Menstruasjon gjør kvinner vakrere og smartere

 

 

Du skal helst ikke si det høyt foran alle i butikk-køa. Nei, det er ikke en gang best at du hvisker det. Du burde heller ha med deg en lappe. En bitte liten lappe der det står: “Har dere tamponger?”

Jeg nærmest roper det ut foran alle, dersom det er en kiosk som ikke har patronene jeg behøver tilgjengelig i hyllene: “Selger dere tamponger her ja…?” “Dere GJØR det ja? Toppers super dupert!”

Alle disse ordene og setningene kan vi i følge de normete, uskrevne reglene våre, si høyt: “fotsvette” , “sex” , “penis” , “runke” , “porno” , “naken” , “blod” … 

…men hysj, kvinne, helst ikke si “MENSEN”! Nei fysjom fy…

Vi pakker det inn i rødt silkepapir og prøver å knytte mer akseptable sløyfer på. Sier at vi har “tante rød på besøk”. “Har uka, liksom, kremt.” Ingen kommentar. Bare stille forståelse for skammen.

For som vanlig har tider plassert mindre penere ord på kvinnen. Som “skamben”, “fitte” , “ludder” og “kjerring” (nei kjerring er ikke et pent ord bare fordi menn prøver å være morsom og påpeke at det opprinnelig betyr “kjær-ing”. Dette er 2016, ikke 1616. Det var mye de kalte mannen på den tiden som vi ikke sier nå lenger!)

Alle disse teite ordene. Og nemlig et ord så flaut som “mensen”.

I virkeligheten er store naturkrefter i sving på denne tiden i måneden for en dame. Kvinnekroppen renses, ny fase er i dans og takt med selveste månen, slik at liv laga er mulig. 

Hormonene gjør en kvinne skarpere i disse dager, og tiden før. Vi blir klokere og setter tydeligere grenser. Ting vi har oversett i tåken mellom renselsesperiodene, står nå klart og tydelig. Jeg kjenner mange damer som ordner opp og tar tak i ellers vanskelige økonomiske eller praktiske spørsmål denne tiden. Vi ringer og lager avtaler, og fikser det. 

Andre ligger nede for telling noen av dagene. Smertene kan være som små rier, og disse tøffingene må hver eneste periode gå gjennom et lite helvete i sin renselse. 

Hva med å kalle det flammehav? Tidevann? Hvorfor ikke heller si renselse? Kraftperiode? lifepower shower? 

Vi mener det er viktig å ikke si “vaskekjerring” lenger. Det heter “Renholder” “Minimal brain damage (MBD)” er byttet ut med “ADHD”. Ingen kaller seg “barnehagetante” mer. De har respektable titler der også. “Manisk depressiv” klang ikke bra nok. Det ble til “Bipolar” heller. 

Ordet “mensen” av “menstruasjon” henger igjen. Det klinger ikke pent i mange ører jeg kjenner.  Nødvendig prosess for reproduksjon er hva “mensen” er. Tenk det…  Dette flammehavet som skjer fruktbare kvinner hver eneste måned, er nødvendig for at DU OG JEG ER HER! Kvinner i renselse er ikke skitne. De er renere enn noen. De renses og gjøres klare for nytt egg. Blodet renner fordi et ubefruktet egg har revet det blodet med seg. Nytt egg er på vei, sånn i tilfelle man får lyst til å benytte seg av sex for å LAGE MENNESKELIV.

Wow. Litt FOR amazing for ord som “tamponger” og “mens”….

Menn griner på nesa og synes det er dizguzting. Men, hømm hømm; det er svært mye vi damer synes er 1000 ganger mer heslig hos menn, enn hos kvinner. Menn kan tulle høyt om primitive greier som : “Har du mensen? Du er så sur?” Vi kvinner er kneblet. Vi kan ikke være like vulgære og si tilbake: “Har du spermet? Det stinker..” “Eller er det fotsvetten?” “Wow, øremidden slår til i dag, jøss som du klør deg! Znacksy!” “Rumpekløe igjen ja mister. Skikkelig sexy. Er det MANSEN?” 

Hvis vi damer sa like nedverdigende kommentarer som menn, ville det kalles “frekt og utidig”.

Fritt vilt for kommentarer, er hva vi kvinner er. Og ikke kan vi gjøre stort med utgangspunktet vårt. Vi er født slik. Men mange stanser sine månedlige tidevann med p-piller og andre hormonelle prevensjonsmetoder.

Jeg gikk på p-sprøyter i 3 år for omtrent et tiår siden. Ikke en dråpe blod. Til slutt følte jeg meg ikke kvinnelig, og ønsket å oppleve normale perioder i stedet. 

Som skribent skriver jeg best omkring mine månedlige flammehav. Det er da hodet er klarest. Som luften ute etter regn. Det er på denne tiden i måneden det er action i hue. Ellers i måneden fungerer ikke hjernen min like optimalt som under disse løvedagene. Jeg blir skarpere og mer logisk. Plutselig fremstår resten av måneden som tåkete og uklar. Som om jeg finner meg i alt for mye og ikke setter grenser på samme måte som når tidevannet setter inn.

Alle kvinner er vakrest under renselsen sin. Rett før, under pms, kan man se litt gusten og maskulin ut. Men straks fossen faller, gløder huden, og man er på sitt aller peneste. 

Alle kvinner burde tas godt vare på og bli lyttet til under blødende perioder. Man er på sitt mest årvåkne, sitt mest sensitive feminine og altså, på sitt aller vakreste.

De er dessuten også av naturens mest geniale, disse flammefargede periodene potensielle løvemødre går gjennom. Naturens svar på klargjøring før nytt liv. Startstreken forberedes. Naturen vil det slik at kvinner er på det mest attraktive akkurat nå. For om en ukes tid kan man godt begynne å forsøke å lage barn. Naturen vil man skal øve seg straks renselsen er ferdig for denne gang. Det er som om livet lokker mannen med rød skjønnhet.

Power of life. 

Kvinne, tenk over at alt som sies er tenkt ut av hjerner fra svunne tider. Alle disse mytene. De hjernene som fant opp dem, er døde nå. Finn opp friskt blod! Lag nye ord! Bestem! Damer kan på lik linje med menn, bestemme. Vil du kalle den fine kvinnekroppen din andre ord enn de som ble oppfunnet av folk du ikke kjente? Mennesker som levde i en annen tid, som mente den undertrykte kvinnen’s kroppsdeler og funksjoner, måtte oppkalles deretter? Selvfølgelig kan du det om du vil. Finne nye ord. Skape moderne tankegang. Rive opp ugress og ta vare på den vakre blomsten en kvinne faktisk er…

Min påstand er at denne kraftfulle perioden gjør deg smartere og vakrere, kvinne.

Lifepower lady, you are a star.

 

6 kommentarer
    1. Du skriver helt fantastisk, og du er morsom på en seriøs måte! Jeg lo da jeg leste, utrolig bra! Gleder meg til neste mens

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg