før jeg forstod at den skulle påføres tørt hår først, og merket med en gang at den funket bedre da.

 


 

Shampoo i såpeform er en fryd. Hils på shampooen "Honey I washed my hair". Den har bergtatt meg, med sitt lett skummende vesen, og vaniljeduft. Stappfull  av honning og bergamot, og vil dermed tilføre håret mitt massevis med fukt. Honning er antiseptisk og fuktighetsgivende. Jeg kjenner håret blir blanktrent av denne deilige shampooen, og er mildt sagt imponert. Den er en sikkerstikker for min del, og jeg kommer aldri i livet til å slutte med denne verdens cooleste lille shampoobite! 

Etter shampoonering er det på tide med milkshake for håret; nemlig den honning, fløte og jordbær - duftende balsamen American Cream! Jeg påfører balsam tykk som milkshake, vel vitende om at den inneholder friske jordbær som renser håret og er rik på c-vitaminer, salvie og lavendel for hodebunnen, ...og en skvett appelsinjuice. Hvorfor appelsinjuice? Jo fordi syre gjør at hårskjellene legger seg flate og reflekterer mer lys.

 

 

Jeg skal nå presentere for dere en spesiell leave in - balsam. R&B Hair moisturiser kan bli din venn, men da må du bruke den riktig. De første dagene hadde jeg på litt mer enn anbefalt. Det gir riktignok næring til hårstråene, men det fikk håret mitt til å se fett ut. Jeg tilpasset meg, og førte på litt i tuppene, og ørlitegrann i resten av håret. Denne inneholder blant annet oljer og smør, som gir balanse, styrke og spenst. 

Jeg liker å eksperimentere med LUSH produkter, så i morgen kommer jeg til å påføre håret mer av denne leave in - balsamen, for så å tilføre litt gudinne-kur (H'suan Wen Hua), la det virke ca 40 minutter, og så shampoonere og balsamere som vanlig med produktene ovenfor. 

(Tekst og bilder fortsetter under bildet)
 


 

Jeg har blitt veldig glad i LUSH sine produkter som overrasket meg fra den første uken jeg prøvde dem. Helt ærlig var jeg skeptisk. Kunne så rene og økologiske produkter virkelig fungere? Men det gjorde de, og mere til. Dette er KVALITET, folkens. På alle måter..

Har du ikke LUSH butikk i din nærhet, kan du trykke på linken nedenfor og ta en titt i nettbutikken: 

http://www.lushnorge.no/

Les også LUSH i forbipolene:

 http://m.forbipolene.blogg.no/1462614341_trt_og_skadet_hr_dett.html

http://m.forbipolene.blogg.no/1462214079_02052016.html

 

Du leser forbipolene.blogg.no

Snap og face : forbipolene 

Nytt bloggdesign laget av Svensk geni 

Et geni fra Sweeden har designet ny header til meg, check it out; er det rart jeg digger denne fantastiske bloggdesigneren fra nabolandet?

Jeg kommer tilbake til min superlady digital favorittdesigner om en liten stund. Jeg lover at dere skal få bli godt kjent med henne i et eget innlegg. Ikke minst skal dere andre bloggere få vite om dette rimelige men knallbra alternativet til å få fikset header til bloggene deres. Hun tok kun 353 norske kr for å lage og montere denne headeren, og høflig kundebehandlende forsøker hun alltid å innfri dine ønsker og finne ut av idéene dine. 

 Bildene er tatt av min venninne Christina Johansen fra Stjørdal. Som dere ser er hun som fotograf svært kreativ og dyktig.

Det skal være gøy, ikke sant? Å skape din blogg inn i nye horisonter skal oppleves behagelig. Jeg har nå hatt en slik behagelig, gøyal og spennende reise med Christina og vår mystiske Sweeden-queen, og de to er nå en viktig del av bloggen min. Jeg ble forelsket i måten de begge to jobber på. 

Dersom DU som blogger skulle ville få lyst til å kjøpe digitalt design av nabolandets smashing geni før jeg rekker å lage innlegg om henne, ta kontakt med meg her: lik facebooksiden og send meg melding, og jeg videreformidler kontakt: https://www.facebook.com/Forbipolene-1716574521960099/

Noen ganger dukker stjerner opp, og lyser opp skikkelig med fantasi fra kosmos og kreativitet fra heaven; ja noen ganger er det godt - men sant!

Bloggast från Lykketoppen whoppen, overogut 🤗

Godteributikk ga bort en hel bærepose godis til tidligere mobbeoffer

 

Daglig leder for Candy shop Trondheim, Steffen Hammer, ga bort en bærepose med godteri til jenta som ble mobbet på bussen!

Sponset innlegg.

Kjekke, gavmilde Steffen bryr seg om barna som handler godterier inne på butikken hans. Da han fikk høre om tøffe Stina på bussen, var han ikke i tvil; han ville sponse henne og de andre barna som møtes hos blogger forbipolene i morgen med lørdagsgodterier. Han plukket ut godis fra butikken mens han forklarte at han ga Stina og de andre lørdagsbarna det mest populære godteriet som selges for tiden. 

Les innlegget om Stina på bussen, her: http://1478877992_jente_ble_mobbet_p_bu.html

Jeg vet du ser dette, Stina. Det går bedre med deg nå, men du har hatt det litt tøft tidligere. Du føler ikke lenger at du blir mobbet slik som for et år siden, men du skal vite at du fortjener plaster på arret så vel som på såret. Vi gleder oss til du og dine kommer på besøk til oss i morgen. Jeg skal lage yndlingsmiddagen din, og etterpå skal vi lage lørdagsgodteribord over hele stuebordet: dette blir kjempegøy! 

Barna mine jubler over at dere kommer hit, og synes det er spennende :) VELKOMMEN 💙

Takk til verdens cooleste godteributikk   Munkegata 31 med inngang fra Thomas Angells gate, åpent mandag-lørdag kl 10.00-20.00 og søndager kl 14.00-20.00
 

 

Tatover det i hjertet ditt 

Tattoo hearts:

Barna vi ser rundt oss i hverdagen i tidsklemmas sidesyn... Så lenge vi voksne møter dem på busser og kjøpesenter, er det opp til oss å gripe inn dersom de blir utsatt for trakassering. Så lenge lærere og foreldre ikke er der, er det vårt ansvar som "nabokjerring" å være det store øyet som ser, og den hjerne som handler det og da.

Det koster. Sjenansen som bremser deg fra å stanse urett å skje, kan fortone seg som holde tale - frykt.. Men gjør det likevel. Kom igjen og bry deg som bare fy.

Vi er moden frukt. Vi bør ha sansene på stælk, samme hvor vanskelig det kjennes å stoppe tilsynelatende sterke mobbere.

Men du kan redde liv. Du kan gi håp i små redde hjerter. Rockaby baby, rockaby!

Jeg husker da jeg selv var bare jentungen, og gråt og bar meg til mine besteforeldre i nord. En jente i bygda ble holdt utenfor. De andre barna ville ikke være med henne. Jeg var hysterisk. Farmor og farfar skjønte ingenting av mine hulk, stakkar. Og hadde de skjønt det, vet jeg de hadde hjulpet meg med mine planer. Men jeg greide ikke å stanse alle tårene. Så i stedet for å forklare farmor og fortelle farfar, bare gråt jeg for jenta.

Bak tårene hadde jeg planer om å kalle alle barna inn til et møte. Om jeg så måtte dumme meg ut, ville jeg prøve. Men det stilnet i gråten, og natten kom med drømmene sine. 

Den gang var det ikke mulig å bry seg på den utstrakte måten som er tilgjengelig nå. Dette var barnegråt over mobbing noen år før internett satte sine brede føtter på kloden. 

Nå er det andre tider. Man kan nå mange. Så hvorfor tror fortsatt enkelte at det ikke er mulig å stanse mobbing? Klart vi kan! Hvorfor resignere i den tro at mobbing skal vinne, når slik trakassering faktisk dreper våre barn? Klart vi kan fighte, klart vi vil gripe inn: selvfølgelig er vi rede til både å beskytte mobbeoffer og veilede mobbere.

Handler det om å våkne?

Dreier det seg om å tatovere hjertene våre?

..og aldri glemme

at vi skal bry oss

og pønske ut nye ideér

som funker til det beste for alle...

Dette krydderet funker mot tannpine innen 10 minutter

 

Ja, du leste riktig. Kydder på tanna di will bring you to tooth-heaven og ta livet av tannpina! Men ikke hvilket som helst krydder..

Klokken to i natt våknet jeg av at den ene jekselen min og jeg hadde blitt mye verre uvenner enn Tuppen og Lillemor var. 

Jeg hadde, som de fleste trøndere, hørt uttrykket "som tainnpin om natta" , men faktisk hadde jeg aldri hatt tannpine. 

Jeg gikk ned til kjøkkenet mens jeg kjeftet på meg selv for at jeg ga bort den siste ibuxen til naboen her om dagen. Kunne det være at om atte, men at det fantes noe smertestillende i rotebokser og messeskuffer? Neida. Det eneste jeg fant var stikkpillene til toåringen min. Et lite øyeblikk vurderte jeg ....noe jeg ikke skal skrive her. No way how to say .... 

Google, my friend. Jeg satt meg ned og lest alt jeg kom over.  Mandelessens? Nei, det hadde jeg ikke. Kombi av ibux og paracet? Vel, bare stikkpiller, og baken min hadde ikke så lyst på slike patroner. Det fikk bli siste utvei.

Nellik?! Men jeg har jo ikke nellikspiker, tenkte jeg. Jeg fikk ta en titt i krydderhyllene. Jovisst hadde jeg nellikpulver! Det skulle visstnok blandes med vann og legges rundt tanna i bomullsomslag. Jeg løp på badet og sikret meg bomull, blandet nellikrydder i vann og satt igang, mens jeg tenkte på hvordan jeg hadde syndet. Og hvordan jeg ikke hadde det minste tro på at nellik på tanna mi skulle være å anse som seriøs type smertestillende.

Syndet ja..

Mens minsten var i barnehagen hadde jeg nemlig fått et amazing sugarkick, og gått løs på sjokopålegget. Så hadde jeg kommet på godteposen fra fredag (Les: http://m.forbipolene.blogg.no/1478877992_jente_ble_mobbet_p_bu.html ) 

Stina hadde langtfra spist opp alle de røde gelémunnene, så jeg tygde ivei sjokolade og rød gelatin som et annet lykketroll fra lyckliga gatan. Mumset i meg søtt mens ingen så meg, og glemte helt all tannbehandlingen jeg har å gjennomføre for tiden. Neste time blir det visst lystgass og greier. Så gjemte jeg all godisen, og gikk for å hente gutten min i barnehagen. Han fikk liksom slettes ikke spise godis før middag. No way.

Vi lå på gulvet og lekte, minsten og jeg, da jeg kjente at den ene jekselen min liksom ga slipp. Sånn rart vondt har jeg aldri kjent, og det er vel straffen for å skeie ut bak ryggen på ungen din..

Midt på natta kjørte jeg på som en annen nellikjunkie, og tygde, i tillegg til bomulsomslag, på en halv nellikspiker jeg fant i nellikskuffen i krydderhyllen. Plutselig hadde jeg ikke vondt lenger. Jeg gikk og la meg, med nødnelliklager på nattbordet, og et salig smil om munnen. 

I dag har jeg og jekselen min vært bestevenner. Behøvde ingen hastetime hos tannlegen heller. Og blir tanna mi og jeg uvenner igjen i løpet av natta, er det visst bare å mekle med litt nellik. 

I ❤ U    N E L L I K

 

forbipolene.blogg.no er på snap og facebook som forbiolene 

  

Sminkefri sannhet for barna og ungdommene


 

Verden var frosset til is

og byen lå dekket i vinterdis

Skogene pyntet seg i hvit sne

og du satt på bussen og så ned...

 

Er du nede for telling og alt håp er ute?

Har det toppet seg for en liten kropp?

Du er ung i livet og dagene er tøffe

men jeg vil ikke la deg gi opp.

Jeg er voksen og bør

si høyt: Nå er det stopp!

 

Ja, verden den hadde blitt vinterkald

og du prøvde å skjule deg bak velkjent skall

Fritt villt på bussen nok en gang

satte du på headset med en trygg sang.

 

Det var en gang

I dette langstrakte land

at folket løftet hodene sine

og brydde seg om barna dine

Det gjelder deg, og det gjelder meg:

alle kan beskytte små barn på sin vei.

 

Nå har de delt bussturen din over 10 000 ganger, Stina. ( http://m.forbipolene.blogg.no/1478877992_jente_ble_mobbet_p_bu.html  )  Ser du at vi bryr oss om deg? Ser du hvor mange voksne som vil gripe inn og stanse mobbing. 

 

Glam aint no real glory.

Vi må vise barna alle at både forskjeller, feil og mangler er helt ok. At alle er velkommen på bussen i reisen gjennom livet, akkurat som de er. At bildene på internett er fikset på. At alle de "perfekte" ansiktene er sminket. 

Hvilken sannhet kan DU vise barna og ungdommene i landet vårt?

Min sannhet goes like this:

 

Du leser forbipolene.blogg.no

snap: forbipolene

Facebook, lik for oppdateringer: https://www.facebook.com/Forbipolene-1716574521960099/
 

Hjelper det å bry seg og stanse mobbing? Slik gikk det med "Stina" etter bussturen 

Innlegget om lille Stina som ble mobbet på bussen, har gått viralt, og er delt over 8,8 k på internett. Da er det viktig å huske på at hovedpersonen setter pris på anonymiteten. Dere skal likevel få et innblikk i hvordan hun har hatt det dagene etter. Hvis du ikke har lest om Stina, kan du gjøre det her: http://m.forbipolene.blogg.no/1478877992_jente_ble_mobbet_p_bu.html

Jeg har hatt jevn kontakt med Stina's mamma, som kan fortelle meg at jenta hennes har blitt veldig glad for all støtten dere leserne har vist gjennom kommentarer og delinger. På den måten har det hele på en måte hjulpet Stina, og gitt henne litt stolthetsfølelse i magen. 

Jeg visste ikke om det hjalp henne at jeg som klomsete og usikker voksen blandet meg og brydde meg langt utenfor komfortsonen min. Ante ikke om jeg gjorde det riktige, og famlet litt i halvblinde.

Vær så snill å husk lille Stina neste gang du som leser dette, mistenker mobbing. Tenk hvor mye det kan bety for et lite barn at du stiller opp, samme hvor "teit" du føler deg. Vær obs på skolebussene, og ha øyne og ører på stælk. Vær nabokjerring og bry deg heller for mye enn for lite. 

Les meldingene fra Stina's mamma, og se så glad jenta på bussen ble for alle ordnene dere skrev til henne, og alle hjertene dere har sendt henne. Jeg lover dere at dette ikke bare var et viralt innlegg. Til helgen får vi besøk av Stina og familien hennes, og da skal vi spise røde gelémunner og finne på gøy. Vi har fått oss noen nye venner her på Lykketoppen, yeah! 

Til lokalsamfunnet her Stina bor, vil jeg be dere respektere jenta's behov for å være anonym, og altså pseudonym per navn. Ikke la det være nysgjerrigheten som styrer deg, men medmenneskeligheten i den empatiske helheten. Husk at Stina kun er en av svært mange barn som daglig har kjent mobbing svi på kropp og i sinn, både i denne byen og resten av landet. 

Og DU kan bidra til å stanse det. 

Slik at små Stinaer får sove godt om natten og fylles med stolthet i stedet for redsel i magene sine.

 

Du leser forbipolene.blogg.no

snap: forbipolene

facebook med oppdateringer herfra : https://www.facebook.com/Forbipolene-1716574521960099/

 

Fra Stina's mamma: 
 

Kloden har ingen grenser: Vi er alle en del av alt, og vi digger deg Stina 💖


 

Kjære "Stina" ❤

Det handler om forskjeller, ikke sant. At vi alle må aksepteres og respekteres, uansett. Er du ikke enig? Vi må alle få være dem vi er.. Akkurat dem vi føler at vi er..

Vi tenker på deg i kveld, jente. Og vi digger slike som deg, som holder ut mobbing og setter dere på busser det dere ikke vet om hjulene bærer  ....dere fram ...dit dere vil...

Well guess what? Hold ut, og dere vil bli overrasket over hvor langt slike bussturer vil bringe dere.

her er din egen link, "Stina", takk for at du er helt rå:http://m.forbipolene.blogg.no/1478877992_jente_ble_mobbet_p_bu.html

Hilsen

Patricia fra Colombia, Helene fra Norge, Dianelys fra Cuba, Orleidy fra Cuba, (vi alle fra et sted de kaller verdensrommet)  ;)  ....med ønske om en fredelig natt og en nydelig morgendag ☺😊☺

Ps: Jeg kan virkelig ikke ta på meg æren for dette nydelige bildet over her, som er tatt av fantastiske Patricia ☺